Niedzwiedz_ Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Również polecam Pete's 53', jest łatwy w użyciu i daje super efekt. Jak na razie mam porównanie do Colli 476 i Poorboys'a RED i Pete's wypada najlepiej, jedynie RED jak dla mnie ma ładniejszy zapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jak polerujecie pete's 53 czy nakładamy na jeden alement później drugi i wracamy do pierwszego i polerujemy czy może trzeba go zostawić jakiś czas na lakierze i później cały spolerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Sparco, możesz sobie pozwolić wysmarować całe auto, po czym przystąpić do polerowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ja tam nakładam na cały 5minut,poleruje no i 2ga warstwa to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pete's to super wosk w dobrej cenie. -ingi na bdb poziomie jak nowa warstwa, wytrzymałość ok 4 tygodni, potem osuszanie staje się męczące. Woskuje nim A3 średnio co 2-3 tygodnie i wg mnie wtedy jest optymalnie co by wstydu nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 k24,dość często nakładasz pete's jak piszesz i za każdym razem kładziesz cleaner ? ścierny,zwykły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Oczywiście, a co 2-3 nałożenie lecę auto glinką VP. Cleaner to różnie, AF, R222 lub tradycyjnie SRP, w zależności od nastroju i co bliżej na półce stoi Różnic w wyglądzie brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A ja mam pytanie, czy słoneczko słuzy naszemu woskowi ? czy to bez różnicy. Co do odstępów czasowych, to nakładam idę na obiadek i wracam spoerować, ale wydaje mi się, że powinienem więcej czasu na polerowanie przeznaczyc, bo u mnie konczy sie zwykle na przetarciu MF i basta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Jezu czy ostatnio archiwum forum jest jakoś zaszyfrowane i nie można w nim nic poszukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ścierasz dopóki wosk jest na lakierze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tak wyszedł Pete's 53 na srebrnej Corsie.Bez lipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Deszczyk czy sztuczny oprysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Deszczyk czy sztuczny oprysk? Sztuczny oprysk,przy okazji odwiedzin myjni,bo jakiś dziad z niebios narobił na maskę Deszcz też fajnie wyglądał,bo nie brakowało go w ubiegłym. Oczywiście 2 warstwy.Glinka i swirlX pod(nie miałem czasu już na cleaner-a,bo zacząłem za późno,to następnym razem) No i filmik z cyklu,myję czysty samochód to i nagram to latarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Powiem Wam, że ostatnio z okazji coraz częstszych deszczów i obserwacji Petesa jestem trochę rozczarowany jego kropelkowaniem. Zdecydowanie pod tym względem bardziej leżał mi FK 1000P HI czy NXT 2.0... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 blaszczu, cieżko też jest wyczuć jeśli dużo jezdzisz w deszczu, to samochód niestety pokrywa się brudem, który właśnie zmniejsza efekt kropelek...chyba, że mowa juz o umytym autku. Ja po trasie około 400 km w ulewach i kilku dniach od aplikacji jestem w miarę zadowolony, po mimo brudu, jednak kropelkuje, a autko daje oznaki blasku NXT bardziej przyciagał kurz czy brud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 blaszczu, cieżko też jest wyczuć jeśli dużo jezdzisz w deszczu, to samochód niestety pokrywa się brudem, który właśnie zmniejsza efekt kropelek...chyba, że mowa juz o umytym autku. Ja po trasie około 400 km w ulewach i kilku dniach od aplikacji jestem w miarę zadowolony, po mimo brudu, jednak kropelkuje, a autko daje oznaki blasku NXT bardziej przyciagał kurz czy brud. Zgadzam się z Tobą ale nawet po umyciu auta na bezdotyku to nie to czego oczekiwałem. Fajnie podbija kolor ale czegoś jednak brakuje - choć sam nie wiem czego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 blaszczu, cieżko też jest wyczuć jeśli dużo jezdzisz w deszczu, to samochód niestety pokrywa się brudem, który właśnie zmniejsza efekt kropelek...chyba, że mowa juz o umytym autku. Ja po trasie około 400 km w ulewach i kilku dniach od aplikacji jestem w miarę zadowolony, po mimo brudu, jednak kropelkuje, a autko daje oznaki blasku NXT bardziej przyciagał kurz czy brud. Zgadzam się z Tobą ale nawet po umyciu auta na bezdotyku to nie to czego oczekiwałem. Fajnie podbija kolor ale czegoś jednak brakuje - choć sam nie wiem czego... Na co kładłeś i ile warstw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duragloss Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgadzam się z Tobą ale nawet po umyciu auta na bezdotyku to nie to czego oczekiwałem. Fajnie podbija kolor ale czegoś jednak brakuje - choć sam nie wiem czego... Nigdy nie sprawdza się kropelkowania po umyciu auta na bezdotyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgadzam się z Tobą ale nawet po umyciu auta na bezdotyku to nie to czego oczekiwałem. Fajnie podbija kolor ale czegoś jednak brakuje - choć sam nie wiem czego... Nigdy nie sprawdza się kropelkowania po umyciu auta na bezdotyku Mam na myśli po umyciu nie w sensie zaraz po spłukaniu lancą tylko jak auto jest czyste i wysuszone a potem pada deszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duragloss Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgadzam się z Tobą ale nawet po umyciu auta na bezdotyku to nie to czego oczekiwałem. Fajnie podbija kolor ale czegoś jednak brakuje - choć sam nie wiem czego... Nigdy nie sprawdza się kropelkowania po umyciu auta na bezdotyku Mam na myśli po umyciu nie w sensie zaraz po spłukaniu lancą tylko jak auto jest czyste i wysuszone a potem pada deszcz Ale po myciu na bezdotyku auto nie będzie czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgadzam się z Tobą ale nawet po umyciu auta na bezdotyku to nie to czego oczekiwałem. Fajnie podbija kolor ale czegoś jednak brakuje - choć sam nie wiem czego... Nigdy nie sprawdza się kropelkowania po umyciu auta na bezdotyku Mam na myśli po umyciu nie w sensie zaraz po spłukaniu lancą tylko jak auto jest czyste i wysuszone a potem pada deszcz Ale po myciu na bezdotyku auto nie będzie czyste Tutaj się nie zgodzę bo jak jedziesz z dwoma wiaderkami, szamponem, rękawicą z MF to można osiągnąć dobre efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 blaszczu, chodzi o mycie na samym bezdotyku. Bez żadnych wiader itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duragloss Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Tutaj się nie zgodzę bo jak jedziesz z dwoma wiaderkami, szamponem, rękawicą z MF to można osiągnąć dobre efekty Oj kolego, przecież sam napisałeś: po umyciu auta na bezdotyku Nie było ani słowa o dwóch wiaderkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Pete's na nowym SRP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Pete's na nowym SRP. No świeci się, świeci... Dla mnie Pete's wcale nie jest przereklamowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi