Dawid18 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam, robil ktos z was kiedys zakupy na stronie chemical guys.eu ? Wszystko bez problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki12 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Dawid18, ja robię systematycznie i w 100% polecam kontakt super i zawsze profesjonalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcar Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Panowie co da lepszy efekt dla oka powłoka czy wosk ? Chodzi mi wizualny efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Lepszy dla oka zdecydowanie kwarc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki89 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ja sie nie znam ale mam ten sam problem i lakiernik mi doradzil by kupic lakier na zaprawki (14zl) po kodzie lakieru auta, wypelnic rysę potem zmatowic papierem wodnym 2500 i polerka przejechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 637604 mam pytanko, w jakich sklepach internetowych najczęściej robicie zakupy części samochodowych motoneo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Panowie co da lepszy efekt dla oka powłoka czy wosk ? Chodzi mi wizualny efekt ? Krople do oczu Starazolin będą dla oka najlepsze Poważnie to każdemu podoba się co innego,jedni chcą lustra a inni głębi i przyciemnienia lakieru , musisz próbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulikcbr Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Czy i w jakich proporcjach mieszać zmywacz Bolla do wymywania past? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 637446 Używał to ktoś może. Nadaje się to do czego kolwiek? Pytam z ciekawości bo cena śmieszna i zastanawiam się czy nie wziąć na próbę W Kauflandzie (przynajmniej u mnie) jest z Autolandu NW za 9.99zł i tym się zainteresuj jak ma być coś sprawdzonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 W Kauflandzie (przynajmniej u mnie) jest z Autolandu NW za 9.99zł i tym się zainteresuj jak ma być coś sprawdzonego Szczególnie, że mając jednocześnie AL, RainX i Glaco, to powiedziałbym że jakościowo: Glaco >>> Autoland >= Rainx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Czy i w jakich proporcjach mieszać zmywacz Bolla do wymywania past? Zmywacza silikonowego nie rozcieńczasz (to nie IPA) Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 KHOT nie twierdzę że to mocarz z Autolanda ale ja jestem z niego zadowolony, dla osoby która naprawdę rzadko komuś robi auto za hajs bardzo się opłaca. Jak prawidłowo przygotuję szybę oraz nałożę budżetową NW to efekt jest zacny. A że posiedzi 2-3 miechy to cóż, to tylko powłoka która zawsze się wytrze, obojętnie z jakiej by to nie było firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Podpowiedzcie mi jak mam rozprowadzać środek Tenzi Water Stone Remover? W instrukcji jest napisane że po rozcieńczeniu (0,5/10l) umyć za pomocą gąbki, lecz wydaje mi się że będzie to trochę za bogato. Czy nie lepiej będzie po umyciu auta szamponem użyć Tenzi po rozcieńczeniu lecz rozprowadzać go za pomocą spryskiwacza i wycieraniu mikrofibrą? Tak mam duży problem z twardą wodą i TAK jestem baaardzo początkujący ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 KHOT nie twierdzę że to mocarz z Autolanda ale ja jestem z niego zadowolony, dla osoby która naprawdę rzadko komuś robi auto za hajs bardzo się opłaca. Jak prawidłowo przygotuję szybę oraz nałożę budżetową NW to efekt jest zacny. A że posiedzi 2-3 miechy to cóż, to tylko powłoka która zawsze się wytrze, obojętnie z jakiej by to nie było firmy. Nie zrozumiałeś mnie. Twierdzę że o ile nie jest tak dobry jak dużo droższe glaco, to i tak moim zdaniem jest co najmniej na poziomie RainX-a i serio nie ma się czego przy nim wstydzić. Mówię: mam na półce wszystkie 3 które wymieniłem i serio kładłbym autolanda chętniej niż rainX-a. Nawet w marketowych markach można czasem ustrzelić serio porządny produkt i akurat nw z autolanda jest moim zdaniem tego najlepszym przykładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Podpowiedzcie mi jak mam rozprowadzać środek Tenzi Water Stone Remover?W instrukcji jest napisane że po rozcieńczeniu (0,5/10l) umyć za pomocą gąbki, lecz wydaje mi się że będzie to trochę za bogato. Czy nie lepiej będzie po umyciu auta szamponem użyć Tenzi po rozcieńczeniu lecz rozprowadzać go za pomocą spryskiwacza i wycieraniu mikrofibrą? Tak mam duży problem z twardą wodą i TAK jestem baaardzo początkujący ;-) też mam twardą wode jak diabli (taką że jak krople wody zaschną to nawet mycie nie pomaga, musze miejscami glinką jechać albo cleanerem ściernym) ale jak sie nauczysz myć to nie ma żadnych plam, wystarczy przecierać tam gdzie umyłeś i myć partiami auto, co ważne - spłukiwać nie karcherem tylko szlaufem małym strumieniem wody, wtedy woda ścieka i nie ma tylu pojedynczych kropli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Podpowiedzcie mi jak mam rozprowadzać środek Tenzi Water Stone Remover?W instrukcji jest napisane że po rozcieńczeniu (0,5/10l) umyć za pomocą gąbki, lecz wydaje mi się że będzie to trochę za bogato. Czy nie lepiej będzie po umyciu auta szamponem użyć Tenzi po rozcieńczeniu lecz rozprowadzać go za pomocą spryskiwacza i wycieraniu mikrofibrą? Tak mam duży problem z twardą wodą i TAK jestem baaardzo początkujący ;-) też mam twardą wode jak diabli (taką że jak krople wody zaschną to nawet mycie nie pomaga, musze miejscami glinką jechać albo cleanerem ściernym) ale jak sie nauczysz myć to nie ma żadnych plam, wystarczy przecierać tam gdzie umyłeś i myć partiami auto, co ważne - spłukiwać nie karcherem tylko szlaufem małym strumieniem wody, wtedy woda ścieka i nie ma tylu pojedynczych kropli ok a jeśli od razu po wycieraniu (mimo że będą lekkie zacieki) użyje QD to sobie z nimi poradzi? Ogólnie tym Tenzi chce pozbyć się starych zacieków (wcześniej tylko wycierałem bez QD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 nie wiem, mi nie chcą plamy schodzić po QD, spróbuj i zobacz, m ijak zaschnie to na amen dlatego staram sie od razu wycierać i myć w cieniu, na jasnym nie byłoby tak widać jakby coś tam zaschło ale na czarnym jest masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 ok czyli wyjdzie w praktyce ;-) Czym nakładać wosk w małych tubkach (w moim przypadku dodo 30ml) troche chyba nie będzie wygodnie padem od k2. Może taki jak jest na tym filmiku? (jak się nazywa) od 7:50 od Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 ok czyli wyjdzie w praktyce ;-) Czym nakładać wosk w małych tubkach (w moim przypadku dodo 30ml) troche chyba nie będzie wygodnie padem od k2. Może taki jak jest na tym filmiku? (jak się nazywa) od 7:50 Może być aplikatorem - nikt nie kaze Ci całego wciskać do tego małego słoiczka, a kawałek po kawałku ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Czy ktoś korzystał albo ma wiedze o firmie Diamond Wash Studio Detailingu z Targówka ? sugestie czy warto sie udać mile widziane. Cenowo za polerowanie lakieru na e60 1000 zł + 300 wnętrze. usunięcie 95 % rys. Znajomy chce tam jechac i mnie prosił czy warto. Firma jest na facebooku i ma sporo zdjęć i ogarniają konkretne auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Do wymywania past polerskich rozcieńczona IPA 1:1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nie znalazłeś odpowiedzi na forum? No bez jaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Dobra mam. Wybaczcie lenistwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nie lepiej zainwestować w zmywacz silikonowy??Jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tej kwestii jeszcze nie ogarniałem co jest lepsze na start stwierdziłem, że IPA wystarczy a potem zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi