19Urban94 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam. Jaki polecacie płyn do spryskiwaczy, aby nie usuwał warstwy wosku, może być Sonax Xtreme .?
Thomas Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 może być Sonax Xtreme .? nie wiem czy widziałeś ....i czytałeś ,ale na forum było bardzo dużo mówione,że ten Sonax to lipa maże się,zostawia smugi tak więc odpuść sobie go
19Urban94 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Bo zimą to kupuje koncentrat w markecie, ale na lato nie wiem, czy wlać zwykła wodę, która po nawoskowanej szybie poprostu spłynie, czy lepiej kupić właśnie jakiś koncentrat do spryskiwaczy na lato...
malkolm Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 która po nawoskowanej szybie poprostu spłynie, to ty woskujesz szyby??
sander Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 30&start=0 tak jak Łukasz polecam castrola.
19Urban94 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 to ty woskujesz szyby?? Woskowałem autopoliturą... Teraz też sądze, że nowym woskiem na wiosne też będę woskował, a to źle.?
Thomas Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 19Urban94 napisał/a: która po nawoskowanej szybie poprostu spłynie, to ty woskujesz szyby?? ja woskuję wszystkie oprócz przedniej na przednią daję niewidzialną wycieraczkę,aczkolwiek z ciekawości ostatnio dałem wosk
19Urban94 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 aczkolwiek z ciekawości ostatnio dałem wosk I jak się spisuje.?
Thomas Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Thomas napisał/a: aczkolwiek z ciekawości ostatnio dałem wosk I jak się spisuje.? na boczne szyby i tylną jest ok,ale na przednią już nie dam ..... trochę się maże ... lepsza jest niewidzialna wycieraczka ... po niej nie robią się takie mazy jak po wosku
kabul Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ja zimowego używam "Pan samochodzik" - sprawdzony prze zemnie. W lato go leje w bardzo dużym rozcieńczeniu. Mocny zapach mi nie przeszkadza - nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków jego używania. Najważniejsze ,że domywa i nie maże a to jest najważniejsze , bo czysta szyba to bezpieczeństwo.
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja leję autolandu. Kupuję w makro. Zapach odpowiada. Nie zamarzł jeszcze nigdy. Co do smużenia, to muszę powiedzieć, że bywa różnie. Ale myślę, że spore znaczenie ma tutaj to co leci na szybę (krótko mówiąc rodzaj syfu). Nie miałem jeszcze okazji, z powodu pogody, nałożyć rainbreakera-kupiłem w sklepie jednego z uzytkowników. Jak mi styknie to boczne przednie też "oblecę". Póki co, tenzi wycieraczka całkiem się spisuje.
19Urban94 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Czytałem już o tej niewidzialnej wycieraczce.. A powiedz mi ile się utrzymuje na szybie.?
Thomas Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 A powiedz mi ile się utrzymuje na szybie.? ja mam taką z K2 i tak do 1,5 miesiąca starcza
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jak zmieniałem szybę w auto glass jaan to nałozyli mi dodatkwo jakieś coś, co było bardzo dobre. Lepsze od tych kupowanych. Naprawdę przy 70/h płynęło. Mam nadzieję, że to od gecko będzie równie dobre.
ridley Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja mam niewidzialną wycieraczkę z autolanda i naprawdę mogę polecić. Wycieraczki mniej smużą i łatwiej szyby domyć a przy predkości już okolo 60 krople ładnie uciekaja do gory i na boki oczywiscie pod warunkiem ze pada desz a nie mżawka. Na bocznych szybach super, na przedniej wycieraczek raczej to nie zastąpi, ale i tak jest pomocne. Pojemnik starczy chyba jeszcze moim potomnym, a poki co 2,5 miesiaca juz to wytrzymalo i nadal dziala. A tak swoją drogą, ciekawe jakby sie to zachowalo na lakierze samochodowym, bo trwałość i poziom odpychania wody jest na naprawde imponującym poziomie, mimo użycia środków tych samych co do lakieru + plyn do szyb + zimowy płyn do spryskiwaczy... A płyn do spryskiwaczy ziomowy chyba najlepiej wspomniany castrol, a na lato osobiscie polecam letniego PanaSamochodzika. Wydaje mi sie bowiem, że nie ma sensu w lecie używać bądź co bądź silnych środków zimowych, nawet rozcieńczonych.
kuflik Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 A tak swoją drogą, ciekawe jakby sie to zachowalo na lakierze samochodowym też o tym pomyślałem:DD może ktoś sprawdzi? jakiś test 50/50?
kuflik Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 info z dzisiaj: nie kupować płynu shella;/ miałem przedtem płyn sonaxa i był duuuużo lepszy. tutaj jak spryskam lekko przymrożoną szybe, to po przejechaniu wycieraczkami mam cała zamazaną;/ muszę kupić coś innego..
MetalMagnes Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 jak Shell jest jeszcze gorszy od Sonaxa...to
Łukasz Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 jak Shell jest jeszcze gorszy od Sonaxa...to Testowałem obydwa i zdanie mam podobne - są kiepskie 1
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autoland i bp. Nic więcej nie mogę powiedzieć. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu-smużenie mazanie itp. Nigdy nie zamarzł.
swemi01 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Testował ktoś płyn do spryskiwaczy z biedronki czy z lidla?
Marco Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Testował ktoś płyn do spryskiwaczy z biedronki czy z lidla? Pewnie nie ale kosztują ok 8zl to może przeprowadzisz test jako pierwszy?
Administrator Evo Opublikowano 16 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ja leje najtańsze z Auchan/Tesco/Carrefour i nie wiem za bardzo czym się różnią od koncentratów za 20 zł.
przemas22 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Testował ktoś płyn do spryskiwaczy z biedronki czy z lidla? http://poradnik.telewizor.eu/hobby.php Z biedronki jesli płyn AURA bierz w ciemno jest ok
Thomas Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 płyn ABS Psik Psik ? chyba jakoś tak jest ok
Rekomendowane odpowiedzi