Jump to content

Kto używa(ł) pady LC- Lake Country ?

Marek

Recommended Posts

Czy ktoś miał do czynienia z padami LC. ? Ciekaw jestem czy jest możliwe, że pady są w gruncie rzeczy bardzo podobne i płacimy za znaczek? Ceny są bardzo zróżnicowane. Pytam, gdyż miałem taki przypadek: na twardym lakierze, pracując UC na padzie średnio twardym znanej firmy, miałem mierne rezultaty. W determinacji wziąłem biały pad no name -kupiony chyba za 5 zet - i poradziłem sobie z ryskami. Te LC są w cenie ok 30 (+ przesyłka)- całkiem do przyjęcia

sam chciałem zakupić pady LC , lecz wybrałem 3M ze względu na dostępność w naszym kraju.

w każdym razie dużo dobrego czytałem o padach Lake'a i z chęcią wypróbuje w niedługim czasie

• 2 years later...

Używam tego futra i jest OK. Wygodne w użytkowaniu, futro o umiarkowanej mocy które nie zrobi na lakierze bałaganu. Szczególnie upodobałem sobie te fioletowe futerka Lake Country w mniejszych rozmiarach. Bardzo przyjemnie obrabiają obłe kształty. Efekty po użyciu:

http://www.detailer.pl/blog/2012/11/por ... urbo-look/

Na plus dodatkowo zaliczam trwałość. Dłużej trwa zanim się "zeszczurzą" w porównaniu z tańszymi futrami.

• 1 year later...

O wiele trwalszy od Flexi,nie rozkleja się,na początku nie tnie tak jak flexi,ale flexi po chwili jest gorące,miękkie i zapchane,a LC CCS trzyma parametry jako tako ;)

ostatnio na próbę wziąłem LIQUID ELEMENTS V1 Cutting.. praca nimi przyjemna. Nie grzeje się za bardzo i jest dość twarda. Nie siada tak jak Flexi. Wytrzymałość jak narazie też ok. 2 auta mocno zmęczone a gąbki jak nowe. Praktycznie nie wchłaniają pasty. Cięcie niezłe ale mogło by być lepsze.. podobno są jeszcze bardziej tnące bo w ich skali niby są na 5 w 6 stopniowej skali ale nie wiem gdzie można je dostać. A jak wygląda to przy LC CCS? Jak twardość i siła cięcia?

wiem wiem że są dostępne.. tylko kwestia czy warto. bo już troszkę rodzai gąbek przerobiłem bo głównie chodzi mi o gąbki CUTTING. Przerobiłem 3M zielone, Flexi białe, ABW niebieskie i grom wie jakie jeszcze. Obecnie testuję Liquid Elements pomarańczowe i jak narazie najlepiej mi się nimi pracuje..