Skocz do zawartości

Punto 1.1 1997r :) Green Butterfly :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chisel, wydaje Ci się ... są założone tak jak przepis mówi ... min. 25cm od podłoża ..a one są 29cm .. czyli jest ok , 70cm rozstawu i 40cm od zarysu ... wszystko się zgadza :)

[ Dodano: 24 Styczeń 2010, 11:32 ]

poza tym tam gdzie są to było jedyne miejsce ,które widziałem do ich montażu i jest w sam raz ;)

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Na szczęście ja też dysponuję kanałem w swoim garażu, żałuję tylko że nie mam doprowadzonego odpływu wody, ale nie jest źle... olej czy inne rzeczy zawsze można samemu zrobić czy wymienić. Muszę tylko jeszcze wykombinować trochę kasy na oświetlenie 24V w tym kanale.

Opublikowano

pokaże felgi jakie latem będą założone :) przed chwilą je przywiozłem :) świeżo odnowione :) lakier z palety Audi :D zdjęcia robione na szybko :) na żywo o wiele lepiej wygląda :) i lepiej się błyszczą :)

largeimg,IMG_4b61cd79c37ea4301.jpg

largeimg,IMG_4b61cd862cc966150.jpg

Opublikowano
jak kapsle od piwa :)

dlaczego ??

lakier jest na prawdę fajny :) na żywo o wiele lepiej wygląda i widać fajne ziarno :)

taki kolor lepiej będzie pasował niż jasny ... jasne to jak żarówki w ciemnym kolorze ...

Opublikowano
Thomas, za mało widać przez nie i wyglądają jak kołpaki

pasują do tego modelu :) a po co mają dużo odkrywać ?? tutaj nie ma czego pokazywać :) odkrywają wystarczająco :)

Opublikowano
a nie jakieś tam no-name.

to fakt, oryginalne zawsze najlepiej pasują : ) , trzeba by je zobaczyć na aucie

Opublikowano
trzeba by je zobaczyć na aucie

w dzień lakier lepiej się prezentuje :) a same felgi na aucie dopiero jak ciepło się zrobi będą :)

Opublikowano
ile mają cali? 15?

niestety tylko 14 .... nawet najmocniejsza wersja GT ,która miała 130KM miała też wtedy tylko 14" koła ...

Opublikowano

Droga sprawa takie felgi? Do mnie oryginalne felgi z Corolli G6 czyli też topowej wersji choć mają 14 cali osiągają kosmiczne ceny.

Będziesz coś robił przy zawieszeniu? Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. Kolor jednak moim zdaniem ładniejszy by był tradycyjny.

Opublikowano

kabul, może lepiej rozejrzeć się za innymi felgami enkei, na allegro jest tego sporo i będzie o wiele taniej.

Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać.

to jest punto a nie rx-8, z tego co się orientuję to chyba 14 cali były montowane też w serii tylko zależało od wyposażenia,

nie za wysoki kapeć i będzie ok

Opublikowano
Będziesz coś robił przy zawieszeniu? Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. Kolor jednak moim zdaniem ładniejszy by był tradycyjny.

co do zawiasu , to pomyślę ;) a co do koloru ... seryjny na tych felgach był straszny .. mdły i jakiś bez połysku ... nie było żadnego blasku :) teraz będzie lepiej wg mnie :) trochę ciemniejsze przez co lepiej powinny się zgrać z samochodem, bo jasne przy ciemnym to tak jak zapalona żarówka w nocy ;) a tego nie chciałem :)

co do kosztu .... same felgi nie są drogie, większy problem był z ich znalezieniem ;) akurat tego konkretnego modelu :)

a co do lakierowania ... też niedużo znajomy lakiernik z pracy mi malował :) + wziałem pasty 3M :D + dorobił mi lakier do samochodu na zaprawki 0,5L + utwardzacz + rozpuszcalnik + 0,2L na zaprawki do felg w razie czego ;) + malowanie felg :) 150zł ... więc to nie jest dużo :)

przygotowanie zrobiłem ja :) matowanie,czyszczenie, usunięcie niedoskonałości i ew przytarcia szpachlówką pociągnięte,aby żadnych nidoskonałości nie było :)

proces malowania tak jak w przypadku samochodu ... podkład --> baza--> klar ;)

[ Dodano: 28 Styczeń 2010, 20:55 ]

z tego co się orientuję to chyba 14 cali były montowane też w serii tylko zależało od wyposażenia,

14 były maksymalnym rozmiarem w tym modelu ;)

punto II ma już większe :) a GP jeszcze większe :)

Opublikowano
kabul, może lepiej rozejrzeć się za innymi felgami enkei, na allegro jest tego sporo i będzie o wiele taniej.

No niestety po zeszłorocznym remoncie wodnokanalizacyjnym w moim mieście na razie jednak zostanę przy stali. Nie ma możliwości u mnie żeby nie wpaść w jakąś dziurę a ja samochodu używam dość ostro i ciągle mi się śpieszy. Jak zmieniałem opony na zimę to mój mechanik już narzekał ,że delikatnie się pokrzywiły stalówki - boję się nawet myśleć co by było z alu.

Sorry Tomek za OT.

żeby było w temacie - będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo?

Opublikowano
boję się nawet myśleć co by było z alu.

niektóre są mocniejsze od stalówek. szczegulnie japońskie, nie polecam polskich.

będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo?

jakiś wosk by się na nie przydał :)

Opublikowano
żeby było w temacie - będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo?

tak,będą woskowane :) ale to później :) na razie są jeszcze świeże :) wczoraj miały lakier nałożony :) niech dobrze stwardnieje :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

largeimg,IMG_4c4c0c4f4f2e69951.jpg

largeimg,IMG_4c4c0c57b5cd78272.jpg

largeimg,IMG_4c4c0c48196544423.jpgimg,IMG_4c4c0c6611a499760.jpgimg,IMG_4c4c0cd618f0f4987.jpg

w trakcie :

largeimg,IMG_4c4cafe01a3f75097.jpg

largeimg,IMG_4c4cb07d970d86370.jpg

img,IMG_4c4cb08438f9b9360.jpgimg,IMG_4c4cb0ca7ab105308.jpgimg,IMG_4c4cb0fc6b8989184.jpgimg,IMG_4c4cb1922cfaf8839.jpgimg,IMG_4c4cb1a0526c57627.jpgimg,IMG_4c4cb1b1ce9e17487.jpgimg,IMG_4c4cb1c05188b5237.jpgimg,IMG_4c5887fcc275b2035.jpgimg,IMG_4c58882d67b7f9704.jpg

[ Dodano: 19 Sierpień 2010, 07:03 ]

largeimg,IMG_4c4cb179ead1f8944.jpglargeimg,IMG_4c4cb0fc6b8989184.jpglargeimg,IMG_4c4cb1922cfaf8839.jpglargeimg,IMG_4c4cb1a0526c57627.jpglargeimg,IMG_4c4cb1b1ce9e17487.jpglargeimg,IMG_4c4cb1c05188b5237.jpglargeimg,IMG_4c5887fcc275b2035.jpglargeimg,IMG_4c58882d67b7f9704.jpg

[ Dodano: 19 Sierpień 2010, 07:05 ]

po polerce :) 14 h pracy nad lakierem :)

Opublikowano
Polerka maszynowa była?
14 h pracy nad lakierem

Jak tyle czasu to chyba ręką, choć znając Tomka perfekcjonistę,

to nigdy nie wiadomo. Może głaskał tyle godzin polerką :-]

Tak czy inaczej, lakier wyprowadzony na cacy :good: