bruno Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Albo K2 Akra z marketowych. Daje rade bdb
maestro00 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Ja myję wszystko APC z aktywnej piany i dobrze ciepłej wody. Domywa nawet stare alu felgi po kilku latach
piozar Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A ja się tak zastanawiam czy mycie zawiasów pędzelkiem i APC nie szkodzi. Chodzi o to, że w zawiasach powinna być chociaż minimalna ilość smaru dla dobrej pracy drzwi, a przy pracy z pędzelkiem, APC może dostać się do środka zawiasów, i wypłukać smar, co w efekcie będzie prowadzić wytarcia lakieru od środka i korozji zawiasów.
saddam Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Piozar, no to po całym zabiegu psikasz tam gdzie trzeba smarem do zawiasów i po problemie
piozar Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 saddam, No z jednej strony może by i to przeszło, ale smar raczej nie jest produktem, który wżera się w szczeliny (APC taki jest) i popsikanie smarem zawiasu od zewnątrz raczej nic nie da - trzeba by zdejmować drzwi i dopiero aplikować smar
saddam Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Przed zimą zakupiłem smar biały, półstały "WURTH HSW-100" i powiedziałbym, że penetruje szczeliny. Jest w formie aerozolu. Aplikuję go starannie, mając na uwadze wszystkie newralgiczne punkty a nadmiar usuwam mikrofibrą. Jeśli nawet nie pokryje od razu powierzchni ze sobą ocierających to po kilku ruchach drzwiami się rozprowadzi. Tak przynajmniej sądzę Ale z drugiej strony - tak jak napisałeś - 100% pewności by było po ściągnięciu drzwi.
piozar Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Przed zimą zakupiłem smar biały, półstały "WURTH HSW-100" i powiedziałbym, że penetruje szczeliny. Jest w formie aerozolu. Aplikuję go starannie, mając na uwadze wszystkie newralgiczne punkty a nadmiar usuwam mikrofibrą. Jeśli nawet nie pokryje od razu powierzchni ze sobą ocierających to po kilku ruchach drzwiami się rozprowadzi. Tak przynajmniej sądzę Ale z drugiej strony - tak jak napisałeś - 100% pewności by było po ściągnięciu drzwi. Ciekawe rozwiązanie. Nie wiem czy skuszę się na mycie APC zawiasów, ale tak czy siak zakupie ten "WURTH HSW-100". Na allegro z przysyłką wyjdzie mnie on 30zł. Dzięki
MM.MM Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 VP Blue Gel idealnie domywa wnęki, zawiasy. Porównywałem z APC Megsa i o wiele bardziej skuteczniejszy.
tomek_krak Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 witam pytanie laika: czy przez APC macie na myśli all purpose cleaner?? czyli zmywacz uniwersalny?? czy co?? mam zmywacz uniwersalny Wurtha, czy on się nadaje i nie reaguje z lakierem??? pzdr
michałoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 http://forum.kosmetykaaut.pl/faq.php
sebek0720 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 czy przez APC macie na myśli all purpose cleaner?? Tak czyli zmywacz uniwersalny?? czy co?? Nie, nie zmywacz uniwersalny. APC to APC. mam zmywacz uniwersalny Wurtha, czy on się nadaje i nie reaguje z lakierem??? Preparat czyści hamulce tarczowe i bębnowe, elementy sprzęgieł, powierzchnie klejone i uszczelniane z tłuszczu, olejów i brudu. Jednak wolałbym użyć APC.
rustin Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Ja u siebie wymyłem ładnie zawiasy itd w drzwiach i niestety ale po kilku dniach zaczęły mi skrzypieć drzwi i musiałem nasmarować. Czy można coś z tym zrobić?
saddam Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Czy można coś z tym zrobić? Nie rozumiem. Zaczęły skrzypieć zawiasy, nasmarowałeś je i nadal skrzypią?
rustin Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Nie no jak nasmarowałem to nie skrzypią. Tylko chyba nikt nie pisze żeby je smarować a jak już to czym żeby wyglądały jak czyste?
saddam Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 No jak się myje zawiasy to raczej trzeba je później posmarować. Ja do tego celu użyłem WURTHa HSW-100, o czym pisałem na poprzedniej stronie tego wątku. Od tamtej pory (będzie już prawie rok) nie mam problemu ze skrzypiącymi zawiasami.
Swoop Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 No jak się myje zawiasy to raczej trzeba je później posmarować. Ja do tego celu użyłem WURTHa HSW-100, o czym pisałem na poprzedniej stronie tego wątku. Od tamtej pory (będzie już prawie rok) nie mam problemu ze skrzypiącymi zawiasami. to mi się chyba udało, bo umyłem zawiasy w Madzi i bez smarowania działają jak trzeba
saddam Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Początkowo też tak myślałem ale minął około miesiąc od mycia i zaczął skrzypieć zawias w jednych drzwiach. Jak już kupiłem smar to obleciałem wszystkie dookoła, łącznie z klapą bagażnika
escimo Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Biały smar Johansson WGT 196 też daje radę
Tomek6 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Ja ze swojej strony polecam smar łańcuchowy do motocykli Valvoline White Synthetic Chainlube
KR54321 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Smar penetrujący FÖRCH S 401 (bezbarwny)
neclocus Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 WURTHa HSW-100...(będzie już prawie rok) nie mam problemu ze skrzypiącymi zawiasami. +1 a do tego wspomniany Wurth, po roku trzymal sie jak glupi i dopiero silne APC, uzyte 2x dalo mu rade pozdrawiam
rustin Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Czyli jaki tani , ogólno dostępny w sklepie motoryzacyjnym kupić smar do zawiasów?
Shmatan Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 rustin, możesz albo zalać silikonowym, albo pędzelkiem nanieść ceramiczny lub miedziowy które kupisz wszędzie
rustin Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Może dostanę smar sylikonowy w motoryzacyjnym. Miedziowy chyba będzie koloru jak miedź to nie bardzo
Rekomendowane odpowiedzi