Thomas Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 chisel, wydaje Ci się ... są założone tak jak przepis mówi ... min. 25cm od podłoża ..a one są 29cm .. czyli jest ok , 70cm rozstawu i 40cm od zarysu ... wszystko się zgadza [ Dodano: 24 Styczeń 2010, 11:32 ] poza tym tam gdzie są to było jedyne miejsce ,które widziałem do ich montażu i jest w sam raz
stefino Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Na szczęście ja też dysponuję kanałem w swoim garażu, żałuję tylko że nie mam doprowadzonego odpływu wody, ale nie jest źle... olej czy inne rzeczy zawsze można samemu zrobić czy wymienić. Muszę tylko jeszcze wykombinować trochę kasy na oświetlenie 24V w tym kanale.
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 pokaże felgi jakie latem będą założone przed chwilą je przywiozłem świeżo odnowione lakier z palety Audi zdjęcia robione na szybko na żywo o wiele lepiej wygląda i lepiej się błyszczą
malkolm Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Thomas, jak kapsle od piwa ciekawe jak na aucie będą wyglądały
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 jak kapsle od piwa dlaczego ?? lakier jest na prawdę fajny na żywo o wiele lepiej wygląda i widać fajne ziarno taki kolor lepiej będzie pasował niż jasny ... jasne to jak żarówki w ciemnym kolorze ...
Marco Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Wzór zdecydowanie kołpakowy ale kolor myślę ze do czarnych zderzaków i tego koloru będzie stroił.
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 ja chciałem takie... to są oryginalne felgi zakładane do Punto mk I sporting ...
malkolm Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Thomas, za mało widać przez nie i wyglądają jak kołpaki, ale lakierek i kolor na prawdę super
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Thomas, za mało widać przez nie i wyglądają jak kołpaki pasują do tego modelu a po co mają dużo odkrywać ?? tutaj nie ma czego pokazywać odkrywają wystarczająco
julian Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 git lakier i fajnie, że od fiata, a nie jakieś tam no-name.
malkolm Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 a nie jakieś tam no-name. to fakt, oryginalne zawsze najlepiej pasują : ) , trzeba by je zobaczyć na aucie
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 trzeba by je zobaczyć na aucie w dzień lakier lepiej się prezentuje a same felgi na aucie dopiero jak ciepło się zrobi będą
bartek881 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 dobry wybór, widze że chodzi o oryginalność wybór felgi ze sportinga jak najbardziej na plus ile mają cali? 15?
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 ile mają cali? 15? niestety tylko 14 .... nawet najmocniejsza wersja GT ,która miała 130KM miała też wtedy tylko 14" koła ...
kabul Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Droga sprawa takie felgi? Do mnie oryginalne felgi z Corolli G6 czyli też topowej wersji choć mają 14 cali osiągają kosmiczne ceny. Będziesz coś robił przy zawieszeniu? Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. Kolor jednak moim zdaniem ładniejszy by był tradycyjny.
malkolm Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 kabul, może lepiej rozejrzeć się za innymi felgami enkei, na allegro jest tego sporo i będzie o wiele taniej. Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. to jest punto a nie rx-8, z tego co się orientuję to chyba 14 cali były montowane też w serii tylko zależało od wyposażenia, nie za wysoki kapeć i będzie ok
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Będziesz coś robił przy zawieszeniu? Bo szczerze to przy serii to tak sobie chyba będzie wyglądać. Kolor jednak moim zdaniem ładniejszy by był tradycyjny. co do zawiasu , to pomyślę a co do koloru ... seryjny na tych felgach był straszny .. mdły i jakiś bez połysku ... nie było żadnego blasku teraz będzie lepiej wg mnie trochę ciemniejsze przez co lepiej powinny się zgrać z samochodem, bo jasne przy ciemnym to tak jak zapalona żarówka w nocy a tego nie chciałem co do kosztu .... same felgi nie są drogie, większy problem był z ich znalezieniem akurat tego konkretnego modelu a co do lakierowania ... też niedużo znajomy lakiernik z pracy mi malował + wziałem pasty 3M + dorobił mi lakier do samochodu na zaprawki 0,5L + utwardzacz + rozpuszcalnik + 0,2L na zaprawki do felg w razie czego + malowanie felg 150zł ... więc to nie jest dużo przygotowanie zrobiłem ja matowanie,czyszczenie, usunięcie niedoskonałości i ew przytarcia szpachlówką pociągnięte,aby żadnych nidoskonałości nie było proces malowania tak jak w przypadku samochodu ... podkład --> baza--> klar [ Dodano: 28 Styczeń 2010, 20:55 ] z tego co się orientuję to chyba 14 cali były montowane też w serii tylko zależało od wyposażenia, 14 były maksymalnym rozmiarem w tym modelu punto II ma już większe a GP jeszcze większe
kabul Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 kabul, może lepiej rozejrzeć się za innymi felgami enkei, na allegro jest tego sporo i będzie o wiele taniej. No niestety po zeszłorocznym remoncie wodnokanalizacyjnym w moim mieście na razie jednak zostanę przy stali. Nie ma możliwości u mnie żeby nie wpaść w jakąś dziurę a ja samochodu używam dość ostro i ciągle mi się śpieszy. Jak zmieniałem opony na zimę to mój mechanik już narzekał ,że delikatnie się pokrzywiły stalówki - boję się nawet myśleć co by było z alu. Sorry Tomek za OT. żeby było w temacie - będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo?
malkolm Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 boję się nawet myśleć co by było z alu. niektóre są mocniejsze od stalówek. szczegulnie japońskie, nie polecam polskich. będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo? jakiś wosk by się na nie przydał
Thomas Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 żeby było w temacie - będziesz jakoś je przygotowywał detailingowo? tak,będą woskowane ale to później na razie są jeszcze świeże wczoraj miały lakier nałożony niech dobrze stwardnieje
cyprianmeister Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ruskie felgi kute wymiatają. Kolega z Ibizy coś wiecej może powiedzieć.
Thomas Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 w trakcie : [ Dodano: 19 Sierpień 2010, 07:03 ] [ Dodano: 19 Sierpień 2010, 07:05 ] po polerce 14 h pracy nad lakierem
MetalMagnes Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 po polerce 14 h pracy nad lakierem Widać różnicę Polerka maszynowa była?
fonnes Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Polerka maszynowa była? 14 h pracy nad lakierem Jak tyle czasu to chyba ręką, choć znając Tomka perfekcjonistę, to nigdy nie wiadomo. Może głaskał tyle godzin polerką Tak czy inaczej, lakier wyprowadzony na cacy
wojciechch Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Gratuluje zapału. Autko wyglada SUPER. Proponuje umieścić na DW w Projects and Restorations, zobaczysz jakie zbierzesz "achy" i "ochy" .
Rekomendowane odpowiedzi