Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czyli pewnie dodatkowo podbija kolor i połysk :idea: w sezonie letnim bede stosował wosk DJ BV Pro co jakieś dwa miesiące i medzy tymi woskowaniami lepiej stosować cleaner DJ LP czy DJ LP Lite :?::idea:

Opublikowano

dawid.zu - między woskowaniami, po myciu stosuje się QD. Cleanery stosuje się w celu przygotowania lakieru pod wosk.

Opublikowano

Przepraszam najmocniej źle się wyraziłem :wallbash: więc tak wiemy ze wosk DJ BV nie jest trwały jest raczej woskiem pokazowym i trzeba go powtarzać co jakiś czas no i czy przy następnym nałożeniu (np. po miesiącu) przed stosować lepiej DJ LP czy DJ LP Lite, a może Prima Amigo :?::idea:

Opublikowano

Witam mam koncentrat (cały galon) do mycia szyb od megsa i mam z nim problem bo ciągle zostawia mazy w czym tkwi problem? Rozcieńczony w takim stosunku jak pisze na opakowaniu do wycierania używam mikrofibry z nigrina. Macie jakieś wskazówki?

Opublikowano
Pisząc "program" miałem na myśli bezdotyk: mycie proszkiem, a potem spłukanie wodą. Ale myślę, że po pianie sama woda załatwi sprawę.

Jeżeli masz wosk, to VP Citrus Pre-Wash odpada, gdyż - mimo naprawdę niezłej skuteczności - nie jest łaskawy dla wosku i ściągnie go najprawdopodobniej razem z błotem... Więc raczej pozostaje opcja pierwsza: dobra piana aktywna z dodatkiem AF Citrus Power.

Dzięki za dokładne instrukcje, spróbuje zatem taką kombinacje jutro zrobić i mam nadzieję, że uda się jakoś w dobrym tempie auto odgarnąć. Wprawdzie na pianie aktywnej jest napisane żeby używać na suchy lakier ale to spróbuję właśnie najpierw zmiękczyć ten syf wodą.

Opublikowano

Czy zwykly kestrel das 6 będzie dobrze się sprawdzal do finiszu? Do cięcia mam rotację, ale wykończenie miekkich lakierów do dramat i chciałbym zeby wlasnie das mi to ułatwił.

Opublikowano

Powoli robię kanapkę, na chlebku leżał Ultimate Polish zmyty ipą i na to DG 105.

Brakuje mi trochę dodatków do kanapeczki, celem dłuższej trwałości no i efektu - co teraz i po ilu godzinach? Po dobie?

a- ponownie DG 105

b-ponownie DG 105 i Carbon i CG Pro Detailer

c-Carbon CG Pro Detailer

d-ponownie DG 105 i Aqua Vax

e-cieszyć się tym co jest ;-)

Tak, auto umyłem zgodnie ze sztuką. Świadomie zmyłem UP, bo w zeszłym roku na zimę nie zmyłem DG 105 i jakoś był szybko zjadany przez czynniki zewnętrzne. Rok temu kładłem tylgo 105 i tylko okresowo wspomagałem się AV.

Opublikowano

Mogłby ktos pomoc z doborem fajnej koncowki do odkurzacza piorącego karcher 5.100?Chodzi mi glownie o to zeby byla dobrze wyprofilowana aby mozna było bez kłopotu prać dywany samochodowe itd.Moze są jakies uniwersalne?

Opublikowano

Temperatura w garażu zerowa, wpadająca w -1. Auto o 17 musi wyjechać w trasę i zostanie na noc pod chmurką gdzie będzie pewnie -5.

Jest sens iść teraz i czyścić skórę używając colourlock strong clean ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.