Bixu Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Witam Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby zakupić quada,tylko że nie miałem z tym tematem do czynienia.Pojazd miałby mi służyć do rekreacyjnej jazdy a zimą do odśnieżania.Tylko co wybrać? Interesują mnie nowe chińczyki,tylko jaka pojemność będzie wystarczająca?Jak się sprawują takie cacka przy odśnieżaniu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sardzent Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 rekreacyjnie to starszy nieduzy z napedem na tyl wiec jakies kymco nawet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Mój chiniol ma 5 czy 6 lat, pług ma, jeździć jeździ, topię go w błocie, targam po krzakach i w sumie nie jest jakoś bardzo szkoda, Grizzlaka bym nie posadził tak Mój jest 500tką, ale 2 osobowy z automatem o wadze prawie 300kg. Paczkę leci po zdjęciu wszystkich blokad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bixu Posted September 6, 2014 Author Report Share Posted September 6, 2014 500tka to chyba troszkę przesada jak na pierwszy taki pojazd. Rekreacyjnie to będę go używał raz na miesiąc albo i rzadziej,nie zamierzam go topić w błocku ani jeździć gdzieś po lasach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Lee Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 kuzyn miał chinola 250, miała to być taka wakacyjna zabawka, jeździłem nim kilka razy i nawet fajnie to się odpychało, tyle tylko ze nie przetrwał wakacji, dwa razy urwał przednie koło Link to comment Share on other sites More sharing options...
impex Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Jak bedziesz kupowac cos z napędem na wał kardana to na pewno o wiekszej pojemnosci jak 250ccm i z napędem na 4 koła.250ccm i nizej to slabizna-dobre do jazdy po polnych drogach, do odsniezania sie na pewno nie nadaje.Unikaj chinskich quadow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Bixu, mój był pierwszym tego typu i od razu taki - nie uważam, żeby to była przesada. Przesada to 600+ sami wiemy w jakich modelach, to to dopiero jedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salwinek91 Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 W maju kupiłem grizzlego 660 Mój pierwszy quad. W ciężki teren jakiś nie wjeżdżałem jeszcze ale w strumyki jakieś małe i błoto wjeżdżałem już i nie miałem problemu wyjechać nawet nie włączając przedniego napędu. Na zimę planuje właśnie zakupić pług Powiedz ile kasy byś chciał wydać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bixu Posted September 7, 2014 Author Report Share Posted September 7, 2014 Planuję wydać 5-6 tysięcy max,więc grizlly jest poza zasięgiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atvmmz Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Tommy Lee, impex, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts