ciapaty Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Jak nakładać drugą warstwę wosku gdy auto było woskowane dzień wcześniej i stało całą noc pod chmurką , wystarczy pre-wash mycie i można nakładać ??
kajool Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Witam. Jestem przy polerowaniu vw passata cafe mokka. Za nic w świecie nie mogę pozbyć się hologramu. Na koniec poleruje pastą SF4500 czy ona nie daje rady się pozbyć hologramu? Wiadomo na początku cięcie potem PF2500 i na koniec 4500 coś źle robię?
sinner Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Jezeli to vw to miej na uwadze ze ma twardy lakier. Nie wiem czym ciales ale skoro 2500 I 4500 nie radzi sobie z hologramami to wyglada na to ze za krotko wypracowales cuttinga. Wazne jest zeby zaatakowac lakier twardym padem lub puchaczem na samym poczatku. -- 26 maja 2015, o 20:57 -- ciapaty, tak, smialo.
kajool Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 No atakuje białym twardym padem i menzerna 300. Schodzi ładnie lecz po wymyciu ipa wraca.
sinner Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 kajool, moze za male obroty? A moze trzeba przed bialym padem sprobowac czegos ostrzejszego? A moze papier 2000 - 2500 opcji jest sporo zeby to ugryzc. Na razie spróbuj nakladac mniej pasty I dluzej ja wypracowywac.
impex Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 kajool, moze za male obroty? A moze trzeba przed bialym padem sprobowac czegos ostrzejszego? A moze papier 2000 - 2500 opcji jest sporo zeby to ugryzc. Na razie spróbuj nakladac mniej pasty I dluzej ja wypracowywac. Nie wiem czy dobrze rozumiem...kajool ma problem z usunięciem hologramu, a Ty proponujesz papier ścierny?
kajool Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 kurde próbowałem i zmoczyć pada i mało pasty. Zawsze po wymyciu Ipą wraca hologram wraca
impex Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Jak masz inne pady finishowe to nimi spróbuj.Jak masz jakiś srednio twardy polishowy pad to sprobuj z sf4500.
sinner Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Dla mnie to za duży skok z cuttinga na 2500 przy twardym lakierze. Dlatego ważne jest żebyś jak najlepiej przygotował powierzchnię i wyrobił paste. Moze masz uc gdzieś to mógłbyś spróbować pomiędzy.
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Jak nakładać drugą warstwę wosku gdy auto było woskowane dzień wcześniej i stało całą noc pod chmurką , wystarczy pre-wash mycie i można nakładać ?? Jak się nie ma co się lubi (garaż) to się lubi co się ma (chmurka). Zrób jak napisałeś
rockbottom Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Witam mam takie pytanie. Mianowicie odebrałem auto 2 tyg temu z salonu (nówka). Parę dłuższych tras i już miliony owadów na przodzie auta, a że kolor biały to widać mocno. Chciałbym zabezpieczyć lakier przed tym ustrojstwem i brudem. Czy muszę z automatu glinkować auto przed woskowaniem skoro nie ma głębszych zabrudzeń (2 tygodniowe auto), czy wystarczy, że umyję auto a następnie nałożę wosk? Jeśli jednak muszę glinkować, czy glinka usunie ślady po owadach czy lepiej najpierw użyć jakiegoś specyfiku do ich usunięcia, następnie umyć auto, wysuszyć, glinkować, woskować?
rafgix1 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 glinkowanie może nie będzie konieczne w wypadku auta dwu tygodniowego dużo zależy gdzie jeździłeś, na białym lakierze będzie widać czarne kropki od smoły to wtedy glinka w dłoń. Co do owadów najprościej to usunąc je APC żeby wosk dobrze siedział przydałoby się coś pod może to być np IPA jeżeli chcesz nałozyć wosk syntetyczny typo fusso 12m to ona wystarczy, lub jakiś cleaner dodo, zymol HDC co wolisz, lub co masz także spryskaj owady apc umyj dokladnie, oceń lakier czy jest na nim smoła,albo inne przywarte zanieczyszczenia , potem cleaner i wosk powodzenia !
piter007i Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Witam, czy pod Sonaxa PNS można położyć np. Cleaner/odżywkę PRIMA AMIGO? Wysłano z mojego G4S
Misior1993 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Planuje nałożyć powłokę na felgi i nie mogę się zdecydować co wybrać: Car Pro Dlux? Gyeon Q2 Rim? Czy może coś innego? Zależy mi na szybkim myciu i ładnym kropelkowaniu. Rozumiem ze przy myciu wodą z szamponem powłoka powinna wytrzymać ~ 6 miesięcy a jedna buteleczka 30ml przy umiejętnym stosowaniu starczy na 2 komplety felg. Dobrze rozumuje? Felgi po renowacji utrzymane w takim stanie: [mod=krd]Za duże zdjęcia.[/mod]
piteks Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Mam Gyeona i jestem bardzo zadowolony. Trzyma jak zły, a kropelki są piękne . Domywanie też jest bezproblemowe .
escimo Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Misior1993, ja zrobiłem 3 komplety felg (2x 15" i 1x 19") i mi zostało delikatnie mniej niż połowa butelki Dluxa Cały ubiegły sezon siedział na felgach - a po zimie jeszcze lekko coś tam trzymało.
Misior1993 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Czyli jeden sezon wytrzyma a po zimie naloży sie ponownie. Czyli spokojnie moge liczy ze jedna buteleczka wystarczy na 2 sezony. Felgi to 18x8" i chce smarowac wraz z bębnami. Do aplikacji trzeba uzywac pada z zestawu czy mozna to robic np wacikiem kosmetycznym bo i z taka metodą sie spotkałem?
maciek-drummer Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Czy jest sens kupowanie dedykowanych aplikatorów do dressingów do opon i plastików zewnętrznych? Dotychczas używałem gąbeczek kuchennych w sumie to zdawały egzamin, ale chcę się dowiedzieć czy jest różnica w działaniu, łatwości aplikowania itp. Pozdrawiam Wszystkich
Maciej WTN Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Niebieski 3M czarny Lake Country czy czarny Nat?
cannonn Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Czy jest sens kupowanie dedykowanych aplikatorów do dressingów do opon i plastików zewnętrznych? Dotychczas używałem gąbeczek kuchennych w sumie to zdawały egzamin, ale chcę się dowiedzieć czy jest różnica w działaniu, łatwości aplikowania itp.Pozdrawiam Wszystkich Dedykowanych może nie, ale te czarne aplikatory prostokątne polecam. http://sklep.beps.pl/aplikator-gabka-sy ... p-349.html Zdecydowanie lepsze niż kuchenne zmywaki, a cena nie zabija i nie są jednorazowe.
MateuszX Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 witam mam do was pytanie co myślicie o tym APC Shiny Garage Pink APC 1L ?
dawid.zu Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Jak przygotować szyby pod antypare Gyeona? Wystarczy dobrze umyć np. Bri 10 czy wyczyścić AG CGP i po wypolerowaniu kłaść antypare?
Pajko Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 [mod=Pajko]MateuszX, Sądzę że na tak podstawowe pytanie na pewno znajdziesz już napisaną odpowiedź[/mod]
kamilgt Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Niebieski 3M czarny Lake Country czy czarny Nat? otatnio pracowałem z czarnym LC ccs i w połączeniu z S30+ kosmos
Rekomendowane odpowiedzi