matraxo Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Koleżanki i koledzy, wożę wodę w baniakach na bezdotyk do mycia auta, szampon przydałoby sie spienić, jak to zrobić lancą? Ciśnienie takie że wiadro przewraca.
Procent Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja jak wrzucam monetę to zaczyna tak delikatnie lecieć. i tak napełniam jak mam 1/4 wiadra to już lancą na dno wiadra i ogień. Ewentualnie wlej szampon, wrzuć rękawicę i do niej dociśnij lancę i już nie będzie tak naparzać
grochu70 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Koleżanki i koledzy, wożę wodę w baniakach na bezdotyk do mycia auta, szampon przydałoby sie spienić, jak to zrobić lancą? Ciśnienie takie że wiadro przewraca. na wiadro nakładam worek na śmieci , zawiązuje - robię dziurę i ognia z lancy
matraxo Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Z tym workiem sprawdzę, rozumiem ze wkładasz całe wiadro, worek od góry zawiazujesz na supeł, robisz tylko dziurke na lance? U nas jak wrzucisz monetę nic nie leci, jak wciśniesz to leci pełnym ogniem
grochu70 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Z tym workiem sprawdzę, rozumiem ze wkładasz całe wiadro, worek od góry zawiazujesz na supeł, robisz tylko dziurke na lance? U nas jak wrzucisz monetę nic nie leci, jak wciśniesz to leci pełnym ogniem zgadza się - zdaje egzamin
menior Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja tez woze wode w baniakach,ale jakos problemy z piana nie mam,wystarczy jak na dno wiaderka wpierw wleje szampon a potem na to wlewam wode z baniaka(najlepiej ciepla lub letnia)i piany mam wystarczajaco
Arkadio_Gdansk Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja tez woze wode w baniakach,ale jakos problemy z piana nie mam,wystarczy jak na dno wiaderka wpierw wleje szampon a potem na to wlewam wode z baniaka(najlepiej ciepla lub letnia)i piany mam wystarczajaco Robie tak samo, czasem jeszcze robie w domu miksture woda+ szampon, wiadro pod przykrywke i do auta. Do myjni 400 m i kilka zakretow i piana jest ok
matraxo Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ja na bezdotyk na którym nie gonią z wiadrami mam koło 5km, stąd te kombinacje. Lejąc wodę tylko z baniaka nigdy nie uzyska się takiej piany jak po strzale z lancy
kamilgt Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 matraxo, jak masz wiadra z przykrywką to użyj w domu prysznica
manio49 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ale jaki problem? Nalewasz w wiadra z przykrywką ciepłej wody, a na bezdotyku wlewasz szampon i bijesz wodę z lancy Chociaż ja najczęściej robię mix już w domu i piana się utrzymuje, a do bezdotyku mam ze 2 km.
dawid.zu Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mam pytanie czy Gyeon Rim wytrzyma zimę na felgach? Bo nie wiem czy dawać powłokę czy po prostu wosk FK
Moderator krd Opublikowano 8 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 dawid.zu, powinien wytrzymać. Wszystko zależy od ilości kilometrów. U mnie Nanolex Paint&Alloy Sealant po ostatniej zimie ma się w najlepsze, na przyszłą zimę tylko przetrę jakimś qd i zakładam koła na samochód
dawid.zu Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przebieg to jakieś 3tyskm przez okres zimowy i wiadomo śnieg sól woda dość sporo tego u mnie w zimie. No i samochód za często nie myty.
Barticf Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Chciał bym ułatwić sobie zmywanie owadów z auta dlatego zamierzam użyć FINISH KARE 1000P (kupuję do felg) na maskę i przedni zderzak. Nada się ten wosk ? Nie będę jakoś specjalnie przygotowywał powierzchni jedynie umyję szamponem w takim przypadku ten wosk będzie chciał siedzieć na tej masce (nawet miesiąc jak dla mnie wystarczy)
cannonn Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przynajmniej odtłuść jeszcze lakier przed woskiem, to lepiej będzie trzymał.
dawid.zu Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ja do owadów używam AF citrus po nim owady spływają jak woda po kaczce nie pozostawiając żadnej plamki i co najważniejsze nie zmywa wosku
matraxo Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Panowie, dziś zrobię test z workiem. Dobić pianę lancą to sztuka, fontanna na dwa metry
dawid.zu Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ja zawsze leję do wiaderka szampon na niego 7L gorącej wody z gara później lanca w wiadro i pienie szampon dopełniając wody do około 12L. I nie mam fontanny na dwa metry
MateuszX Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam mam pytanie czy ta mikrofibra będzie odpowiednia do polerowania AIO oraz QD ? http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Bi ... x45cm/1497
Justyna Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 MateuszX, będzie ok co prawda do polerowania AIO/QD wygodniejsze są trochę mniejsze MF np. 40x40 cm. Ja używam zielonych Flexi
kerad Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Szału dostanę z tymi fotelami w kia, na nich jest taka siateczka której boje sie że uszkodzę jak bedę ostrzej odkurzał fotel, a w nich jest masakrycznie dużo kurzu, który pięknie sie wzbija w powietrze jak ostrzej usiądę lub "pacnę" ręką.Może ktos już przerabiał podobny temat jak wyciągnąć odkurzaczem ten kurz nie powodując jego wzbijania i osiadania na desce. Poniżej zdjęcie Może ktoś w tym temacie coś podpowie, bo teraz to ja widzę tylko opcję wymontowania z auta i wytrzepania ręką, jak kolwiek by to nie zabrzmiało, oraz równoczesnego odkurzania. W piątek wymyłem wszystkie plastiki APC i nałożyłem dresing także robienie tego w aucie mija się z celem, no chyba że odkurzę później wszystko za pomocą szczoteczki z włosiem. Bo jak podejdę do takiego fotela z ekstrakcją to nie zrobi mi się jakieś "kuku" skoro w nim tyle syfu siedzi?
banan_44 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Parę dni temu kupiłem sobie "nowy" samochód. Przy zakupie widziałem, że na masce są dziwne plamki, ale myślałem, że to brud, bo auto nie było umyte. Niestety, plamki to nie był brud. Czy ktoś wie co to może być i czy da się tego pozbyć, czy czeka mnie lakierowanie? Lakier oryginalny, auto z Włoch, ale od 8 lat w Polsce. Błotniki i zderzak bez plamek. Model auta to Mercedes CLK W209, rocznik 2004. https://drive.google.com/file/d/0B0UVNX ... sp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0UVNX ... sp=sharing
funkoval Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 a myślałeś o tym, by założyć wilgotne (ale nie mokre) prześcieradło na fotel i trzepaczka do dywanów w ruch? jeśli boisz się uszkodzić siatkę przy odkurzaniu, czy nie chcesz wykręcać fotela...
kerad Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 funkoval, na to nie wpadłem, dzięki na pewno przetestuję
Rekomendowane odpowiedzi