Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musialovsky, Szczerze używałem chyba wszystkich tych wynalazków i jednak dobra glinka jest dla mnie najlepsza. Owszem clay pad super czyści, ale zostawia bałagan na lakierze dosyć spory, clay mitt (fine) jest ok, jednak glinka (soft) jest od niej skuteczniejsza.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

bienek, Dzięki za pomoc! Tak jak myślałem, jednak lepiej inwestować w glinki. Ciężko mi było uwierzyć w to, że polimer jest w stanie tak mocno zabrać ze sobą zanieczyszczenia z lakieru, skoro po upadnięciu na ziemię można go po prostu wypłukać...

Opublikowano
Owszem clay pad super czyści, ale zostawia bałaga

Gdy jest zimny owszem zostawia spory bałagan, ale jeśli przed użyciem zanurzę go w cieplej wodzie to już bałaganu nie robi, znaczy się musi zmięknąć :good:

Opublikowano

No nie zbiera tak zanieczyszczeń jak glinka. Rękawica sprawdza się w międzyczasie pomiędzy glinkowaniami gdzie nie mamy jeszcze olbrzymiej ilości syfu na lakierze i chcemy odświeżyć lakier np przed cleanerem i woskiem.

Opublikowano

Czy to możliwe żeby po jednym myciu proszkiem na bezdotyku fk1000 przestał istnieć? Lakier bez korekty. Przed woskiem poszedł cleaner Duragloss Squeaky Clean.

Czy coś ja źle zrobiłem?

Opublikowano

Będę musiał na dniach tak zrobić. Tylko trzeba znaleźć chwilę wolnego. Ale podejrzewam że to wina zbyt agresywnej chemii.

Gdy plukalem woda demiralizowana było wszystko oki ale gdy pojechałem na inna myjnie i umyłem proszkiem nagle przestało odpychać wodę i zero kropelek.

Opublikowano

Siemka. Mam zabezpieczone felgi CC Platinum Wheels czy stosując Tuge to felg powłoka nie zostanie usunięta ? Czy moge stosować bez obaw ? :)

pozdrawiam-

Opublikowano

biorąc pod uwagę neutralne ph tugi myślę ze tak ;)

polecam troszkę poczytać więcej :D

Opublikowano

Myślę ze na DA pad Flexi z mikrofibry i Koch cut 8.2 przytnę taki lakier bez problemu? A może nawet wystarczy twardy biały NAT?

Opublikowano

Czy można użyć QD na auto, które nie było woskowane?

Opublikowano
Czy można użyć QD na auto, które nie było woskowane?
Czemu nie,choc efekt bedzie raczej krotkotrwaly :thumbdown: To juz moze bardziej jakis wosk w sprayu :o
Opublikowano

Mam Coli i dodo tylko muszę znaleźć czas auto trochę spore :D

Opublikowano

Gajek, mam takie jak poniżej i do auta dużo lepiej działa ten pierwszy, przy czym jeden i drugi jest bdb

1

g1.jpg

2

g2.jpg

Opublikowano

Meguiars Ultimate Compound jest środkiem ściernym. Jaki środek koloryzujący polecacie aby zamaskować białe odpryski po kamieniach po użyciu Megs UC a przed nałożeniem wosku?(tak wiem że przed woskiem powinienem użyć cleanera ale bez zamaskowania odprysków niezbyt to wygląda) Do tej pory zanim odkryłem forum do tego celu używałem Color Fast koloru zielonego firmy Car Plan-dobrze maskuje ale na krótko. Praca ręczna.

Opublikowano

Panowie pdczas woskowania fusso zauważyłem że z aplikatora lecą takie kruszki zaschniętego wosku z aplikatora. Jak pozbyć się tego bo nie chciał bym sobie nimi swirli narobić. Aplikator do pralki? :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.