booohal Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Mam i świetnie mi się z nią parcuje. Zmieniłem z Vandera.
Michael MSTP Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ja również mam Kraussa DA, do nakladania AIO, Cleanerow jak znalazl. Do korekty tez fajna maszyna za mysle rozsadne pieniadze.
kita33 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ja również mam Kraussa DA, do nakladania AIO, Cleanerow jak znalazl. Do korekty tez fajna maszyna za mysle rozsadne pieniadze. Mam epl12 wiec szukam jakiejś DA
slawekag4 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Ale Krauss P7 chyba już nigdzie nie jest dostępny... W Wax Paradise jest nowa dostawa i jest po 530zł. Na allegro można kupić Kraussa P7. Na Allegro jest drogo... No właśnie w Wax Paradise za 530zł jest Krauss P7, więc kusząca propozycja. Zastanawiam się jeszcze nad Lare EPL-12, ale tu trzeba szykować około 7 stów. Z wyglądu nowa Lare to praktycznie stary Krauss. Stabilizacja, obroty od 700 do 2500, wolny start, podwójne przełożenie, waga prawie identyczna, więc chyba nie ma co się pchać w Lare i wybrać Kraussa. Korzysta ktoś z jednej bądź drugiej i może coś na ten temat napisać?
Karcok Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Na Lare masz bodajże tylko 1 rok gwarancji. Krauss to bardzo dobra maszyna i ma wszystko co potrzeba.
Treys Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Potrzeba mi maszyny na każdy typ lakieru DA jak i rotacje , chciałem się zapytać czy taki wybór byłby dobrym trafem LARE EPL-61 Dual Action oraz rotacje Krauss P7
rychuslu89 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Takie coś się nada do prac własnych ?
Vespa Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Odpuść to sobie, wyrzucone pieniądze.
rychuslu89 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Za duże obroty ? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
adek1983 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Raczej będzie spory problem z utrzymaniem jej prostopadle do powierzchni polerowanej. Będzie Ci latała we wszystkie strony. Już lepiej kupić K2 Pro lub Graphite.
darkside Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Potrzeba mi maszyny na każdy typ lakieru DA jak i rotacje , chciałem się zapytać czy taki wybór byłby dobrym trafem LARE EPL-61 Dual Action oraz rotacje Krauss P7 Ja posiadam Lare EPL 42 v2 i daje radę przy mniejszym skoku niż tą co podałeś.
Treys Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Potrzeba mi maszyny na każdy typ lakieru DA jak i rotacje , chciałem się zapytać czy taki wybór byłby dobrym trafem LARE EPL-61 Dual Action oraz rotacje Krauss P7 Ja posiadam Lare EPL 42 v2 i daje radę przy mniejszym skoku niż tą co podałeś. też się nad EPL 42 zastanawiałem nawet nad 41 kasa tutaj nie gra roli aktualnie a szukam optymalnej maszyny dawniej jeszcze myślałem nad rupesami czy festolem ale ktoś mnie uświadomił że tańsze są tak samo dobre dlatego interesuje się czy jest coś w granicy jakości/ceny podobnego i lepszego niż EPL 61 i Krauss P7 ? czy te 2 maszyny będą dla mnie optymalne na początek
darkside Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 też się nad EPL 42 zastanawiałem nawet nad 41 kasa tutaj nie gra roli aktualnie a szukam optymalnej maszyny dawniej jeszcze myślałem nad rupesami czy festolem ale ktoś mnie uświadomił że tańsze są tak samo dobre dlatego interesuje się czy jest coś w granicy jakości/ceny podobnego i lepszego niż EPL 61 i Krauss P7 ? czy te 2 maszyny będą dla mnie optymalne na początek Ciężko mi doradzić bo to moja pierwsza maszyna z jaką miałem styczność, jest dość głośna (ale ponoć DA tak mają przy wysokich obrotach) solidnie wykonana i sądzę że przystępna cena ze stabilizacją obrotów, 900W moc. Sądzę że z maszyn typu DA to EPL-42 v2 w zupełności wystarczy, aczkolwiek jakbym chciał to robić zawodowo to pewnie skusił bym się na RUPESA
Treys Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 też się nad EPL 42 zastanawiałem nawet nad 41 kasa tutaj nie gra roli aktualnie a szukam optymalnej maszyny dawniej jeszcze myślałem nad rupesami czy festolem ale ktoś mnie uświadomił że tańsze są tak samo dobre dlatego interesuje się czy jest coś w granicy jakości/ceny podobnego i lepszego niż EPL 61 i Krauss P7 ? czy te 2 maszyny będą dla mnie optymalne na początek Ciężko mi doradzić bo to moja pierwsza maszyna z jaką miałem styczność, jest dość głośna (ale ponoć DA tak mają przy wysokich obrotach) solidnie wykonana i sądzę że przystępna cena ze stabilizacją obrotów, 900W moc. Sądzę że z maszyn typu DA to EPL-42 v2 w zupełności wystarczy, aczkolwiek jakbym chciał to robić zawodowo to pewnie skusił bym się na RUPESA Myślałem o rupesach ale jako że jest to drogi wydatek więc jak na razie odpuszczę zdecydowałem się na EPL 12 EPL 61 + 62 te trzy maszyny powinny sprostać moim wymaganiom jedynie ciężko dostać przedłużki do rotacji każdy sklep brak produktu
kita33 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 jedynie ciężko dostać przedłużki do rotacji każdy sklep brak produktu Ja sobie sam zrobiłem przedłużki. Więc wystarczy zakupić wałek alu i znaleźć tokarza
troopers Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Panowie, z racji tego iż jestem ciemny w tej kwestii proszę Was o pomoc co mam kupić jeśli chodzi o polerkę typowo amatorską do własnego garażu. Głównie potrzebna do pielęgnacji mojego auta (A4 B8 Avant) lakier czarny phantom black - ciężki lakier do utrzymania... potrzebuje maszynki do polerki i nakładania maszynowo politury itp. dodatkowo czy zakładając taką maszynkę mogę przyuczyć się i zrobić także korektę lakieru ? dodam, że nie na swoim aucie lecz aucie ojca - które tylko służy do dojazdu do lasu gdzie lakier jest dosłownie cały zmatowiały i pełno rys od gałęzi... dlatego szukam maszyny amatorskiej głównie do polerki swojego auta ale także chciałbym coś popróbować z lakierem... co proponujecie? też nie chce wydawać dużo $ gdyż jest to tylko czysto amatorska praca... dziękuje
kandy Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Proponuję poczytać ten temat, a nie zadawać pytań o gotowca. Na przestrzeni ostatnich kilku stron powinieneś znaleźć odpowiedź jaką maszynę kupić. Podpowiem, że dobrym wyborem będzie maszyna na literkę "B", więcej musisz znaleźć sam. potrzebuje maszynki do polerki i nakładania maszynowo politury itp. dodatkowo czy zakładając taką maszynkę mogę przyuczyć się i zrobić także korektę lakieru ? Możesz mi powiedzieć jak polerka, która w założeniu służy do robienia korekt, mogła by się nie nadawać do zrobienia korekty?
timi Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Czytam i czytam i wciąż nie mogę się zdecydować którą wybrać, flex,makita, hitachi, festool, rupes, metabo, coś z nazwijmy wyższej półki ;-) Potrzebuje i rotacji i DA, arsenał uzbrajam i czas na coś naprawdę profi B-)
Michael MSTP Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji a masz tutaj napisane bardzo dużo. Najlepiej bylo by się pobawić każda maszyna. Albo chociaż potrzymać w ręce.
Maverick86 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Witam, przymierzam sie do zakupu polerki DA -bedzie to moja pierwsza polerka. Mieszkam w Anglii i tutaj sie rozglądam. Chciałem kupic cos taniego w granicach 100-120f ale jezeli naprawde bedzie warto to moge rozważyc cos troszke droższego. Na początek zwróciłem uwage na coś takiego: http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing ... d_673.html Może polecicie mi coś lepszego w podobnej cenie ?????
Animal0911 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Bardzo dobra DA jeżeli weźmiesz pod uwagę stosunek jakości do ceny Na własny użytek zdecydowanie polecam. No chyba, że myślisz o pracy zarobkowej i przerobie kilkudziesięciu aut rocznie to warto zainwestować w sprzęt Flexa lub Rupesa.
Maverick86 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Bardzo dobra DA jeżeli weźmiesz pod uwagę stosunek jakości do ceny Na własny użytek zdecydowanie polecam. No chyba, że myślisz o pracy zarobkowej i przerobie kilkudziesięciu aut rocznie to warto zainwestować w sprzęt Flexa lub Rupesa. mysle ze bedzie to do wlasnego użytku ale nie wykluczam że kilka innych aut też może zrobi zeby dorobic sobie Brałem jeszcze pod uwage coś takiego http://www.cleanyourcar.co.uk/meguiars- ... d_409.html ale jest troche droższy. Jeśli wytrzyma te kilka aut rocznie to może dopłacic bo aż tak ogromnej różnicy nie ma. A jak patrzałem na flexa to jest zdecydowanie za drogo bo ok 350f
Animal0911 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 DAS-6 Pro spokojnie wytrzyma kilka aut rocznie ja używam jego odpowiednika czyli Kraussa DB, już kilka aut zrobiłem i nic złego z maszyną się nie dzieje poza tym, że raz i to na samym początku kabel się urwał ale to wina błędu przy montażu w fabryce Maszyna na gwarancji a więc sprawę szybko i bezproblemowo załatwiłem.
Maverick86 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 czy pomiędzy tymi dwoma maszynami das-6 a meguiars g220 jest różnica bo może lepiej dopłacic bo maszyny nie kupuje się co chwile a różnica nieduża. Jeżeli żeczywiście g220 była by lepsza to rozważał bym zakup jej. Co sądzicie ?????
Tommy Lee Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 Maverick86, Pisz do kolegi Kubik, on chyba miał albo ma tą maszynę.
Rekomendowane odpowiedzi