kskej Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 dawid.zu, ja stosowałem CGP na tricolor'ze, a później jeszcze wymywałem IPĄ i trzymał się w porządku
Maciej WTN Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Niebieski 3M czarny Lake Country czy czarny Nat? otatnio pracowałem z czarnym LC ccs i w połączeniu z S30+ kosmos Dzięki Kamil za odpowiedź
ClearWater Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 1.Panowie, jaki element dodać do mojego detailingu : Prewash SG fruit Foam Neutral PH ---> APC Red Devil + na felgi krwawiący żel Tuga Chemie ---> SG sleek&bubbly ---> Valletpro yellow clay ---> SG S&B ----> wycieranie -----> Collinite 476s ---> na oponki SG b2 TTD. 2.Opłaca się woskować felgi be ich zdejmowania ? 3. Na smołę i syfy z nadkoli nafta oświetleniowa będzie dobra ? 4. Jak mam nałożony RainX z 2 mieś temu to czy wystarczy teraz nałozyć drugą warstwę czy jakoś chemicznie usunąc poprednią i dopiero wtedy nową ?
kandy Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 ClearWater, są już gotowe zestawy na forum w odpowiednim dziale. 1. Tuge zamieniłbym na coś innego, np SG Iron Off, bo tym też polecisz lakier, a Tugą to jest średnio przyjemne i efektywne. 2. Praca będzie utrudniona w porównaniu do zdjętych felg i nic poza tym 3. Prick to koszt ok 30-35 zł za 1l 4. Ja warstwuję, bo nie chce mi się bawić z poprzednią warstwą i nie widzę różnicy Do tego przydałby się jakiś cleaner, tester Dodo to coś ok 20 zł
kskej Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 ClearWater, 1. Dokup w przyszłości jakiś cleaner, ja dodatkowo przed coli/fk wymywam IPĄ żeby miały jałową powierzchnię. Tak będzie okej. 2. Choć nie wygodnie, zawsze się opłaca, choć zrezygnowałem z woskowania w sezonie na rzecz BSD. 3. Da radę, w przyszłości kup coś pokroju Prickborta. 4. Ja przy kolejnej warstwie Rainx'a jadę ręcznie CGP tricolor'em i odtłuszczam IPĄ - siedzi dobrze Przed glinką też możesz użyc coś na smołę - glinka będzie miała lżej
ClearWater Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Okej a nafta nie ruszy smoły ? Jak możesz to podaj jakiś cleaner w miarę tani i łatwy
budrys Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Witam, Przy korekcie dzielicie taśmą na kawałki karoserie ? Czy tniecie na czuja ? Ja dzielę, ale zawsze zostaje mi pasek przy taśmie nie do wymycia.
kandy Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 ClearWater, popatrz na mój post na poprzedniej stronie...
Eidos71 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Witam, Przy korekcie dzielicie taśmą na kawałki karoserie ? Czy tniecie na czuja ?Ja dzielę, ale zawsze zostaje mi pasek przy taśmie nie do wymycia. budrys - przy korekcie nie zawsze trzeba się chwalić 50:50... To chyba oczywiste, że dzielisz element "na oko", zresztą widać przecież, który fragment powierzchni został już "obrobiony", a który jeszcze nie... No, chyba że nie zrozumiałem, co miałeś na myśli - w takim razie pardon
jerek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 PAnowie proszę o rade chce położyć powlokę kwarcową , możecie polecić jaka i jakiej firmy wybrać ....
budrys Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Witam, Przy korekcie dzielicie taśmą na kawałki karoserie ? Czy tniecie na czuja ?Ja dzielę, ale zawsze zostaje mi pasek przy taśmie nie do wymycia. budrys - przy korekcie nie zawsze trzeba się chwalić 50:50... To chyba oczywiste, że dzielisz element "na oko", zresztą widać przecież, który fragment powierzchni został już "obrobiony", a który jeszcze nie... No, chyba że nie zrozumiałem, co miałeś na myśli - w takim razie pardon O to mi chodziło, dzięki za wyjaśnienie.
menior Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Pytanie moze banalne,czy po aplikacji APC we wnetrzu nalezy scierac potem MB mokra czy sucha
cukiernick Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 @menior, ja wycieram wilgotną i często płuczę. Możesz najpierw wilgotną, żeby APC spłukać, a potem wysuszyć drugą, suchą MF
piter007i Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 PAnowie proszę o rade chce położyć powlokę kwarcową , możecie polecić jaka i jakiej firmy wybrać .... "sprawdzone i przyjemne w aplikacji to : artdeshine artdekeegan car pro cquartz uk" Wysłano z mojego G4S
Abdul85 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Koledzy, czy zabezpieczacie jakoś zapas wożony w bagażniku? Moje auto jest z 2008 r.,zapas nie był nigdy ruszany, poprzedni właściciel nie grzebał przy nim. Sprawdziłem, powietrze nie ucieka, wypadałoby wiec jakoś o niego zadbać.
GreQu Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Pytanie moze banalne,czy po aplikacji APC we wnetrzu nalezy scierac potem MB mokra czy sucha Ja wycieram suchą aż dany element będzie suchy.
barat Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Koledzy, kupiłem dziś myjkę Nilfisk c120.6 i są tam dwie dysze: Tornado PR oraz Powerspeed. Tornado jest regulowana i podobno ma strumień płaski ... używać jej do auta czy lepiej zakupić jeszcze tą dyszę z symbolem auta (Nilfisk 6411136 - Auto Nozzle)? Pytanie dodatkowe - pianownica od TECHKAR_PL z allegro będzie OK?
kskej Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Pytanie dodatkowe - pianownica od TECHKAR_PL z allegro będzie OK? Brałem od nich z allegro - jest ok Skołuj sobie kupon rabatowy na 20zł
piter007i Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Koledzy, kupiłem dziś myjkę Nilfisk c120.6 i są tam dwie dysze: Tornado PR oraz Powerspeed. Tornado jest regulowana i podobno ma strumień płaski ... używać jej do auta czy lepiej zakupić jeszcze tą dyszę z symbolem auta (Nilfisk 6411136 - Auto Nozzle)? Pytanie dodatkowe - pianownica od TECHKAR_PL z allegro będzie OK? TECHKAR_PL Firma po sąsiedzku, nawet nie wiedziałem. Powiedz mi bo też niedawno kupiłem nilfiska 120 z pełnym pakietem akcesoriów, nie wydaje Ci się że mimo wszystko jest trochę słaba? Swoją drogą tez kupiłem niedawno pianę aktywna ale z tej pianownicy dołączonej e zestawie Nic się nie da wyciągnąć Wysłano z mojego G4S
mario704 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Pytanie moze banalne,czy po aplikacji APC we wnetrzu nalezy scierac potem MB mokra czy sucha Ja psikam apc na fibrę i przecieram element bo jak na bierząco szyścisz to syfu nie ma tragicznego.Jak masz brudny fest element to psikam i wycieram suchą
boss777 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 pytanie nowego Grit Guard stosuje się do jednego wiadra czy do dwóch ?
kamilgt Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Ja od 4 lat stosuje tylko w jednym a i tak nie wiem czy cokolwiek to daje
Barista Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Ja też używam tylko do płukania, nie mam gg w wiadrze z szamponem. Nie znajduję piachu i syfu na dnie wiadra z szamponem, może dlatego że zazwyczaj myję prawie czyste auto.
Qub@ Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Ten caly grid guard to taki przerost formy nad trescią Fakt, przydalby się, gdybym robił jakies lamborghini za milion, wtedy na wszystko nalezy chuchać i dmuchać. Oczywiście na logike powinien się przede wszystkim znajdować we wiadrze do płukania.
Rekomendowane odpowiedzi