Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiej twardości pada użyć do FF3000 na maszynie DA. Choć Koch Chemie HEAVY CUT 8.02 tak ładnie wykończył lakier może dać tylko lekko ścierny cleaner i wosk?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ma ktos doswiadczenia z myjniami bezdotykowymi w niemczech? Czy jest jakas strona z mapa gdzie sie znajduja? Bylem na 2 ale na nich nie leci piana/proszek z lancy tylko jest obok szczotka w ktorej leci piana i ludziska na potege myja ta szczota. Musialem zrezygnowac.

Opublikowano

Jak bardzo różni się aplikacja powłoki Tac System do CQuartz?

Bo stoję przed zakupem powłoki, a będzie to moja pierwsza aplikacja powłoki, także priorytetem jest łatwość aplikacji :)

Opublikowano
Jak bardzo różni się aplikacja powłoki Tac System do CQuartz?

Bo stoję przed zakupem powłoki, a będzie to moja pierwsza aplikacja powłoki, także priorytetem jest łatwość aplikacji :)

Nie używałem Tac System, ale ciężko o bardziej prostą aplikację niż Cquartz UK. Banał. Bardzo łatwo się dociera, co ma znaczenie na miękkich lakierach czy elementach typu piano black.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie Piany Aangelwax FastFoam zielonej dokładnie tej:

angelwax_fastfoam.350.jpg

czy jest to piana z naturalnym PH do codziennego mycia ( pre wash ) czy raczej osłabi i usunie wosk ? :o

Opublikowano

Planuje kupić wosk. Liderów dwóch Soft fusso coat i soft KOG. Nie mam pojęcia który wybrać, a tematy z testami przeleciałem obydwa.

Opublikowano

macie jakiś pomysł jak usunąć zarysowanie z szyby żeby nie porobić jakiś hologramów które w nocy będą przeszkadzać ? coś musiało sie dostać pod pióro wycieraczki i na całej szerokości mam ryse :cry:

Opublikowano

Panowie, mam pytanie do znawców tematu. Chodzi o moje felgi, a konkretnie ten czarny osad. Pytanie - czy to jest smoła, asfalt? Podobne, lecz mniejsze (wielkości ziarenek cukru) kropeczki mam nad błotnikami na lakierze oraz na dole przy progach. Na lakierze te kropki schodzą jak mocno wcieram benzyną ekstrakcyjną, ale szkoda mi lakieru na takie jeżdżenie. Poza tym nie usuwa on tych kropek na felgach. Ze względu na mocno ograniczony budżet chciałbym jeden środek, który mógłby załatwić ten syf w tych miejscach. Pytanie tylko co? Myślałem o Prickborcie, czy może preparat typu Tar&Glue? :/

Oto fotki:

1436811105-800-x-450px-20150603_072725.jpg

1436811106-800-x-450px-20150603_072729.jpg

Opublikowano

gemaro, prickbort, nielsen t&g, decabit są do usuwania smoły/asfaltu/kleju, Ty potrzebujesz coś na opiłki metaliczne czyli tuga, ironx, korrosol itp. Najtańsza tuga, zerknij na Tenzi Prix też.

Opublikowano

Od poczatku biezacego sezonu z moja myjka zaczelo sie dziac cos co nie mialo miejsca nigdy wczesniej. Chodzi o to ze kiedy jest podlaczona i jej nie uzywam zaciaga przez jedna sekunde, moze dwie wode i tak co jakis czas, mniej wiecej co 5min. Kiedy przykladam lance do ucha slychac delikatne syczenie. Wczesniej nie bylo takich objawow. Nie zauwazylem zeby miala mniejsze cisnienie podczas pracy. Ktos z Was wie moze co sie stalo i jak to naprawic :?:

Opublikowano

Siwy, wydaje mi się, że miałem podobną sytuację u siebie. Winnym okazał się oring na końcu węża wchodzącego do pistoletu. Gdzieś był delikatnie uszkodzony i nie trzymał. ;)

Opublikowano
gemaro, prickbort, nielsen t&g, decabit są do usuwania smoły/asfaltu/kleju, Ty potrzebujesz coś na opiłki metaliczne czyli tuga, ironx, korrosol itp. Najtańsza tuga, zerknij na Tenzi Prix też.

Z tego, co przeczytałem to jestem pewien, ale zapytam - spokojnie mogę tugę aplikować na lakier?

Opublikowano

Z tego, co przeczytałem to jestem pewien, ale zapytam - spokojnie mogę tugę aplikować na lakier?

Tak (zieloną na pewno).

Opublikowano

Czy odgrzybiacz klimatyzacji Wurth trzeba zastosować bezpośrednio do parownika czy można aplikować go przez nawiewy? I co sądzicie o Wurth Quick Fresh Pure, warto go dokupić??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.