matkow Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jakie grubości gramaturowe mikrofibr najlepiej zastosować do ścierania cleaneru, wosku i aplikacji QD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ja używam 400, moim zdaniem są ok Don't be the same, be better. Dodane po 2 minutach 54 sekundach: DA i rotacja maja takie same gwinty czy nie? Chodzi mi oto czy pady i bp będą pasować? Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 DA i rotacja maja takie same gwinty czy nie? Chodzi mi oto czy pady i bp będą pasować? Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 DA i rotacja maja takie same gwinty czy nie? Chodzi mi oto czy pady i bp będą pasować? Don't be the same, be better. Gwint (a w rezultacie BP) są różne: 5/16 i M14. Pady - cześć się pokrywa, a część jest typowo do DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Szukając dużych gradacji papieru ściernego natrafiłem na taką stronkę: https://micro4.pl/pl/c/HOBBY/3/1 I tu pytanie. Chciałbym się zabrać za odświeżanie lamp w Mercedesie i posiadam już papiery 2000,2500,3000, 5000 i co sądzicie i takim dopełnieniu jak 2400, 3200, 3600, 4000 i 6000? Miało to by w ogóle jakieś zastosowanie i przyniosło by jakieś efekty czy po prostu narobiłbym więcej złego niż dobrego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Na zderzaku między listwą odbojową a zderzakiem właściwym mam pamiątkę od jakiegoś Janusza lakiernika w postaci resztek pasty polerskiej. Siedzi to sobie tak od ponad 3 lat, nie jest jakoś bardzo widoczne, ale jednak. Teraz mam doskonałą okazję bo zdjąłem zderzak, aby wymienić halogeny. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 po umyciu auta na dwa wiadra konieczne jest użycie preparatu do odsmolenia typu prickbort, czy glinka wystarczy, w celu przygotowania lakieru do nakładania cherry glaze i wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Glinka nie zbierze Ci całej smoły. Lepiej użyć Prickborta - najlepiej działa na suchy lakier, później umyć, a na koniec wyglinkować i kłaść Cherry Glaze. Jest to AiO więc wosku nie ma sensu kłaść bo sam Cherry leży całkiem krótko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Panowie dla początkującego w sprawie polerki który skok będzie najodpowiedniejszy 9mm 15mm czy 21. Skokiem 21mm będzie się najszybciej ciąć lakier?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Panowie dla początkującego w sprawie polerki który skok będzie najodpowiedniejszy 9mm 15mm czy 21. Skokiem 21mm będzie się najszybciej ciąć lakier?? Pytanie też ile pieniędzy chcesz wydać na maszynę Don't be the same, be better. Dodane po 2 godzinach 3 minutach 37 sekundach: Fg400 czy pg1000? Pad biały Royal pads czy flexi pads z mikrofibry do tych past? Lakier do ogarniecia to lc9z w seacie i srebrny w mazdzie Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Fg400 czy pg1000? Pad biały gąbka Royal pads czy flexi pads z mikrofibry do tych past? Lakier do ogarniecia to lc9z w seacie i srebrny w mazdzie Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Glinka nie zbierze Ci całej smoły. Lepiej użyć Prickborta - najlepiej działa na suchy lakier, później umyć, a na koniec wyglinkować i kłaść Cherry Glaze. Jest to AiO więc wosku nie ma sensu kłaść bo sam Cherry leży całkiem krótko. tak więc żeby mieć gładki lakier, gotowy do cherry + wosku (wosk chcę połozyc bo zakupiłem, to po co ma leżeć i się marnować) to lepiej użyc tego prickborta najpierw a potem glinki, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Glinka nie zbierze Ci całej smoły. Lepiej użyć Prickborta - najlepiej działa na suchy lakier, później umyć, a na koniec wyglinkować i kłaść Cherry Glaze. Jest to AiO więc wosku nie ma sensu kłaść bo sam Cherry leży całkiem krótko. tak więc żeby mieć gładki lakier, gotowy do cherry + wosku (wosk chcę połozyc bo zakupiłem, to po co ma leżeć i się marnować) to lepiej użyc tego prickborta najpierw a potem glinki, tak? Prickbort, zostawiasz na trochę ale żeby nie wysechl, mycie i potem glinka Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Glinka nie zbierze Ci całej smoły. Lepiej użyć Prickborta - najlepiej działa na suchy lakier, później umyć, a na koniec wyglinkować i kłaść Cherry Glaze. Jest to AiO więc wosku nie ma sensu kłaść bo sam Cherry leży całkiem krótko. tak więc żeby mieć gładki lakier, gotowy do cherry + wosku (wosk chcę połozyc bo zakupiłem, to po co ma leżeć i się marnować) to lepiej użyc tego prickborta najpierw a potem glinki, tak? Prickbort, zostawiasz na trochę ale żeby nie wysechl, mycie i potem glinka Don't be the same, be better. Prickbort jest wydajny? Lepiej kupić 500ml czy 1l? Prickbort ofc stosuję po umyciu na 2 wiadra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Prickbort możesz użyć po myciu pianownica. Lepiej używać go na czysty lakier po umyciu. Kup sobie 2,5l jest za jakieś 60 zł, czyli w porównaniu do ceny za 1l można powiedzieć że 0,5l masz gratis. Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 A na jedno użycie dolnych części karoserii ile się zużywa? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jak pierwszy raz będziesz w ogole odsmalal auto to lepiej całe spryskaj, na całe zejdzie Ci myślę z 250-300ml, mi tyle schodzi na mojego jak pryskam całego Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 co jest efektywniejsze jesli chodzi o usuwanie smoły - Prickbort czy TarX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Maszyna DA Bass lub vander, mam pytanko Fg400 czy pg1000? Pad biały Royal pads czy flexi pads z mikrofibry do tych past? Lakier do ogarniecia to lc9z w seacie i srebrny w mazdzie Don't be the same, be better. Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Tak myślałem o Krauss 5800db ew. Lare epl61. Krauss ma skok 8mm Lare ma 21mm a tak z ciekawości ile ma Bass Polska 5119 bo ją też brałem pod uwagę ale ona nie ma opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 co jest efektywniejsze jesli chodzi o usuwanie smoły - Prickbort czy TarX ? wg mnie TarX jest silniejszy (a przynajmniej działa szybciej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tak myślałem o Krauss 5800db ew. Lare epl61. Krauss ma skok 8mm Lare ma 21mm a tak z ciekawości ile ma Bass Polska 5119 bo ją też brałem pod uwagę ale ona nie ma opisane Bass ma 8mm,wiekssy skok yo łatwiejsze cięcie Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Czym rozpuścić 3 letnią pastę polerską zaschniętą we wnęce zderzaka bez szkody dla plastików i lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wodą, IPĄ,Zmywaczem silikonu, benzyna ekstrakcyjną.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jak pierwszy raz będziesz w ogole odsmalal auto to lepiej całe spryskaj, na całe zejdzie Ci myślę z 250-300ml, mi tyle schodzi na mojego jak pryskam całego Don't be the same, be better. dzięki za odpowiedż. A jeszcze jedno pytanie, do wyczyszczenia szyb z zewnątrz mogę zastosować glinkę, w ten sam sposób w jaki będę czyścić karoserię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi