Vespa Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Wygrzewanie w piecu sugeruje malowanie proszkowe ale to mi nie pasuje do plastików, bo one by raczej nie wytrzymały takiej temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Tak, były wygrzewane w piecu ale przez jaki czas dokladny to nie wiem. Ale w dotyku jest gładziutkie A odnosnię plastików to mogłem im zaufać bo to profesionalisci w tej dziedzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodek1974 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 U mnie na mojej lakierni malujemy elementy do wielu marek samochodów(do fabrycznie nowych:VW,Renault,Mercedes) Wszystkie malowane muszą iść przez piec(80 stopni) ponieważ używane są farby ,które schną w takiej temp. w średnio około 60 minut.Są to kolory od srebrnego,przez grafity o różnym stopniu połysku kończąc na Black Piano . Żaden z kolorów nie jest dostępny na półce w sklepie z lakierami Używamy lakierów takich firm jak -Mankiewicz,Schramm ,Sofic Mader,Peter Lack,Diegel Nazwy nie znane dla warsztatów lakierniczych natomiast znane w przemyśle lakierniczym dla samochodówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 U mnie na mojej lakierni malujemy elementy do wielu marek samochodów(do fabrycznie nowych:VW,Renault,Mercedes)Wszystkie malowane muszą iść przez piec(80 stopni) ponieważ używane są farby ,które schną w takiej temp. w średnio około 60 minut.Są to kolory od srebrnego,przez grafity o różnym stopniu połysku kończąc na Black Piano . Żaden z kolorów nie jest dostępny na półce w sklepie z lakierami Używamy lakierów takich firm jak -Mankiewicz,Schramm ,Sofic Mader,Peter Lack,Diegel Nazwy nie znane dla warsztatów lakierniczych natomiast znane w przemyśle lakierniczym dla samochodówki No to własnie o tym mówimy, dzieki za opis szczegółowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Szkoda że nie udało się dowiedzieć dokładniej bo temat prezentuje sie efektownie. Sam posiadam Xsare Picasso tam jest gdzie się pokusić o fajny efekt na konsoli. Pozdrawiam i gratualcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Szkoda że nie udało się dowiedzieć dokładniej bo temat prezentuje sie efektownie. Sam posiadam Xsare Picasso tam jest gdzie się pokusić o fajny efekt na konsoli. Pozdrawiam i gratualcje Niestety nie mógł zdradzić gdyż ten kolor wykorzystywany jest do malowania innych produktów. Ale tak czy siak jestem bardzo zadowolony z efektu koncowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam! Jako ze pogoda wczoraj dopisywała to trzeba było zając się swoim autkiem tak jak nalezy Mycie: black&decker pw 1700 Shiny Garage Orange Car Shampoo Shiny Garage Red Devil HD Nano APC Shiny Garage New Tar & Glue Remover Shiny Garage Perfect Active Foam 1000ml Glinka VP Szyby: Shiny Garage Perfect Glass Cleaner 5000ml Korekta: Zestaw Menzerna FG500 + PF2500 + SF4000 Pady Royal Pads Air Biały, Czerwony, zielony plus futro flexipads. Zabezpieczenie : Poorboy's World Professional Polish Wosk Finish Kare 1000 HI-TEMP Past Wax Plastiki zewnętrzne: Finish Kare 317 Exterior Black Trim Restorer Opony: Finish Kare 108 Top Kote Anti Static Tire Dressing 118ml Poorboy's World Bold N Bright Dressing Gel 118ml Niestety nie mam relacji krok po kroku i pieknych 50/50 . Jedynie zdjecia finalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Grubo wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Bardzo lubię FK HiTemp i zawsze sie dziwiłem tym,którzy mówili,iż nie daje on ładnego wygladu. Twoja praca temu zaprzecza.Swietny look,świetny wygląd ogólny.Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e30rs Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 efekt lustra Lubie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dzis niestety pogoda lipna i padał deszcz ale kropelki było widac więc dzieki wielkie za pozytywne komentarze. Kilka godzin meczarni opłacał sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczek Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 wspomniano w tym wątku że zmywanie IPĄ w trakcie korekty nie wystarcza. jak to jest naprawdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 IPA i ludwik zamiast szamponu po korekcie prawdę ci odkryją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuwegner70 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ładne lustro i od razu samochód 10 lat nowszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ogólnie troche będzie zmian na dniach Auto w maju było na hamowni w celu podniesienia mocy Seria Niestety po wgraniu programu sprzęgło zaczeło się zlizgać , więc odpuscilismy i tydzien temu wrzuciłem nowego dwumasa Sachs plus sprzegło,docisk itp W lipcu kolejna wyprawa. Docelowa wymarzona liczba 138-140km i 320-330nm Powiem tylko ze podczas 1próby po wraniu programu wyszło 139km i 306nm ale ciezko zweryfikowac przy slizgającym się sprzegle. A jeszcze przed lipcem wymieniam całe zawieszenie Amortyzatory o skróconym skoku FK High Line przód/tył + 20/25mm w dół sprężyny sparco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIMA Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Fajnie się prezentuje autko Az dziwne ze nie rzuciło mi się w oczy jeszcze gdzieś w Białym Zwracam uwagę na takie perełki ! A kolor do zabawy w detailing idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dzięki wielkie , ostatnio mało czasu na zabawe z detalingiem tylko mechaniczne sprawy. A ty nie latasz czerwona citigo na 17/18 kołach i przypadkiem na otwarciu Vaga byłes ? Dzis wymiana amorek na sportowe Na razie tylko tył ale reszta dojdzie w lipcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIMA Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Tak to ja koła 17.. Jestem dosyć znany w świecie Vaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Powiem ci ze fajnie twoja wyglada na tych kolach tak samo w bialym widzialek citroena c1 na 17 srebnego z reklama vredestein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansio Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 ładny szatan świetne lustro ci wyszło, obniżasz go (bo by sie przydało....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 ładny szatan świetne lustro ci wyszło, obniżasz go (bo by sie przydało....) Dzieki, 17h i efekt widac Tak obniżamy własnie jestem w trakcie, najpierw wymieniłem tylne amortyzatory i efekt bajeczny szybsza reakcja, zdecydowanie twardsze i fajnie dziury wybiera. -- 20 cze 2015, o 12:57 -- Sobota nastała, a że na działke jechać się nie chciało to została myjnia ręczna dzięki poleceniu @DIMA udałem się na myjnie BP, cisza, spokój, pusto i jeszcze zlew z darmową woda Idealne miejsce jedyny minus, brak rozmieniarki na drobne Krótka relacja Po 3tyg nie mycia troche się zabrudził Pryskamy HD Red Devile Shine Garage No i po umyciu Panorama musi lsnić I pod nowym stadionem w Białymstoku Wiem wiem, wysoko stoi Ale w lipcu będzie obniżany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Przygotowania do STAGE 1 Katalizator -> Out Downpipe 2,5" zrobiony przez Bizon Garage Efekt : Świst turbo genialny Lekki wzrost mocy i czuc jak auto odpycha się żwawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 na myjni bezdotykowej umyłeś całe auto APC tak w zasadzie. czym masz zabezpieczony lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIMA Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wiedziałem na żywo auto i muszę przyznać ze bardzo zadbane !!! Czekamy na obniżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 na myjni bezdotykowej umyłeś całe auto APC tak w zasadzie. czym masz zabezpieczony lakier? Mniej wiecej wygladało to tak : Spryskałem APC + Red Devil + na koła shiny garage monster wheel cleaner i spłukalem woda. Po tym normalnie dwa wiadra wziąłem ,szampon i jazda Wosk shark od kwietnia ale nie sadze jeszcze cos tam jest Wiedziałem na żywo auto i muszę przyznać ze bardzo zadbane !!! Czekamy na obniżenie Niestety na razie odpuszczam, tydzien temu zrobiony downpipe a od pon. auto stoi u mechanika uciekał mi plyn chłodniczy , przetarte rurki z tyłu silnka i płyn uciekał,tylko czesc oryginalna.. 550zl ;/ ehh ale za 2-3 tyg jade na program w końcu! ale jednak odpuszczam turbodiesel.pl i gnam do bizon-garage.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi