Kr3t Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Pytam ponieważ często znajomi pytają o polerke auta na handel - ja swoje robie w oparciu o Menzerne, ale gdybym tak chciał robić auta na handel ludziom którzy się kompletnie na tym nie znają to raczej strzał w kolano i 48h nie moje. Nie mma doświadczenia w środkach AIO stąd to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Cherry bo ponoć fajnie maskuje (efekt krótki ale powalający) ale przecież oto im chodzi albo menzerna 3w1 tu już trzeba będzie się troszkę wysilić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 .... + AF glaze...bardzo ładnie kryje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek87 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Między cleanerem a woskowaniem nie trzeba już myć auta, prawda? Wolę się upewnić, bo jutro będę pierwszy raz działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Menzerna PP + BSD = dobre cięcie , maskowanie i spokojnie 3 miesiące kropelkowania PS: chcesz mocniej wyciąć ryski, to zmieniasz PP na menz 3w1 i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Cleaner właśnie oczyszcza/przygotowuje lakier bezpośrednio pod wosk. Nie myjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 ooooo o menzernie PP nie myślałem ! Wydaje się być to dobrą opcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Uzywal ktos Meguiars GolD Class Carnauba Premium Quick Wax? Potrzebuje cos co będzie działało równie dobrze jak równoległy produkt- Meguiars Golf Class Carnauba Liquid Wax +, natomiast będzie przystepniekszy w użyciu (chodzi mi głównie o przyciemnienie lakieru, wet look i delikatne maskowanie rys) w czym wosk w plynie byl obledny. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Panowie a pytanie z innej beczki z mega ciekawości? W kilku już filmach z detailingiem widziałem taką magie jak czyszczenie lodem, czy ktoś coś więcej napisze na ten temat? Z czym to się je? Takie cudo kosztuje 30-40k? Co takiego dobrego daje takie mycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Mam pytanie do posiadaczy wosku Carchem Carnauba Paste Wax 38. Już dwukrotnie po nałożeniu w wosku w temperaturze oscylującej w okolicach 10 C, teoretycznie wyschnięciu ( test palca ) i spolerowaniu, kropelki oraz zrzut wody jest bardzo słaby. Co ciekawe zaraz po aplikacji spryskałem fragment i krople były wzorowe. Jednak na drugi dzień, po intensywnych opadach już mega niekształtne. A na bezdotyku praktycznie tafla wody Czy ktoś się spotkał z taką reakcją wosku w niższych temperaturach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3t0l3k1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Co myślicie na pomysł polerowania okularów korekcyjnych tlenkiem ceru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Co myślicie na pomysł polerowania okularów korekcyjnych tlenkiem ceru? Pomysł kiepski. Nie zrobisz tego dobrze, a najprawdopodobniej porobisz baboli w soczewce które będą wpływać na jakość widzenia. Jak masz dobre oprawki, to zawsze możesz same szkła wymienić u dobrego okulisty i wyjdzie Cię to w okolicach 50-150 (max) zł w zależności od opcji (cieńsze, lżejsze soczewki) za podstawowe szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3t0l3k1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Po jakim czasie od nałożenia wosku aplikatorem mam go spolerować mikrofibrą? - wosk w płynie Meguiars Liquid Wax. Czy lampy, szyby i rejestracje też się woskuje czy tylko sam lakier? To będzie moje pierwsze woskowanie stąd takie głupie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 635057 Po jakim czasie od nałożenia wosku aplikatorem mam go spolerować mikrofibrą? Może wykażesz trochę własnej inwencji i poszukasz? W 3 sekundy znalazłem filmik z dokładnym opisem co i jak robić . Na link jednak nie licz lecz sam poszukaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_SO Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 hey, Mam do korekty Range Rovera czarną perłę, na przedniej masce są duże emblematy z napisem "RANGE ROVER" dosyć oddalone od siebie ale nie aż tak żeby dojść małym padem. Jak poradzić sobie z lakierem miedzy literami i w ich środku ? Pod klamkami jazda ręczna ale jeśli chodzi o emblematy to ciężko cokolwiek usunąc miedzy nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerx Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Mam pytanie odnośnie QD. Jaki Quick Detailer można zastosować na Extra Gloss Protection Autoglym ? Obecnie posiadam QD Finale oraz BSD. Króryś z nich się nada ? Z góry dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 hey,Mam do korekty Range Rovera czarną perłę, na przedniej masce są duże emblematy z napisem "RANGE ROVER" dosyć oddalone od siebie ale nie aż tak żeby dojść małym padem. Jak poradzić sobie z lakierem miedzy literami i w ich środku ? Pod klamkami jazda ręczna ale jeśli chodzi o emblematy to ciężko cokolwiek usunąc miedzy nimi hmmm.. może zdjąć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu87 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Witam Potrzebuję szybkiej pomocy. Mam nowego pacjenta, Lexus Ct200 czarny. Problem polega na tym, że nie mogę go wypolerować w żaden sposób. Kombinacja różnych past i padów nic nie daje. Auto jest nadal porysowane. Ktoś miał kiedyś taki problem i coś podpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 jakie pasty na jakich padach stosowałeś ? nie ma takiej mozliwości żeby to było nie możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu87 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Pasty 3M Koch i menzerna, a co do padów to i 3m i Urban i wszystkie jakie mam u siebie. kombinacje już różne robiłem i dupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 i co nic nie tną ? wogóle ? a maszyne jaką masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu87 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Nie tną a co gorsza to rysują jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 jest na forum poradnik - miłego czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu87 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzięki poradnik zaliczony więc jutro do dzieła od rana. Jak coś to będę pytał dalej. Ostatnio robiłem 25- letniego mercedesa i poszło gładko a tu, masakra. Eh te nowoczesne lakiery, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi