Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Niebieski 3M

czarny Lake Country

czy czarny Nat? :o

otatnio pracowałem z czarnym LC ccs i w połączeniu z S30+ kosmos 8-)8-)

Dzięki Kamil za odpowiedź :good:

Opublikowano

1.Panowie, jaki element dodać do mojego detailingu :

Prewash SG fruit Foam Neutral PH ---> APC Red Devil + na felgi krwawiący żel Tuga Chemie ---> SG sleek&bubbly ---> Valletpro yellow clay ---> SG S&B ----> wycieranie -----> Collinite 476s ---> na oponki SG b2 TTD.

2.Opłaca się woskować felgi be ich zdejmowania ?

3. Na smołę i syfy z nadkoli nafta oświetleniowa będzie dobra ?

4. Jak mam nałożony RainX z 2 mieś temu to czy wystarczy teraz nałozyć drugą warstwę czy jakoś chemicznie usunąc poprednią i dopiero wtedy nową ?

Opublikowano

ClearWater, są już gotowe zestawy na forum w odpowiednim dziale.

1. Tuge zamieniłbym na coś innego, np SG Iron Off, bo tym też polecisz lakier, a Tugą to jest średnio przyjemne i efektywne.

2. Praca będzie utrudniona w porównaniu do zdjętych felg i nic poza tym

3. Prick to koszt ok 30-35 zł za 1l

4. Ja warstwuję, bo nie chce mi się bawić z poprzednią warstwą i nie widzę różnicy

Do tego przydałby się jakiś cleaner, tester Dodo to coś ok 20 zł

Opublikowano

ClearWater,

1. Dokup w przyszłości jakiś cleaner, ja dodatkowo przed coli/fk wymywam IPĄ żeby miały jałową powierzchnię. Tak będzie okej.

2. Choć nie wygodnie, zawsze się opłaca, choć zrezygnowałem z woskowania w sezonie na rzecz BSD.

3. Da radę, w przyszłości kup coś pokroju Prickborta.

4. Ja przy kolejnej warstwie Rainx'a jadę ręcznie CGP tricolor'em i odtłuszczam IPĄ - siedzi dobrze ;)

Przed glinką też możesz użyc coś na smołę - glinka będzie miała lżej ;)

Opublikowano

Witam, Przy korekcie dzielicie taśmą na kawałki karoserie ? Czy tniecie na czuja ?

Ja dzielę, ale zawsze zostaje mi pasek przy taśmie nie do wymycia.

Opublikowano
Witam, Przy korekcie dzielicie taśmą na kawałki karoserie ? Czy tniecie na czuja ?

:shock::Dbudrys - przy korekcie nie zawsze trzeba się chwalić 50:50... ;) To chyba oczywiste, że dzielisz element "na oko", zresztą widać przecież, który fragment powierzchni został już "obrobiony", a który jeszcze nie... No, chyba że nie zrozumiałem, co miałeś na myśli - w takim razie pardon ;)

Opublikowano

PAnowie proszę o rade chce położyć powlokę kwarcową , możecie polecić jaka i jakiej firmy wybrać ....

Opublikowano

:shock::Dbudrys - przy korekcie nie zawsze trzeba się chwalić 50:50... ;) To chyba oczywiste, że dzielisz element "na oko", zresztą widać przecież, który fragment powierzchni został już "obrobiony", a który jeszcze nie... No, chyba że nie zrozumiałem, co miałeś na myśli - w takim razie pardon ;)

O to mi chodziło, dzięki za wyjaśnienie.

Opublikowano

@menior, ja wycieram wilgotną i często płuczę. Możesz najpierw wilgotną, żeby APC spłukać, a potem wysuszyć drugą, suchą MF ;)

Opublikowano
PAnowie proszę o rade chce położyć powlokę kwarcową , możecie polecić jaka i jakiej firmy wybrać ....

"sprawdzone i przyjemne w aplikacji to :

artdeshine artdekeegan

car pro cquartz uk"

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Koledzy, czy zabezpieczacie jakoś zapas wożony w bagażniku? Moje auto jest z 2008 r.,zapas nie był nigdy ruszany, poprzedni właściciel nie grzebał przy nim. Sprawdziłem, powietrze nie ucieka, wypadałoby wiec jakoś o niego zadbać.

Opublikowano
Pytanie moze banalne,czy po aplikacji APC we wnetrzu nalezy scierac potem MB mokra czy sucha :o

Ja wycieram suchą aż dany element będzie suchy.

Opublikowano

Koledzy, kupiłem dziś myjkę Nilfisk c120.6 i są tam dwie dysze: Tornado PR oraz Powerspeed. Tornado jest regulowana i podobno ma strumień płaski ... używać jej do auta czy lepiej zakupić jeszcze tą dyszę z symbolem auta (Nilfisk 6411136 - Auto Nozzle)?

Pytanie dodatkowe - pianownica od TECHKAR_PL z allegro będzie OK?

Opublikowano

Brałem od nich z allegro - jest ok ;) Skołuj sobie kupon rabatowy na 20zł :D

Opublikowano
Koledzy, kupiłem dziś myjkę Nilfisk c120.6 i są tam dwie dysze: Tornado PR oraz Powerspeed. Tornado jest regulowana i podobno ma strumień płaski ... używać jej do auta czy lepiej zakupić jeszcze tą dyszę z symbolem auta (Nilfisk 6411136 - Auto Nozzle)?

TECHKAR_PL Firma po sąsiedzku, nawet nie wiedziałem.

Powiedz mi bo też niedawno kupiłem nilfiska 120 z pełnym pakietem akcesoriów, nie wydaje Ci się że mimo wszystko jest trochę słaba?

Swoją drogą tez kupiłem niedawno pianę aktywna ale z tej pianownicy dołączonej e zestawie Nic się nie da wyciągnąć

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano
Pytanie moze banalne,czy po aplikacji APC we wnetrzu nalezy scierac potem MB mokra czy sucha :o

Ja psikam apc na fibrę i przecieram element bo jak na bierząco szyścisz to syfu nie ma tragicznego.Jak masz brudny fest element to psikam i wycieram suchą

Opublikowano

Ja też używam tylko do płukania, nie mam gg w wiadrze z szamponem. Nie znajduję piachu i syfu na dnie wiadra z szamponem, może dlatego że zazwyczaj myję prawie czyste auto.

Opublikowano

Ten caly grid guard to taki przerost formy nad trescią ;) Fakt, przydalby się, gdybym robił jakies lamborghini za milion, wtedy na wszystko nalezy chuchać i dmuchać. Oczywiście na logike powinien się przede wszystkim znajdować we wiadrze do płukania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.