Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam ponieważ często znajomi pytają o polerke auta na handel - ja swoje robie w oparciu o Menzerne, ale gdybym tak chciał robić auta na handel ludziom którzy się kompletnie na tym nie znają to raczej strzał w kolano i 48h nie moje.

Nie mma doświadczenia w środkach AIO stąd to pytanie.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Uzywal ktos Meguiars GolD Class Carnauba Premium Quick Wax?

Potrzebuje cos co będzie działało równie dobrze jak równoległy produkt- Meguiars Golf Class Carnauba Liquid Wax +, natomiast będzie przystepniekszy w użyciu (chodzi mi głównie o przyciemnienie lakieru, wet look i delikatne maskowanie rys) w czym wosk w plynie byl obledny.

Pozdr

Panowie a pytanie z innej beczki z mega ciekawości?

W kilku już filmach z detailingiem widziałem taką magie jak czyszczenie lodem, czy ktoś coś więcej napisze na ten temat?

Z czym to się je? Takie cudo kosztuje 30-40k? Co takiego dobrego daje takie mycie?

Mam pytanie do posiadaczy wosku Carchem Carnauba Paste Wax 38.

Już dwukrotnie po nałożeniu w wosku w temperaturze oscylującej w okolicach 10 C, teoretycznie wyschnięciu ( test palca ) i spolerowaniu, kropelki oraz zrzut wody jest bardzo słaby. Co ciekawe zaraz po aplikacji spryskałem fragment i krople były wzorowe. Jednak na drugi dzień, po intensywnych opadach już mega niekształtne. A na bezdotyku praktycznie tafla wody :dontknow:

Czy ktoś się spotkał z taką reakcją wosku w niższych temperaturach ?

Co myślicie na pomysł polerowania okularów korekcyjnych tlenkiem ceru?

Pomysł kiepski. Nie zrobisz tego dobrze, a najprawdopodobniej porobisz baboli w soczewce które będą wpływać na jakość widzenia. Jak masz dobre oprawki, to zawsze możesz same szkła wymienić u dobrego okulisty i wyjdzie Cię to w okolicach 50-150 (max) zł w zależności od opcji (cieńsze, lżejsze soczewki) za podstawowe szkła.

Po jakim czasie od nałożenia wosku aplikatorem mam go spolerować mikrofibrą? - wosk w płynie Meguiars Liquid Wax.

Czy lampy, szyby i rejestracje też się woskuje czy tylko sam lakier?

To będzie moje pierwsze woskowanie stąd takie głupie pytania :D

635057 Po jakim czasie od nałożenia wosku aplikatorem mam go spolerować mikrofibrą?

Może wykażesz trochę własnej inwencji i poszukasz? W 3 sekundy znalazłem filmik z dokładnym opisem co i jak robić . Na link jednak nie licz lecz sam poszukaj ...

hey,

Mam do korekty Range Rovera czarną perłę, na przedniej masce są duże emblematy z napisem "RANGE ROVER" dosyć oddalone od siebie ale nie aż tak żeby dojść małym padem. Jak poradzić sobie z lakierem miedzy literami i w ich środku ?

Pod klamkami jazda ręczna ale jeśli chodzi o emblematy to ciężko cokolwiek usunąc miedzy nimi

hey,

Mam do korekty Range Rovera czarną perłę, na przedniej masce są duże emblematy z napisem "RANGE ROVER" dosyć oddalone od siebie ale nie aż tak żeby dojść małym padem. Jak poradzić sobie z lakierem miedzy literami i w ich środku ?

Pod klamkami jazda ręczna ale jeśli chodzi o emblematy to ciężko cokolwiek usunąc miedzy nimi

hmmm.. może zdjąć..

Witam

Potrzebuję szybkiej pomocy. Mam nowego pacjenta, Lexus Ct200 czarny. Problem polega na tym, że nie mogę go wypolerować w żaden sposób. Kombinacja różnych past i padów nic nie daje. Auto jest nadal porysowane. Ktoś miał kiedyś taki problem i coś podpowie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.