damian_SO Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dzięki poradnik zaliczony więc jutro do dzieła od rana. Jak coś to będę pytał dalej. Ostatnio robiłem 25- letniego mercedesa i poszło gładko a tu, masakra. Eh te nowoczesne lakiery, ogólnie lexus ma miękki lakier powinno iść gładko z usuwaniem rys. Większy problem z wykończeniem bez DA ciężko. Jak robiłem lexusa musiałem jechać futrem na DA każda twarda gąbka przy rozprowadzeniu pasty doprowadzała lakier do wysokiej temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek87 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Czy lampy, szyby i rejestracje też woskujemy? Czy tylko sam lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Oprócz szyby czołowej możesz woskowac co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek87 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ok dzięki. I rownież te elementy przed woskiem przejechac cleanerem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 635150 I rownież te elementy przed woskiem przejechac cleanerem ? To dobra praktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Też z tym cleanerem nie przesadzajmy, rejestracji to ja nigdy nie cleaneruje, tylko zlewam IPĄ i woskuje, podobnie jak reflektory przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Szybkie pytanie - jaka jest różnica miedzy Lare EPL-61 a EPL-62? Szybka odpowiedz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki12 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Kr3t, wielkość talerza i ruch orbitalny epl 62 - 15 mm a epl 61 - 21mm, ja mam epl 61 i jestem bardzo zadowolony ale zmieniłem talerz na 125mm tnie fajnie tylko gorzej z wykończeniem ( duży skok 21mm) tylko mi to nie przeszkadza bo do wykończenia mam Rupesa Duetto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullitt Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Pytanie: APC jako cleaner pod wosk? Bo słyszałem taka opinie, ale nie wiem czy to nie jest zbyt agresywny srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Bullitt, cleaner to dedykowany środek i żadne APC czy IPA tego nie zastąpi, od biedy IPA może być pod syntetyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 ipa może być pod syntetyk ale po uprzednim użyciu cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullitt Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 No właśnie. Czyli lepiej zaopatrzyć się w cleaner niż kombinować Pewnie efekt też zaprocentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 zdecydowanie z efektu będziesz zadowolony i zapraszam do tematu o cleanerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian wicik Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Jeszcze raz zapytam: Panowie ,zestaw do skór Gliptone Gt15 + Gt11 nadaje się do skór z wentylacją ? Bo szukałem coś na ten temat ale nic nie znalazłem,a nie chcę narobić przypału i zatkać odżywką miejsca z których wylatuje chłodne powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkers Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam, Czy można usunąć jakoś samemu takie rysy? Te pierwsze jeszcze chyba nie są takie tragiczne ale te drugie - mocniejsze?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek87 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Takie szybkie pytanie. Wczoraj oblecialem cale auto cleanerem (oprocz przedniego zderzaka) i niestety pracę przerwał mi deszcz. Chcę dzisiaj dokńczyć prace i go nawoskować. Czy musze go teraz umyc czy normalni klasc wosk. Na aucie woda juz wyschla. Ogolem jest czysty, minimalnie ma drobinki kurzu. Moze wystarczy je przetrzec mikrofibra? Nie chce zeby tez cleaner sie usunal od mycia, bo ladnie zamaskowal niektore mikrorysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 pomiając aspekt fizyczny, czy polerka ręczna z produktami 3m (fast cut, potem ultrafina) tripadem ma sens? Jestem zdeterminowany machać wiele godzin, mam czas teraz akurat na to, tylko czy to przyniesie jakiś skutek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 etr, Nie ma najmniejszego sensu. Pasty polerskie wymagają pewnej "prędkości obrotowej" do wypracowania i żeby zadziałały zgodnie z przeznaczeniem. Ręcznie tego nie osiągniesz i efekt będzie słaby lub żaden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 etr, Nie ma najmniejszego sensu. Pasty polerskie wymagają pewnej "prędkości obrotowej" do wypracowania i żeby zadziałały zgodnie z przeznaczeniem. Ręcznie tego nie osiągniesz i efekt będzie słaby lub żaden. dobra, to już nie mam co się zabierać ręcznie, tym bardziej mając w/w pasty w posiadaniu. Zakupię polerkę k2, na moje potrzeby wystarczy. Mam 2 gabki150mm na rzep zielony i niebieski, mam też talerz ze szlifierki kątowej na M14, więc jest ok. Tylko teraz potrzebuję mniejszych gąbek, najlepiej od razu z gwintem M14 zebym nie musial mniejszego talerza kupować. Potrzebuję gąbki wykończeniowej - do ultrafiny, i jakiejś ostrzejszej - do ultra cut z 3m. Co polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 etr, Używam k2 od prawie 3 lat. Na moje amatorskie potrzeby i kilka korekt spisuje się bez zarzutu. Jeśli chodzi o gąbki i ma być budżetowo to celuj w NAT. Również posiadam i są Co do talerza, może lepiej zainwestuj w jakiś dedykowany z miękkim spodem, łatwiej się pracuje. Poczytaj poradniki zamieszczone na forum o tym jak polerować i czego unikać w pracy z rotacją i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maacul Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Czytam, czytam o tych niewidzialnych wycieraczkach i w efekcie nie potrafię podjąć decyzji... Doradziłby ktoś która najlepiej się sprawdzi na bocznych szybach dużego auta? Przednią również wysmaruję, ale główne zamierzenie to spływanie/odpychanie wody na szybach bocznych i lusterkach. Z góry odrzuciłem Glaco Mirror Coat Zero na lusterka, ponieważ są one duże, często się brudzą i chciał-nie chciał trzeba je często przecierać ręcznie, co by zniszczyło ów powłokę (czy się mylę?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Panowie zakupiłem felgi aluminiowe,prawdopodobnie nigdy nie czyszczone.Własnie planuje zakupy i co wybrać? screen capture Tenzi Alux? SG EF Wheel Cleaner? ADBL Wheel Warrior?. Na stanie posiadam tylko En-Jee,rotona i prixa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Czy ktoś z Was naprawiał odklejający się materiał ze słupków wewnątrz? Przykład na zdjęciu. Czym to podkleić, żeby materiał się nie pomarszczył, ładnie wyglądał i długo wytrzymał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 cubstone, może coś w sprayu: https://www.google.pl/search?q=klej+tap ... UQ_AUIBigB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Który z produktów lepiej tnie a który więcej maskuje? Po którym lakier lepiej wygląda: Menzerna Power Protect Ultra czy Menzerna One Step polish? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi