bienek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Doświadczeni koledzy.... Poleci ktoś dobre futro do rotacji, które dosyć łatwo usunie ślady po wet sandingu, ale jednocześnie nie zostawi masakry na lakierze? Mam flexipads, ale raczej nie jest to chyba najlepsza opcja.
Kammil Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam wszystkich! To mój pierwszy post i bardzo proszę o wyrozumiałość. Chciałbym się dowiedzieć czy używając ultimate polish muszę dokładnie zamaskować taśmą czarne elementy plastikowe oraz te polakierowane? Jak wygląda sprawa z reflektorami oraz chromowanymi ramkami, czy te elementy też muszą zostać zabezpieczone? Bardzo proszę o odpowiedź, zabieram się za to pierwszy raz a nie chcę nic spaprać Z góry dzięki, Pozdrawiam
/miodu/ Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Nie trzeba, tylko uważaj przy uszczelakch itp, żeby po prostu ich nie ubrudzić. Jak ubrudzisz, to nic się nie stanie
Kammil Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Dzięki za szybką odpowiedź Pytam ponieważ na stronie producenta widnieje taka oto informacja: Nie stosuj na winylu, gumie, plastiku, oraz niepomalowanych porowatych powierzchniach. Czyli mam się nie obawiać o te elementy?
/miodu/ Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Według mnie producent mówi przez to, że produkt nie jest stworzony do czyszczenia tych elementów. Gdy najedziesz na plastik, nic wielkiego się nie stanie, zostanie pewnie tylko jakaś plama.
kafarszczak Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Co da dłuższą żywotność, wosk czy sealant, nie mam garażu i chciałbym cos trwałego położyć na Pb Wd, wczesniej mycie, glinka,cleaner
acidmk Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Na pewno wosk syntetyczny da Ci dłuższa ochronę. Fusso potrafi leżeć nawet do pół roku na odpowiednio przygotowanej powierzchni. Ale jak chcesz trwałości zapomni o glaze jakim jest White diamond :-P
Procent Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jak prawidlowo aplikowac AG srp?? Ruchami kolistmi czy inaczej??
kafarszczak Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Na pewno wosk syntetyczny da Ci dłuższa ochronę. Fusso potrafi leżeć nawet do pół roku na odpowiednio przygotowanej powierzchni. Ale jak chcesz trwałości zapomni o glaze jakim jest White diamond :-P To co, po cleanerze dawać odrazu wosk i będzie ok?
mateuszk Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jak prawidlowo aplikowac AG srp?? Ruchami kolistmi czy inaczej?? Koliste a kończysz prostymi niemal do zniknięcia produktu sam go często używam, bardzo łatwa aplikacja.
Procent Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 i jakie efekty?? bo po tripple szału nie było
acidmk Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Na pewno wosk syntetyczny da Ci dłuższa ochronę. Fusso potrafi leżeć nawet do pół roku na odpowiednio przygotowanej powierzchni. Ale jak chcesz trwałości zapomni o glaze jakim jest White diamond :-P To co, po cleanerze dawać odrazu wosk i będzie ok? Ja bym go na czystą IPA położył bez cleanera. Leży jak zły i się nie daje :D:D A look i tak Fusso Ci podbije.
luk45z Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Raz na 6 miesięcy APC + Gtechniq Matte Dash (2 warstwy, zgodnie z zaleceniami) + w między czasie jakiś QD do wnętrza typu SG Interior Cleaner, połączenie ma sens? Czy jest ryzyko podjadania Gtechniqa?
manio49 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 SG Interior Cleaner to nie QD do wnętrza, tylko słabo stężone APC.
lukasz87 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Poleci ktoś dobre futro do rotacji, które dosyć łatwo usunie ślady po wet sandingu Jak i po papierze jak i do cięcia bardzo dobrze mi się pracuje BRAYT Futro polerskie z wełny jagnięcej , spróbuj . Chyba, że ktoś ma większe doświadczenie. -- 25 cze 2015, o 10:18 -- Na pewno wosk syntetyczny da Ci dłuższa ochronę. Hmm jesteś pewien, że wosk poleży dłużej niż porządny sealant ;> Akurat jestem w trakcie testu Fusso vs Wolfgang
Szymon_Lodz Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ktory wosk bedzie lepiej pasowal na Dodo Juice Lime Prime Pre-Wax Cleanser : 1 Soft99 Water Block Wax Gloss Type Dark & Metallic 2 Poorboy’s World Natty’s Paste Wax Red? Lakier VW LC9Z.
kafarszczak Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Poleci ktoś dobre futro do rotacji, które dosyć łatwo usunie ślady po wet sandingu Jak i po papierze jak i do cięcia bardzo dobrze mi się pracuje BRAYT Futro polerskie z wełny jagnięcej , spróbuj . Chyba, że ktoś ma większe doświadczenie. -- 25 cze 2015, o 10:18 -- Na pewno wosk syntetyczny da Ci dłuższa ochronę. Hmm jesteś pewien, że wosk poleży dłużej niż porządny sealant ;> Akurat jestem w trakcie testu Fusso vs Wolfgang Sam siw zastanawiam wlasnie czy sealant nie jest lepszy od zwykłego wosku
cannonn Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Przecież sealant to inna nazwa na wosk syntetyczny Zero wiedzy i tylko zbędne posty. Szymon_Lodz, możesz użyć jednego jak i drugiego, Soft ma bogatszy skład niż Nattys i dłużej poleży jeśli jest to dla ciebie ważne.
kafarszczak Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wiem ze to wosk ale jest trwalszy od naturalnego wosku
Druss Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dziś w pracy jakiś ptak obsrał mi auto. Teraz nie mogę ruszyć pozostałości po tej kupie. Mam 2 znaki na masce które nie można niczym usunąć. Glinka z QD nie daje rady, sam QD także, woda z odrobiną szamponu też nie, nawet APC tego nie usuwa, koch na czarny pdzie również... Nie wiem czym mam teraz to usunąć. Może inni tego nie zauważa ale ja to widze i niechce tego. Mam jeszcze Dragon's breath i Vasco Prewash Tixotrop. Może tym zaatakować ??
mateuszk Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Pozostałości po kupie co masz dokładnie na myśli ? Takie jakby odparzenie lakieru ? Ja dość często mam z tym do czynienia jako, że mieszkam nad morzem. viewtopic.php?t=17429 osobiście usuwam takie ślady UC na średnim padzie.
Druss Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dokładnie coś takiego mam jak na 1 i 2 fotce. Jakby wżarte w lakier...antihologram nie dał rady. UC mam jutro spróbuje na zółtym padzie NAT'a.
luk45z Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 SG Interior Cleaner to nie QD do wnętrza, tylko słabo stężone APC. Faktycznie, masz rację. W takim razie jakie QD do wnętrza można stosować aby nie podjadało Gtechniq Matte Dash?
Rekomendowane odpowiedzi