Capaz Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Witajcie Mam bardzo nietypowy problem, z którym nie poradziłem sobie sam, więc postanowiłem napisać też tutaj.. Potrzebuję znaleźć właściciela numeru telefonu.. Wiem że numer jest zarejestrowany w sieci PLAY i na 99% jest abonamentowy. Czy są jakieś realne szanse, bez policji, by dowiedzieć się do kogo należy numer? Czy jest na forum ktoś, kto pracuje w tej sieci? Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi, Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Czy są jakieś realne szanse, bez policji, by dowiedzieć się do kogo należy numer? Czy jest na forum ktoś, kto pracuje w tej sieci? a nie możesz zadzwonić pod ten nr że niby szukasz jakiegoś Zenka, albo w sprawie ogłoszenia. Jak powie, że pomyłka, to zapytaj a do kogo się dodzwoniłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan-16 Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Z innego numeru Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Jest też opcja, że możesz znaleźć przez facebooka. W wyszukiwarce ludzi podajesz numer telefonu. Jeśli nie ma wyłączonej opcji bezpieczeństwa (no i oczywiście ma tam konto) to się dowiesz do kogo należy numer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonthyc Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Jak powie, że pomyłka, to zapytaj a do kogo się dodzwoniłem? Sposób może i dobry ale jak ktoś ma trochę instynktu samozachowawczego to się nie przedstawi. Ja kiedy odbieram telefony od osób niezapisanych na liście nigdy jako pierwszy się nie przedstawiam. Capaz, a o co właściwie chodzi? Ktoś Ci robi głupie żarty przez telefon? Bo o ile wiem to takie rzeczy mogą podejść pod nękanie a na to już jest paragraf. PS. Najlepszy numer zrobił kumpel w akademiku. Kiedyś w niedzielę po 20:00(!) dzwonił do niego ktoś z telemarketingu. Oczywiście numer nieznany a on odebrał z tekstem "skup butelek, słucham" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizislawek Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Ja kiedys miałem podobną sytuacjie, nocne dreczenie dzwonkami, zaszedłem do Playa, powiedziano mi, że musze znać jego nr pesel aby cokolwiek sprawdzić. Nie wiem czy to prawda czy po prostu mnie spławili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekrk Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Pewnie cię spławili przecież nie ma opcji abyś sobie zadzwonił i chciał dane kogoś tam, to ejst ochrona danych osobowych i nie ma szans aby ktoś ci podał. Jak to jest jakaś pilna i ważna sprawa to chyba tylko policja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capaz Posted March 19, 2014 Author Report Share Posted March 19, 2014 Nie chcę opisywać tutaj o co chodzi dokładnie.. Nie są to głupie żarty, bo takie bym olał.. i nie mogę udać się na policję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted March 19, 2014 Administrator Report Share Posted March 19, 2014 Capaz, klepnij w google. W internecie nic nie ginie podobno. Jeśli go kiedyś podał np w ogłoszeniu powinien być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clhseba Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Capaz może cos się da radę załatwić jak cos to sie odezwę na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Hehe też kiedyś szukałem gościa po nr.tel. Capaz pewnie chodzi o kobietę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capaz Posted March 19, 2014 Author Report Share Posted March 19, 2014 Panowie udało się..! Udało się uzyskać wszystkie dane.. Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi w temacie.. Hehe też kiedyś szukałem gościa po nr.tel. Capaz pewnie chodzi o kobietę Niestety tak.. A straszący i nękający Ją właściciel numeru okazał się być w gronie bliskich znajomych.. Swoją drogą jak głupim trzeba być, by robić takie rzeczy z zarejestrowanej karty, bez zastrzeżenia numeru.. Pomijam już jakąś etykę czy ludzką moralność.. by dopuszczać się czegoś takiego.. Ale wychowam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 To pochwal się jak Ci się udało do tego dojść Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capaz Posted March 19, 2014 Author Report Share Posted March 19, 2014 To pochwal się jak Ci się udało do tego dojść Droga do tej wiedzy w zasadzie była jedna.. Trochę kreatywności w salonie operatora i się udało.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fipa Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Podasz sposób? Coś w deseń przepisania numeru i zdziwienia, że jest na kogoś zarejestrowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts