Jump to content

Numer telefonu - jak znaleźć właściciela?

Recommended Posts

Witajcie :cry:

Mam bardzo nietypowy problem, z którym nie poradziłem sobie sam, więc postanowiłem napisać też tutaj..

Potrzebuję znaleźć właściciela numeru telefonu.. Wiem że numer jest zarejestrowany w sieci PLAY i na 99% jest abonamentowy.

Czy są jakieś realne szanse, bez policji, by dowiedzieć się do kogo należy numer? Czy jest na forum ktoś, kto pracuje w tej sieci?

Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi,

Maciek ;)

Czy są jakieś realne szanse, bez policji, by dowiedzieć się do kogo należy numer? Czy jest na forum ktoś, kto pracuje w tej sieci?

a nie możesz zadzwonić pod ten nr że niby szukasz jakiegoś Zenka, albo w sprawie ogłoszenia. Jak powie, że pomyłka, to zapytaj a do kogo się dodzwoniłem?

Jest też opcja, że możesz znaleźć przez facebooka. W wyszukiwarce ludzi podajesz numer telefonu. Jeśli nie ma wyłączonej opcji bezpieczeństwa (no i oczywiście ma tam konto) to się dowiesz do kogo należy numer :P

Jak powie, że pomyłka, to zapytaj a do kogo się dodzwoniłem?

Sposób może i dobry ale jak ktoś ma trochę instynktu samozachowawczego to się nie przedstawi. Ja kiedy odbieram telefony od osób niezapisanych na liście nigdy jako pierwszy się nie przedstawiam.

Capaz, a o co właściwie chodzi? Ktoś Ci robi głupie żarty przez telefon? Bo o ile wiem to takie rzeczy mogą podejść pod nękanie a na to już jest paragraf.

PS.

Najlepszy numer zrobił kumpel w akademiku. Kiedyś w niedzielę po 20:00(!) dzwonił do niego ktoś z telemarketingu. Oczywiście numer nieznany a on odebrał z tekstem "skup butelek, słucham" :lol:

Pewnie cię spławili przecież nie ma opcji abyś sobie zadzwonił i chciał dane kogoś tam, to ejst ochrona danych osobowych i nie ma szans aby ktoś ci podał.

Jak to jest jakaś pilna i ważna sprawa to chyba tylko policja

Panowie udało się..! ;) Udało się uzyskać wszystkie dane..

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi w temacie.. :good:

Hehe też kiedyś szukałem gościa po nr.tel. Capaz pewnie chodzi o kobietę

Niestety tak.. A straszący i nękający Ją właściciel numeru okazał się być w gronie bliskich znajomych.. :dontknow:

Swoją drogą jak głupim trzeba być, by robić takie rzeczy z zarejestrowanej karty, bez zastrzeżenia numeru.. Pomijam już jakąś etykę czy ludzką moralność.. by dopuszczać się czegoś takiego.. :dontknow: Ale wychowam.. ;)