Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Panowie co da lepszy efekt dla oka powłoka czy wosk ? Chodzi mi wizualny efekt ?

Krople do oczu Starazolin będą dla oka najlepsze :lol:

Poważnie to każdemu podoba się co innego,jedni chcą lustra a inni głębi i przyciemnienia lakieru , musisz próbować :good:

637446 Używał to ktoś może. Nadaje się to do czego kolwiek? Pytam z ciekawości bo cena śmieszna i zastanawiam się czy nie wziąć na próbę

W Kauflandzie (przynajmniej u mnie) jest z Autolandu NW za 9.99zł i tym się zainteresuj jak ma być coś sprawdzonego ;)

W Kauflandzie (przynajmniej u mnie) jest z Autolandu NW za 9.99zł i tym się zainteresuj jak ma być coś sprawdzonego ;)

Szczególnie, że mając jednocześnie AL, RainX i Glaco, to powiedziałbym że jakościowo: Glaco >>> Autoland >= Rainx. :kox:

KHOT nie twierdzę że to mocarz z Autolanda ale ja jestem z niego zadowolony, dla osoby która naprawdę rzadko komuś robi auto za hajs bardzo się opłaca. Jak prawidłowo przygotuję szybę oraz nałożę budżetową NW to efekt jest zacny. A że posiedzi 2-3 miechy to cóż, to tylko powłoka która zawsze się wytrze, obojętnie z jakiej by to nie było firmy.

Podpowiedzcie mi jak mam rozprowadzać środek Tenzi Water Stone Remover?

W instrukcji jest napisane że po rozcieńczeniu (0,5/10l) umyć za pomocą gąbki, lecz wydaje mi się że będzie to trochę za bogato.

Czy nie lepiej będzie po umyciu auta szamponem użyć Tenzi po rozcieńczeniu lecz rozprowadzać go za pomocą spryskiwacza i wycieraniu mikrofibrą?

Tak mam duży problem z twardą wodą i TAK jestem baaardzo początkujący ;-)

KHOT nie twierdzę że to mocarz z Autolanda ale ja jestem z niego zadowolony, dla osoby która naprawdę rzadko komuś robi auto za hajs bardzo się opłaca. Jak prawidłowo przygotuję szybę oraz nałożę budżetową NW to efekt jest zacny. A że posiedzi 2-3 miechy to cóż, to tylko powłoka która zawsze się wytrze, obojętnie z jakiej by to nie było firmy.

Nie zrozumiałeś mnie. Twierdzę że o ile nie jest tak dobry jak dużo droższe glaco, to i tak moim zdaniem jest co najmniej na poziomie RainX-a i serio nie ma się czego przy nim wstydzić. Mówię: mam na półce wszystkie 3 które wymieniłem i serio kładłbym autolanda chętniej niż rainX-a. Nawet w marketowych markach można czasem ustrzelić serio porządny produkt i akurat nw z autolanda jest moim zdaniem tego najlepszym przykładem.

W instrukcji jest napisane że po rozcieńczeniu (0,5/10l) umyć za pomocą gąbki, lecz wydaje mi się że będzie to trochę za bogato.

Czy nie lepiej będzie po umyciu auta szamponem użyć Tenzi po rozcieńczeniu lecz rozprowadzać go za pomocą spryskiwacza i wycieraniu mikrofibrą?

też mam twardą wode jak diabli (taką że jak krople wody zaschną to nawet mycie nie pomaga, musze miejscami glinką jechać albo cleanerem ściernym) ale jak sie nauczysz myć to nie ma żadnych plam, wystarczy przecierać tam gdzie umyłeś i myć partiami auto, co ważne - spłukiwać nie karcherem tylko szlaufem małym strumieniem wody, wtedy woda ścieka i nie ma tylu pojedynczych kropli

też mam twardą wode jak diabli (taką że jak krople wody zaschną to nawet mycie nie pomaga, musze miejscami glinką jechać albo cleanerem ściernym) ale jak sie nauczysz myć to nie ma żadnych plam, wystarczy przecierać tam gdzie umyłeś i myć partiami auto, co ważne - spłukiwać nie karcherem tylko szlaufem małym strumieniem wody, wtedy woda ścieka i nie ma tylu pojedynczych kropli

ok a jeśli od razu po wycieraniu (mimo że będą lekkie zacieki) użyje QD to sobie z nimi poradzi?

Ogólnie tym Tenzi chce pozbyć się starych zacieków (wcześniej tylko wycierałem bez QD)

ok czyli wyjdzie w praktyce ;-)

Czym nakładać wosk w małych tubkach (w moim przypadku dodo 30ml) troche chyba nie będzie wygodnie padem od k2.

Może taki jak jest na tym filmiku? (jak się nazywa) od 7:50

Może być aplikatorem - nikt nie kaze Ci całego wciskać do tego małego słoiczka, a kawałek po kawałku ;-)

Czy ktoś korzystał albo ma wiedze o firmie Diamond Wash Studio Detailingu z Targówka ? sugestie czy warto sie udać mile widziane. Cenowo za polerowanie lakieru na e60 1000 zł + 300 wnętrze. usunięcie 95 % rys. Znajomy chce tam jechac i mnie prosił czy warto. Firma jest na facebooku i ma sporo zdjęć i ogarniają konkretne auta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.