misiu1990 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Z racji wielkiego zamieszania jakie wprowadziła firma Soft99 poprzez Fusso coat, postanowiłem sprawdzić czy inne produkty tej firmy są równie zaskakujące i zasługujące na tyle uwagi co Fusso. Wszystkie prace wykonywałem na moimi poczciwym codziennym wozidle ALFA ROMEO 145. Na pierwszy ogień poszedł wosk Authentic premium. Samochód został umyty silnim roztworem APC i Piany od SG, wyglinkowany( dla bezpieczeństwa) osuszony i przetarty IPA 1:1. Wosk kładłem na jałowy lakier bez żadnego podkładu. Niestety tylko kilka zdjęć, ale coś tam pokazują. Od siebie dodam, że lakier nabrał ciekawej szklistości i fajnego odbicia. Za kilka dni postaram się wrzucić filmik z odpychania wody. Co do samego procesu aplikacji zużyłem 6g , ale powiem szczerze dawałem go ''na bogato''. Na lepszym lakierze i z odrobiną chęci można pewnie uzyskać wynik tych 3-4g na warstwę. Bardzo spodobał mi się aplikator. Jest dużo delikatniejszy niż ten dołączany do Fusso oraz jest na tyle duży, ze dobrze układa się w ręce. O ile na uszczelkach nie zostawia śladu to już na elementach plastikowych tak fajnie nie jest ( więc nie zalecam mazania mim po wszystkim ) Aplikacja: Według mnie aplikacja banalna, bardzo łatwo się rozciera po lakierze ( choć u mnie lakier początkowo był bardzo tępy, mikrofibra aż się haczyła;/ ) Z dotarciem też nie było problemu, wosk nawet na tak jasnym lakierze bardzo widoczny, po ok 10 min po przetarciu praktycznie znikał. Postaram się co 2-3 tyg. wrzucać jakąś aktualizację. Sam jestem ciekaw zależności LOOK/WYTRZYMAŁOŚĆ. Pozdrawiam Michał
Eidos71 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Czekamy na update - chyba ciężko będzie jakoś zdecydowanie przebić Fusso pod względem optycznym i kropelkowania. Trwałości jestem ciekawy - pomimo bogatego już zbioru wosków "zimowych", wciąż szukam czegoś nowego i interesującego ;-) A fotki rzeczywiście "nie banglają".
misiu1990 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zamieszałem się coś z fotkami, ale powinny już działać P.S. Authentika nie zaliczył mi do wosków ''zimowych'' z uwagi na zawartość carnauby. Jest to wosk bardziej na wiosnę/lato i może być rywalem np. PB Red'a P.S. Prosił bym też bardzo moderatora o przeniesie do poddziału ''woski''.
g.pajak Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 misiu1990, fajnie, ze dowiemy się czegoś o następnym produkcie od Fusso99. A jak tam zapach, bo nic nie napisałeś? PS> dlaczego w dziale: Tworzywa sztuczne, szkło ??? Może króryś z modów byłby uprzejmy przenieść do odpowiedniego?
ktm950 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 misiu1990, cieszę się, że wreszcie ktoś przetestuje ten wosk. Napisz jeszcze o swoich odczuciach z aplikacji.
misiu1990 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zapach: Delikatny, niedrażniący, zdecydowanie nie chemiczny, czymś pachnie ale nie umiem powiedzieć czym Oczywiście zły dział. Moja wina, zorientowałem się jak już dodałem temat. Przepraszam, Odnośnie APLIKACJI :Edytowałem pierwszy post, żeby inni czytający mieli łatwiej.
fireman Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 misiu1990, zapach chyba o ile pamięć mnie nie myli lekko cytrusowy?
ktm950 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 misiu1990, dzisiaj sobota - idealny czas na mycie Dasz radę cyknąć jakieś foty?
misiu1990 Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Panowie minęły nawet niespełna 2 tygodnie, zdjęcia będą podczas najbliższego mycia.
misiu1990 Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Aktualizacja. Minęły 2 tygodnie. Samochód przejechało jakieś 600 km w różnej pogodzie ( kilka razy padało, kilka dniu bardzo słonecznych) lakier wyglądał przyzwoicie, niezbyt zabrudzony. Alfa spłukane wodą i umyte neutralnym szamponem od SG. Bardzo dobrze zrzucanie wody, bardzo szybko idzie wytrzeć lakier do sucha, wygląd lakieru po umyciu bez zauważalnych zmian, kropelki na zdjęciach, ocenę pozostawiam Wam. Lakier zroszony wodą z węża ogrodowego, efekt na masce. pozdrawiam Michał
tango Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Fajnie ze piszesz o innym produkcie, swoja droga sam przez chwile nad nim myslalem A na fotkach - jak dla mnie wyglada to niezle, zobaczymy co za kolejne 2 tyg
ktm950 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Dzisiaj pierwszy raz aplikowałem Authentica na swoje auto. Opakowanie fajne, aplikator fajny i bardzo wygodny, aplikacja - bajka. Wosk jest bardzo tłusty, idealnie rozprowadza się po lakierze. Dwa maczania aplikatora i spokojnie można oblecieć bok w kombi. Jedyne czego mu brakuje to zapach. Mi wyraźnie przywoływał Colli, może był ciut delikatniejszy. Jeśli chodzi o wygląd to albo miałem jakieś zwidy , albo rzeczywiście zrobił niesamowitą robotę. Po 1 warstwie lakier nabrał niesamowitej szklistości i głębi. Jutro wpadnie jeszcze jedna Co do trwałości - to się okaże. Pojutrze będę prawdopodobnie odświeżał polo w czerwonym akrylu to może uda mi się zweryfikować moje wrażenia. Jeśli czas mi pozwoli to postaram się zrobić kilka fot
ktm950 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2014 Dwie warstwy Authentic'a po tygodniu od nałożenia na mocno zakurzonym aucie. Położony na Megs'a UP. Przebieg 700 km.
mateuszk Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 I jak z trwałością tego produktu ?
ktm950 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Z grubsza, po dwóch miesiącach (bez 6 dni), 5 myciach szamponem, 1 raz proszkiem i przebiegu 4100 km kropelkowanie wygląda mniej więcej tak: Kropelkowanie trochę siadło, ale zrzut wody jest dalej na wysokim poziomie.
mateuszk Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Czy auto jest garażowane ? Dzięki za informację.
mateuszk Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 To nie pozostaje mi nic innego jak zakupić Na filmik zrzucania wody po 2 msc można liczyć ?
mkbewe Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 można jakiś film z odpychaniem wody prosić bo rozważam zakup
adamus94 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2014 Mam ten wosk na aucie prawie 2 miesiące ale autko garażowane( myte już x2 prestą i ostatnio AngelWax Superior Automotive SHAMPOO i oczywiście przed myciem piana z pa k2 active foam) wygląda na chwilę obecną tak
MsMajor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 ktoś coś jeszcze doda parę słów o Authenticu? Czy faktycznie jest lepszy od PB Natysa? Robił ktoś porównanie? To mój pierwszy japoński wosk i już nie mogę się doczekać aplikacji. Ciekawe jak się zgra z Black Hole?
Ariss Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Będe robił tę samą kanapkę z BH i Authentica ale dopiero po korekcie czyli maj/czerwiec Wtedy sie podziele
MsMajor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Będe robił tę samą kanapkę z BH i Authentica ale dopiero po korekcie czyli maj/czerwiec Wtedy sie podziele wyprzedziłam Cię trochę, wczoraj kanapka zrobiona, jak zawsze po BH śliskość już się sama wytworzyła, co do Authentica - lekki miodowy zapach, spoko w aplikacji jak i w docieraniu - efekt na teraz wow auto bez korekty, prosto spod chmurki nie zdążyłam zrobić fotek przed i w trakcie mycia bo czułam na sobie spojrzenia wszystkich innych użytkowników myjni efekt BH i Authentic'a
Rekomendowane odpowiedzi