bienek Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Musialovsky, Szczerze używałem chyba wszystkich tych wynalazków i jednak dobra glinka jest dla mnie najlepsza. Owszem clay pad super czyści, ale zostawia bałagan na lakierze dosyć spory, clay mitt (fine) jest ok, jednak glinka (soft) jest od niej skuteczniejsza.
Musialovsky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 bienek, Dzięki za pomoc! Tak jak myślałem, jednak lepiej inwestować w glinki. Ciężko mi było uwierzyć w to, że polimer jest w stanie tak mocno zabrać ze sobą zanieczyszczenia z lakieru, skoro po upadnięciu na ziemię można go po prostu wypłukać...
Trucky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Owszem clay pad super czyści, ale zostawia bałaga Gdy jest zimny owszem zostawia spory bałagan, ale jeśli przed użyciem zanurzę go w cieplej wodzie to już bałaganu nie robi, znaczy się musi zmięknąć
bienek Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 No nie zbiera tak zanieczyszczeń jak glinka. Rękawica sprawdza się w międzyczasie pomiędzy glinkowaniami gdzie nie mamy jeszcze olbrzymiej ilości syfu na lakierze i chcemy odświeżyć lakier np przed cleanerem i woskiem.
Musialovsky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Trucky, bienek, Dzięki za zaangażowanie, wybieram glinki! (duży + za ich "mobilność", dojście w zakamarki i świetne wyczucie pod palcami)
dam18 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czy to możliwe żeby po jednym myciu proszkiem na bezdotyku fk1000 przestał istnieć? Lakier bez korekty. Przed woskiem poszedł cleaner Duragloss Squeaky Clean. Czy coś ja źle zrobiłem?
pabloo1033 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Najpierw może napisz jak przygotowałeś lakier?
gruby_RS Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czy to możliwe Najkrócej jak się da: NIE
dam18 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Mycie na dwa wiadra, usuwanie smoły, usuniecie opilkow metalu, glinkowanie, ipa, cleaner, wosk.
cannonn Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Umyj ręcznie i zobacz jeszcze raz czy coś siedzi.
dam18 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Będę musiał na dniach tak zrobić. Tylko trzeba znaleźć chwilę wolnego. Ale podejrzewam że to wina zbyt agresywnej chemii. Gdy plukalem woda demiralizowana było wszystko oki ale gdy pojechałem na inna myjnie i umyłem proszkiem nagle przestało odpychać wodę i zero kropelek.
naqes Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Proszek nie mógł usunąć wosku.
matek55 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Siemka. Mam zabezpieczone felgi CC Platinum Wheels czy stosując Tuge to felg powłoka nie zostanie usunięta ? Czy moge stosować bez obaw ? pozdrawiam-
art'ek Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 biorąc pod uwagę neutralne ph tugi myślę ze tak polecam troszkę poczytać więcej
dawid.zu Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Witam, Citroen C3 2008r lakier twardy czy raczej miękki, średni?
dawid.zu Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Myślę ze na DA pad Flexi z mikrofibry i Koch cut 8.2 przytnę taki lakier bez problemu? A może nawet wystarczy twardy biały NAT?
rafalk Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Czy można użyć QD na auto, które nie było woskowane?
menior Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Czy można użyć QD na auto, które nie było woskowane?Czemu nie,choc efekt bedzie raczej krotkotrwaly To juz moze bardziej jakis wosk w sprayu
rafalk Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Mam Coli i dodo tylko muszę znaleźć czas auto trochę spore
Gajek Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Możecie polecić jakiś fajny pistolet ogrodowy??
Pimps Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Gajek, mam takie jak poniżej i do auta dużo lepiej działa ten pierwszy, przy czym jeden i drugi jest bdb 1 2
rules122 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Meguiars Ultimate Compound jest środkiem ściernym. Jaki środek koloryzujący polecacie aby zamaskować białe odpryski po kamieniach po użyciu Megs UC a przed nałożeniem wosku?(tak wiem że przed woskiem powinienem użyć cleanera ale bez zamaskowania odprysków niezbyt to wygląda) Do tej pory zanim odkryłem forum do tego celu używałem Color Fast koloru zielonego firmy Car Plan-dobrze maskuje ale na krótko. Praca ręczna.
buka Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Panowie pdczas woskowania fusso zauważyłem że z aplikatora lecą takie kruszki zaschniętego wosku z aplikatora. Jak pozbyć się tego bo nie chciał bym sobie nimi swirli narobić. Aplikator do pralki?
Rekomendowane odpowiedzi