Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja używam 400, moim zdaniem są ok

Don't be the same, be better.

Dodane po 2 minutach 54 sekundach:

DA i rotacja maja takie same gwinty czy nie? Chodzi mi oto czy pady i bp będą pasować?

Szukając dużych gradacji papieru ściernego natrafiłem na taką stronkę:

https://micro4.pl/pl/c/HOBBY/3/1

I tu pytanie. Chciałbym się zabrać za odświeżanie lamp w Mercedesie i posiadam już papiery 2000,2500,3000, 5000 i co sądzicie i takim dopełnieniu jak 2400, 3200, 3600, 4000 i 6000? Miało to by w ogóle jakieś zastosowanie i przyniosło by jakieś efekty czy po prostu narobiłbym więcej złego niż dobrego?

Na zderzaku między listwą odbojową a zderzakiem właściwym mam pamiątkę od jakiegoś Janusza lakiernika w postaci resztek pasty polerskiej. Siedzi to sobie tak od ponad 3 lat, nie jest jakoś bardzo widoczne, ale jednak. Teraz mam doskonałą okazję bo zdjąłem zderzak, aby wymienić halogeny. Jakieś pomysły?

Glinka nie zbierze Ci całej smoły. Lepiej użyć Prickborta - najlepiej działa na suchy lakier, później umyć, a na koniec wyglinkować i kłaść Cherry Glaze. Jest to AiO więc wosku nie ma sensu kłaść bo sam Cherry leży całkiem krótko.

Panowie dla początkującego w sprawie polerki który skok będzie najodpowiedniejszy 9mm 15mm czy 21. Skokiem 21mm będzie się najszybciej ciąć lakier??

Pytanie też ile pieniędzy chcesz wydać na maszynę :)

Dodane po 2 godzinach 3 minutach 37 sekundach:

Fg400 czy pg1000? Pad biały Royal pads czy flexi pads z mikrofibry do tych past? Lakier do ogarniecia to lc9z w seacie i srebrny w mazdzie

Glinka nie zbierze Ci całej smoły. Lepiej użyć Prickborta - najlepiej działa na suchy lakier, później umyć, a na koniec wyglinkować i kłaść Cherry Glaze. Jest to AiO więc wosku nie ma sensu kłaść bo sam Cherry leży całkiem krótko.

tak więc żeby mieć gładki lakier, gotowy do cherry + wosku (wosk chcę połozyc bo zakupiłem, to po co ma leżeć i się marnować) to lepiej użyc tego prickborta najpierw a potem glinki, tak?

tak więc żeby mieć gładki lakier, gotowy do cherry + wosku (wosk chcę połozyc bo zakupiłem, to po co ma leżeć i się marnować) to lepiej użyc tego prickborta najpierw a potem glinki, tak?

Prickbort, zostawiasz na trochę ale żeby nie wysechl, mycie i potem glinka

Prickbort, zostawiasz na trochę ale żeby nie wysechl, mycie i potem glinka

Prickbort jest wydajny? Lepiej kupić 500ml czy 1l? Prickbort ofc stosuję po umyciu na 2 wiadra?

Prickbort możesz użyć po myciu pianownica. Lepiej używać go na czysty lakier po umyciu. Kup sobie 2,5l jest za jakieś 60 zł, czyli w porównaniu do ceny za 1l można powiedzieć że 0,5l masz gratis.

Maszyna DA Bass lub vander, mam pytanko

Fg400 czy pg1000? Pad biały Royal pads czy flexi pads z mikrofibry do tych past? Lakier do ogarniecia to lc9z w seacie i srebrny w mazdzie

Tak myślałem o Krauss 5800db ew. Lare epl61. Krauss ma skok 8mm Lare ma 21mm a tak z ciekawości ile ma Bass Polska 5119 bo ją też brałem pod uwagę ale ona nie ma opisane

Bass ma 8mm,wiekssy skok yo łatwiejsze cięcie

Jak pierwszy raz będziesz w ogole odsmalal auto to lepiej całe spryskaj, na całe zejdzie Ci myślę z 250-300ml, mi tyle schodzi na mojego jak pryskam całego

dzięki za odpowiedż. A jeszcze jedno pytanie, do wyczyszczenia szyb z zewnątrz mogę zastosować glinkę, w ten sam sposób w jaki będę czyścić karoserię?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.