Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre i to, dawno nie ćwiczyłem :-] , a wracając do tematu producent podaje taką informację:

Poorboy’s SSR nie zawierają wosków ani sylikonu, nadają się do użycia ręcznego (SSR1, SSR2)
To który zestaw będzie lepszy?
  • Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Nie chcę ukrywać niedoskonałości, chcę usunąć drobne rysy.

Dziękuję za próbę pomocy, jak będą dostępne kupię testery POORBOY'S WORLD i będę testować.

Opublikowano

Panowie mam problem. Zamówiłem w jednym ze sklepów miedzy innymi Gejona Cure. Dziś odebrałem paczkę z paczkomatu, otwieram i na pierwszy rzut oka super fajnie, ale odwracam buteleczkę do góry dnem, a tu dziwny widok "pływające gluty". Czy inni użytkownicy Cure tez tak mieli??? Wstrząsnąłem mocno butelką przez dłuższą chwilę, ale gluty są w dalszym ciągu tyle, ze rozdrobniły się na mniejsze :thumbdown::/

20150603_182119.jpg

20150603_182318.jpg

Edit. Sytuacja opanowana, ale trzeba było na prawdę mocno i długo nim wstrząsać :kox:

Opublikowano

Panowie, jakie QD na czarny lakier? Coś co nadaje fajnej śliskości, nie przyciąga za mocno kurzu. Teraz skończyło mi się finalle, zastanawiam się czy kupić znów czy może coś innego. Kolejne pytanie, jaki ręcznik polecacie do osuszania? mój fluffy kończy żywot. Z góry dziękuję, pzdr! :good:

Opublikowano

Sebek96, o qd jest cały obszerny temat. Znajdziesz w nim wszystko co cie interesuje

Opublikowano

Grexik, papier wodny 500, potem filc na wiertarkę i autosol. Powinno być git :) Jeśli 500 nie ogarnia, to grubszym papierem bym spróbował.

Opublikowano

Czy przed cleanerem "Meguiar's Deep Crystal Paint Cleaner STEP1" mogę sobie odpuścić glinkowanie (samochód był glinkowany 4 miesiące temu i detaling mówi mi że jak na razie glinkowanie nie jest potrzebne)?

Czy to dobry cleaner do lakieru, który miał robioną korektę 4 miesiące temu i czy mogę nim zrobić jakieś szkody?

Opublikowano

faraon3021: ok, odpowiedzi możemy udzielić, ale jak powinna ona brzmieć po polsku, bo ja nie wiem? Czy chcesz, zeby ktoś przetłumaczył pytanie?

Jeśli chcesz, to napisz PW.

Opublikowano
No to jedziemy dalej - moje 2015 STi odebrałem dokładnie 5 maja 2015. Do dziś, czyli przez 4 tygodnie zrobiłem nim nieco ponad 5tyś km, z czego auto stało przez 2 tygodnie (jeden tydzień wakacji, drugi tydzień ceramika) - ale jak to mówił Wołoszański "nie uprzedzajmy faktów"... Tydzień temu postawiłem auto na położenie powłoki ceramicznej zabezpieczającej lakier (cały lakie plus lampy, felgi i szyba przód). Po dwóch dniach dzwoni do mnie koleś i mówi, że muchy są tak "wgryzione w lakier", że trzeba polerować cały przód... Generalnie dziś auto odebrałem, jest okej, ale to, co usłyszałem nie napawa mnie optymizmem - generalnie niby lakier na nowych japończykach jest super miękki... Więc generalnie jeśli kupujecie nowe STI i chcecie zakładać jakąś powłokę typu ceramic pro czy inną to róbcie to na NOWYM NOWYM samochodzie najlepiej przywiezionym na lawecie, schowanym pod kocem... Moje po 5 tys km, z czego dość dużo po autostradach (ani raz ponad 200kmh) niestety już wymagało korekty lakieru na zderzaku, masce, lusterkach i dachu

Tak z czystej ciekawości, jest to możliwe, że w tak świeżym samochodzie, z tak małym przebiegiem już trzeba robić korektę przodu ze względu na owady? Samochód Subaru WRX STI. :o

Opublikowano

Mam problem z water spotami na czarnym aucie, z tym że jestem po właśnie skończonej korekcie lakieru, domyłem samochód IPA, szamponem z Shiny Garage pomarańczowym (auto bez wosku, więc aby taniej) i wytarłem do sucha, wszystko w cieniu.

Zostały mi water spoty, których nie mogę usunąć Zymolem HDC - czy winny może być szampon? Za mało wymyte pasty? Głupio teraz kłaść HDC i Carbona na kropki po wodzie skoro HDC ich mi nie usuwa, mija się to z celem :/

Opublikowano
Water spoty powstają zazwyczaj od twardej wody ;) Przeleć auta jeszcze raz finishem.

Choroba, znowu dodatkowa robota :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.