bienek Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 To trzeba tak zrobić i przelakierowac caly element. U mnie tez wystarczyło ruszyć myjka i zlazlo z calego zderzaka.
DBS Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Koledzy, odświeżając temat. Mam Toyotę Auris 2008r. autko od salonu w moich rękach, jednak na dachu zaczyna łuszczyć się lakier bezbarwny. Mam już spore placki ok. 5x8, teraz pytanie co z tym zrobić ? Po prostu odtłuścić, zeszlifować papierem i podmalować ? Jeszcze w tym roku lub na wiosnę planuję polerowanie dwu etapowe ponieważ lakier nie jest bardzo zmęczony, jednak czy będzie to bezpieczne dla moich zaprawek ? Liczę na naprowadzenie.
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 DBS, zgaduje ze kolor czerwony?
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 To współczuję Trochę męczę taką Auriske kolegi ale to Syzyfowa praca Polakierujesz jeden element, po pół roku łuszczy się kolejny. Chyba jedyne rozwiązanie to zedrzec wszystko i polakierowac całe auto ale to koszty nie proporcjonalne do wartości auta.
DBS Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Póki co, takie objawy pojawiają się tylko na dachu. Nie wygląda to niestety najlepiej. W jaki sposób poradziłeś sobie z tym ? Chcę to prysnąć po prostu bezbarwnym.
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Po dachu przyszła kolej na zderzaki i maskę... Na zderzaku poeksperymentowalismy z samym bezbarwnym ale wg mnie tam jest coś nie tak z bazą bo bezbarwny jakby "nie złapał" i po kilku miesiącach, w tych samych miejscach zaczęły wychodzić placki. Dach został zrobiony kompleksowo, baza i klar i trzyma się.
bienek Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Trzeba drzeć i lakierować od nowa. Takie zaprawki nic nie dadzą na dłuższą metę.
DBS Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Auto na późną wiosnę będzie miało malowany dach, jednak chcę to zabezpieczyć na zimę żeby spokojnie przejeździć ten okres i położyć wosk.
bienek Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Daj sobie spokój. Jak będziesz lakierował to po co to zabezpieczać? Raczej nie zardzewieje. Po prostu nałóż na to wosk i tyle, a na wiosnę lakiernik zrobi resztę
DBS Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Zardzewieć nie zardzewieje, jednak zawsze warto to prysnąć bo to 30 min roboty a będzie lepiej zabezpieczone niż sama baza
bienek Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak już się uparłeś to przynajmniej wcześniej zmatuj te miejsca papierem 800-1000 lub szarą włókniną, żeby bezbarwny miał się czego "złapać" bo inaczej dalej odlezie.
Rekomendowane odpowiedzi