Musialovsky Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Musialovsky, ryzykowna akcja, a jak ojciec nie ma natury cwaniaczka to lepiej żeby odpuścił. Niech zerknie np. na dostawcę w tesco albo coś w ten deseń. Robota nie jakaś mordercza. Niee, ojciec jest bardzo uczciwy. W Tesco był na "jeździe próbnej". Nie było żadnych problemów - jednak Tesco dało mu negatywną odpowiedź. Od dobrych kilkunastu lat pracował jako kierowca prezesów/pracowników w biurach zarządu itd. Jednak nadal nic nie znalazł jako kierowca.
KierQu Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witam, Szukam jakiegoś zamienika za BILT-HAMBER Auto Balm, fajnie zamaskował rysy, ale jego zapach przy pracy dobija... Jeszcze jedno pytanie, ostatnio zaparkowałem auto pod jakimś drzewem i na następny dzień zobaczyłem takie plamy: wiecie czym można łatwo to usunąć?
Misior1993 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy taki zestaw talerzy i padów będzie odpowiedni do nakładania cleanera? Głównie chodzi o rozmiary w mm. Maszyna Bass Polska DA. Talerz Flexipads 5/16 75mm + Miekki wafel 80mm Talerz Felxipads 5/16 125mm + Miekki wafel 150mm
powalla Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Do tego 125mm BP dokup lepiej pad 135 mm zamiast 150.
Misior1993 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Do tego 125mm BP dokup lepiej pad 135 mm zamiast 150. Rozumiem, dzięki A ostatnie pytanie na które nie mogę znaleźć informacji czy np na talerzu 150mm (oryginalny Bass Polska DA) Mozna stosować pady 150mm?
Vespa Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może ktoś wie - czym usunąć starą farbę olejną z metalowej balustrady żeberkowej na balkonie? Chcę to zrobić możliwie szybko, przy jak najmniejszym wysiłku i bez dużych kosztów.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może ktoś wie - czym usunąć starą farbę olejną z metalowej balustrady żeberkowej na balkonie? Chcę to zrobić możliwie szybko, przy jak najmniejszym wysiłku i bez dużych kosztów. Moze opalarką, aż się zacznie łuszczyć i zeskrobać?
Vespa Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Od opalarki zaczynałem. Idzie zdecydowanie za wolno i po górnej części poręczy odpuściłem. Może pracę opalarką utrudnia dosyć silny wiatr.
serath Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 @Vespa - a wiertarka + metalowa szczotka? Skoro opalarka nie daje rady przez wiatr
serath Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Rozumiem, dzięki A ostatnie pytanie na które nie mogę znaleźć informacji czy np na talerzu 150mm (oryginalny Bass Polska DA) Mozna stosować pady 150mm? Imho nie ma sensu. Chyba, że chcesz ryzykować otarcie lakieru talerzem jak tylko gdzieś o minimetr przesuniesz pad czy mocniej docisniesz (nie bez przyczyny BP są mniejsze od padów). Stąd szedłbym w 125 BP
Lex Luthor Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może ktoś wie - czym usunąć starą farbę olejną z metalowej balustrady Zmywacz scansola
Arkadio_Gdansk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Może ktoś wie - czym usunąć starą farbę olejną z metalowej balustrady Zmywacz scansola O tym nie pomyślałem, a pomysł bardzo dobry
powalla Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Sa preparaty chemiczne do tego (taki zel) . Smarujesz, czekasz 10 min i szpachelka sciagasz luszczaca sie farbe.
Przemcio Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Jarku scansol to wlasnie taki żel o ktorym piszesz. Sa rownież na tej samej zasadzie działające zmywacze do powłok lakierniczych w sprayu np boll oraz preparaty do mycia pistoletów lakierniczych.
Przemcio Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Orientujecie się może jak wygląda legalność firmy przewozowej Uber? Ojciec z racji iż nie może znaleźć pracy, rozważa zatrudnienie się w Uberze. Chętnie bym coś od Was usłyszał na temat tej firmy i pracy w niej. Jak zna sie na robocie i ma jakiegos kolegę po fachu i nie przeszkadza praca na chłodni to Wolter Koops jest sensowną alternatywą system 2/1.
powalla Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Mialem otwarta zakladke i nie odswiezylem przed napisaniem postu
Musialovsky Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Przemcio, Dzięki za propozycje Niestety ojciec ma tylko prawko B, a z tego co widzę wymagają tutaj C+E
Vespa Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 W Brico udało mi się dostać tylko Primacol Remover, który jest środkiem działającym na podobnej zasadzie, jak to opisaliście. Jednak prawie nie rusza tej farby (a na pewno to olejnica). Może przez to, że jest tam z 5 warstw nakładanych bez szlifowania na przestrzeni 20 lat. Wygląda na to, że głupia balustrada zajmie mi kilka godzin na samym zdzieraniu farby, a wolałbym w tym czasie robić coś przy aucie... już nawet córka mówi, że mamy brudny samochód Ehh, idę się męczyć dalej.
swietlikk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Szybkie pytanie : czy Chemspec Enz-All pomoże na plamę z mięsa, które już od roku widać? Klient wiózł zamrożone mięso w aucie na kanapie, mięso w lecie się w aucie się "roztapiało" , widać plamę jak ...,od roku tak jeździł. Żadna chemia nie pomogła plama pozostała. Chemspec Enz-All czy coś innego (gorąca woda, para , wymiana tapicerki) ?? Proszę o pomoc, sugestie.
ketrab1992 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy Karcher K2.110 i pianownica PA wytworzą fajną aktywną pianę? Czy jakąś mocniejszą myjkę muszę dokupić?
bienek Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Enz all powinien dac rade. On jest właśnie do takich plam.
Biszkopt Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Umyłem plastiki w środku, SG RD na oko, słabe. Drzwi, kokpit, progi, etc. Potem Z Vinyl słoneczkiem megsa. Na drzwiach i innych"twardych" plastikach bez problemu. A na kokpicie zostają mazy. OK, dawno nie mylem, pomyślałem: nałożę jeszcze raz, bo wypiło. Ten sam efekt, no to jeszcze raz i nadal ten sam efekt tylko inne mazy... Pytanie do użytkowników Volvo i/ lub Z Vinyl: Czy to już taka uroda mojej deski rozdzielczej (Volvo S80), czy może coś źle robię? A może jutro rano powinno być już ok? Michał
Michael MSTP Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Ja wsumie mialem podobnie na plastikach Kii, cos nie grało natomiast w Mazdzie bylo ok. Taki urok produktow do plastikow, ze nie kazdy wszedzie bedzie sie zgrywal. Chyba ,ze robiles juz wczesniej i wszystko bylo ok?
siwy1988_88_88 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Podpowiedzcie mi ile może być warta rotacja Makity 9227cb, Maszyna została zakupiona rok temu i nigdy nie była używana, cały zestaw w oryginalnym pudelku zalega kumplowi i zastanawia się czy jest sens ja sprzedawac
Rekomendowane odpowiedzi