Slovak Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 malypb, dzięki za odpowiedź i spostrzeżenia z pierwszej pracy, jestem już prawie zdecydowany na zakup S21 do pracy przy Hondzie CR-V, Astrze G będzie według mnie idealnym rozwiązaniem.
Maciej WTN Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Mam pytanie czy ta maszyna spełnia w pełni swoje funkcje jako maszyna DA tzn. do pozbycia się hologramów z bardzo miękkich lakierów, nakładania cleanerów itp. B zastanawiam się co dokupić do rotacji, typowe DA czy może takiego własnie Kraussa albo Lare
zegarek Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Maciej WTN, na siłę spełni, ale nie będzie to wygodna maszyna w użyciu do tego celu ze względu na duży skok. Zdecydowanie lepiej sprawdzi się zwykłe DA.
Kinker Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 malypb, widziałeś może S8? Czy w tej "mniejszej" wersji też występuje takie zagrożenie odnośnie BP? Mógłbyś napisać coś więcej odnośnie tego klucza? Może być problem z założeniem innego BP? Pytam, gdyż zastanawiam się nad tą wersją jako podstawowe DA, ale chciałbym mieć możliwość zakładania BP np. Flexi. Czy może producent w tej maszynie coś nam użytkownikom ogranicza?
_Makki_ Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 malypb: Ile aut lub ile godzin pracujesz juz na S21? Jak z mocowaniem BP w twojej maszynie? Nadal zyje czy masz juz moze poprawiona i wzmocniona wersje? Ja czlowiek rotacji, nie za bardzo lubiacy Flexa VRG ze wzgledu na "mozliwy" uszczerbek na zdrowiu spowodowany urazem i praca z maszyna wibrujaca uwazam ze S21 szaleje mniej niz Flex. ALE na BP 150mm. Na mniejszej byl szal cial i nie chce do tego wracac. Osoby, ktora zaczynaly polerke od maszyny DA moga mnie nie zrozumiec Rotacja to czysta przyjemnosc w porownaniu z Flexem VRG czy Kraussem S21. Tak sobie ostatnio porownywalem te maszyny z Rupesem Duetto np ktory jest juz super "no brainerem". Biorac to jakos razem do kupy uwazam ze najprzyjemniej z tego calego cyrku maszyn DA pracuje mnie osobiscie sie Duetto. ALE znowu cena jest deko wieksza od konkurentow no i wiadomo skok duzo mniejszy... I tak by mozna porownywac bez konca. Wszystko zalezy IMO od osobistych preferencji i kasiory w kieszeni lub na karcie
malypb Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 malypb, widziałeś może S8? Czy w tej "mniejszej" wersji też występuje takie zagrożenie odnośnie BP? Mógłbyś napisać coś więcej odnośnie tego klucza? Może być problem z założeniem innego BP? Pytam, gdyż zastanawiam się nad tą wersją jako podstawowe DA, ale chciałbym mieć możliwość zakładania BP np. Flexi. Czy może producent w tej maszynie coś nam użytkownikom ogranicza? S8 nie widziałem. Klucz wygląda tak (ten czarny): Bardzo cienka 17ka. Gruba (zwykłe klucze) nie wchodzi. Założyć można dowolną BP z mocowaniem dla DA.
zegarek Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Tutaj S21 z zamontowanym talerzem Flexipads AP096. Trzeba zdjąć gumową osłonę, aby móc zamontować taki talerz.
Adam620 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Nie wiem jak Krauss ale w Lare EPL-61 psuje się przycisk blokujący "spust" od obrotów silnika. Zrobiłem nią 4 auta i już drugi raz poszła na gwarancje..
Gość Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Ale krauss porządna firma, poszła na forum DA i nie wiem jakim cudem kurier uszkodził rączkę dokręcaną .. napisałem do centrali do Niemiec że taki pech i ile nowa kosztuje talarów.. minęły 2 tyg i na swój koszt przysłali mi nowa. . Wiec duży plusik dla tego producenta.. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
bienek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Ja również jestem bardzo zadowolony z serwisu kraussa.
verbel Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Witam Mam pytanie bo myślę o shinemaster S8 jako pierwszej maszynce i czy podejdą talerze 70mm? Bo w serii jest 125mm talerz ale do mniejszych powierzchni mniejszy pad by się przydał.
k4m450 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Witam Panowie Mam pytanie , chcę zakupić Krauss Shinemaster tylko mam dylemat czy wybrać s8 czy może s21, zaczynam dopiero swoją przygodę z detalingiem i nie wiem którą maszynę wybrać. Może macie jakieś lepsze maszyny na początek.
antosantos Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Czy w Kraussie też jest problem z tym przyciskiem blokującym spust? W Lare dość szybko ulega on awarii.
fireman Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Tak również ten problem występuje, serwis radzi sobie z nim dobrze, a później trzeba kupić sobie na zapas i mięć
antosantos Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Dziękuję. Zastanawiam się właśnie między tą maszyną Kraussa, a nowym Lare LD21-150 i już zupełnie nie wiem co wybrać. Mam już lare EPL41v2, ale robienie nim korekty większych płaszczyzn jest dość długotrwałe, stąd pomysł na coś o dużym skoku na drugą maszynę.
Rekomendowane odpowiedzi