Jump to content

Quad/ATV Co kupić?

Bixu

Recommended Posts

Witam

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby zakupić quada,tylko że nie miałem z tym tematem do czynienia.Pojazd miałby mi służyć do rekreacyjnej jazdy a zimą do odśnieżania.Tylko co wybrać?

Interesują mnie nowe chińczyki,tylko jaka pojemność będzie wystarczająca?Jak się sprawują takie cacka przy odśnieżaniu ?

Mój chiniol ma 5 czy 6 lat, pług ma, jeździć jeździ, topię go w błocie, targam po krzakach i w sumie nie jest jakoś bardzo szkoda, Grizzlaka bym nie posadził tak :kox: Mój jest 500tką, ale 2 osobowy z automatem o wadze prawie 300kg. Paczkę leci po zdjęciu wszystkich blokad :kox:

500tka to chyba troszkę przesada jak na pierwszy taki pojazd.

Rekreacyjnie to będę go używał raz na miesiąc albo i rzadziej,nie zamierzam go topić w błocku

ani jeździć gdzieś po lasach.

Jak bedziesz kupowac cos z napędem na wał kardana to na pewno o wiekszej pojemnosci jak 250ccm i z napędem na 4 koła.250ccm i nizej to slabizna-dobre do jazdy po polnych drogach, do odsniezania sie na pewno nie nadaje.Unikaj chinskich quadow.

W maju kupiłem grizzlego 660 :) Mój pierwszy quad. W ciężki teren jakiś nie wjeżdżałem jeszcze ale w strumyki jakieś małe i błoto wjeżdżałem już i nie miałem problemu wyjechać nawet nie włączając przedniego napędu. Na zimę planuje właśnie zakupić pług ;) Powiedz ile kasy byś chciał wydać.

• 2 weeks later...