Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Z racji ze nie znalazłem takiego ani podobnego tematu a w przyszłości na pewno komuś może sie przydać bardzo proszę o wpisywanie film z których usług skorzystaliście w celu naprawy karoserii po uszkodzeniach po gradzie itp.

Ja dość długo szukałem firmy i nie było to wcale proste i obecnie autko jest w naprawie o efekcie finalnym poinformuje za tydzień jak odbiorę auto ( 300 wgniotek).

Pzdr

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
( 300 wgniotek).
:shock: Rozumiem że pokrywane z AC.. ale dopytaj się proszę ile biorą od wgniotki. Bo mi się wydawało że tak od 50 do 100 zł dlatego się wstrzymuję z tym (mam 2-3). No ale 300?! Przecież to będzie kosztować jakieś 15-30 tys. zł. Nie łapie się to na szkodę całkowitą? No chyba że moje orientacyjne pojęcie o cenie takiej usługi jest całkowicie mylne..
Posted

Teddy, Przy takiej ilości cena za wgniotkę idzie w dół, za auta po gradobiciu bierze się średnio od 2 do 6 tys.

Posted

ASO Honda Wyszomirski na Parowcowej ma super magika. Miałem jedno bardzo duże wgniecenie z załamaniem lakieru. Płaciłem 400zł. Efekt rewelacyjny.

Posted

Korzystałem z usług dentbusters, miałem spore wgniecenie na błotniku dodatkowo na przetłoczeniu, efekt pracy idealny (pomijając głębokie rysy bo tego usunąć się nie da bez malowania)

U mnie przed naprawą wgniecenie wyglądało tak:

ZhKsJp0.jpg?1

z8YrPI7.jpg?1

s6BipfL.jpg?1

78W0Fw8.jpg?1

Po naprawie:

HwBTMNw.jpg?1

Gp9oxue.jpg?1

2il4ilp.jpg?1

ZJMpdsN.jpg?1

Wiem, że za całe Mondeo sedan z 2010r po gradobiciu wziął 4k zł.

Wyciągnięcie mojego wgniecenia to 20 minut i 150zł.

Posted

Dla ludzi z małopolski i okolic Tarnowa-Krakowa polecam gościa z Królówki koło Nowego Wiśnicza . Kumpel oddawał do gościa auto z kilkoma większymi wgniotkami i gość zrobił to idealnie , cenowo nie wiem jak to wygląda bo nie pytałem . Myślę że sam fakt terminów (okolo 2-2,5 miesiąca wcześniej trzeba się umawiać) może być dobrą rekomendacją , w przyszłym tygodniu kolejne auto znajomego jedzie na wyciaganie wgniotki . O to link ze stronką gościa

http://www.eurograd.pl/

Posted

A Trójmiasto i okolice, jesteście w stanie kogoś polecić? Bardzo często pada o to pytanie od klientów ;)

Posted
Dla ludzi z małopolski i okolic Tarnowa-Krakowa polecam gościa z Królówki koło Nowego Wiśnicza . Kumpel oddawał do gościa auto z kilkoma większymi wgniotkami i gość zrobił to idealnie , cenowo nie wiem jak to wygląda bo nie pytałem . Myślę że sam fakt terminów (okolo 2-2,5 miesiąca wcześniej trzeba się umawiać) może być dobrą rekomendacją , w przyszłym tygodniu kolejne auto znajomego jedzie na wyciąganie wgniotki . O to link ze stronką gościa

Ja właśnie u tego specjalisty zostawiłem autko.

Po przeczytaniu kilku forum i opinii w internecie wolałem podjechać kilkadziesiąt kilometrów (ok 50km z KRK) niż naprawiać w samym Krakowie - co będzie niedługo zobaczymy.

Autko po gradzie wyglądało tak (lepszych zdjęć niestety nie mam ale na oko widać może z 100 wgniotek )

%2524%2528KGrHqF%252C%2521k8FJDcPwZj2BSV6LMSCl%2521%257E%257E48_27.JPG

%2524%2528KGrHqFHJ%25218FI9cfR2vuBSV6LS5P2g%257E%257E48_27.JPG

%2524%2528KGrHqYOKpcFJ%2528lO%2528kM%252CBSV6L51UBw%257E%257E48_27.JPG

DSC_0042.jpg

DSC_0044.jpg

DSC_0045.jpg

Generalnie rozmowa z panem z Eurogradu bardzo konkretna, po 3 sztukach mogą pozostać lekkie znaki ze względu na głębokość oraz położenie (na zagięciu).

Autko ma w 95% oryginalny lakier a e46 coupe znaleźć w oryginalnym lakierze to już rzadkość a poza tym nie chciałem mieć szpachlowanego dachu.

Cena zależy nie tylko od ilości ale także od głębokości wgniotek - tutaj przed robotą wszystkie wgniotki zostały policzone i ocenione do naprawy i na tej podstawie została ustalona cena.

Generalnie ok 150 wgniotek maska, 80 dach, 40 tylna klapa i pozostałe elementy karoserii tez minimalnie dostały - mowa o wgniotkach o bardzo różnej wielkości niektóre ledwo widoczne le zrobić trzeba.

W weekend opiszę jak wyszło autko jak je tylko odbiorę i troszkę wyszmalcuje :)

Posted

Wostok, "będziesz Pan zadowolony" , gość konkretny i rzetelny . Ponoć w KRK macie kilku magików ale cenowo to też ceny mają z kapelusza .

Posted

Ceny cenami, oczywiście w KRK byłoby drożej ale dojazdy na oględziny zostawianie auta (jazda na 2 itp) to też są jakieś koszty ale mimo wszystko ważne aby było zrobione dobrze.

Autko ma m może już 14 lat ale ma być takie jak powinno :), qwa już sie doczekać nie mogę a jeszcze dzisiaj dotarł do mnie Megs 16ka ...

Posted
A Trójmiasto i okolice, jesteście w stanie kogoś polecić? Bardzo często pada o to pytanie od klientów ;)

Na innym forum nie związanym z detailingiem, mocno polecany jest Pan Tomaszewszki - PLUS AUTO

84-202 Wejherowo, Przemysłowa 46.

Zadzwoniłem dziś do niego - standartowa cena wgniotki wielkości 5-cio złotówki to 50 zł.

Gość zajmuje się głównie bezlakierowym wyciąganiem wgnieceń z karoserii. Działa dobre kilka lat, bo już chyba z 4 lata temu o nim słyszałem, wtedy działał w Orlu k. Wejherowa.

Ja osobiście nic u niego nie robiłem więc nie jest to jakaś kryptoreklama.

Całkiem miły facet w rozmowie telefonicznej.

Jednak jak mi powiedział wgniotka, wgniotce nierówna więc najpierw wolałby zobaczyć auto, wycenić i umówić się indywidualnie.

Tel. 663 342 272

Pozdrawiam jeśli pomogłem :)

Posted

Właśnie odebrałem autko - mi udało się podjechać wcześniej - termin został zachowany - co też jest bardzo ważne.

Efekt naprawdę bardzo dobry. Jak to określił p. Wiesław 99% ; - lakier naprawdę gładki mikro miejsca zauważalne pod halogenem itp wiec tak naprawę śladu po gradzie brak. Po dość sumiennych oględzinach (dobrze oświetlony biały warsztat - zauważyłem tylko mało widoczną pozostałość po wgniotce na rancie przy szybie bocznej tylnej oraz na listwie aluminiowej na dachu - wiec w miejscach bardzo trudnych do tego typu zabiegów.

Po wyciąganiu lekko lakier przepolerowany i nawoskowany kosmetykami Presta - więc też duży plus - http://www.pielegnowacauto.pl/producent/presta/

Szczerze polecam usługi pana Wisława z Królówki:

EUROGRAD - Usuwanie wgnieceń bez lakierowania

Wiesław Zgłobicki

Królówka 149

PL-32-722 Królówka

Małopolska

Telefon:

+48 696775131

+43 6764946752

Zdjęcia wrzucę jak się poprawi pogoda.

• Moderator
Posted
Możecie polecić kogoś w woj.Ślaskim?

Mam trochę wgnieceń po gradobiciu

DUFAL w kato.

Posted

Skoro już jest taki temat to może polecicie kogoś z Bydgoszczy lub okolic? Niestety też mam parę małych sztuk do wyciągnięcia. Znalazłem jeden warsztat w BDG, ale przeczytałem nieciekawe opinie, więc szukam dalej...

Pozdrawiam!

Posted
Możecie polecić kogoś w woj.Ślaskim?

Mam trochę wgnieceń po gradobiciu

DUFAL w kato.

Ja również polecam. Ratowali mnie już w 2 przypadkach.Każdorazowo perfekcja w pełnym calu. Usługa wykonana na czas.

Posted

oczywiście efekt usuwania wgnieceń super :) ja w środę też odstawiam mojego 406 do firmy Dufał Katowice na usuwanie wgnieceń parkingowych, postaram się zrobić zdjęcia przed i po :) już miałem okazje korzystać z tej firmy w moich poprzednich dwóch 406 i pousuwali wgniotki jak należy :)

• 2 weeks later...