kamilgt Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 escimo, no właśnie często jest napisane, żeby nie dopuścić do kontaktu z wodą przez ileś tam godzin a tutaj jest to wręcz wskazane na opakowaniu dzisiaj albo jutro będę aplikował i zobaczymy
Moderator psemo Opublikowano 8 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Nie wiem czy zmienił się skład obecnej wersji, ale przy starej, info producenta co do aplikacji było następujące: Aplikujemy za pomocą papierowego ręcznika. Pozostawiamy do wyschnięcia na 10-15 minut. A następnie zwilżamy lekko szybę wodą z atomizera i polerujemy pozostałości. Używam starej wersji sprzedawanej w komplecie z cleanerem do dziś i aplikacja jest banalna.
Yasiek Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 psemo, tak spróbuję zrobić. Nie chciało mi się wierzyć że tak ciężko ma się docierać. Niebawem kolejne podejście
Tomek WRO Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Chyba każdą NW najlepiej się poleruje wilgotną MF, ale to chyba wpływa negatywnie na trwałość powłoki. Nie ma też co przesadzać z płaczem nad trwałością. Polerowanie NW wilgotną MF czy zauważalnie obniży jej trwałość? W zamian dostajemy łatwiejszą/przyjemniejszą pracę - docieranie niż suchą MF. Raz na 1,5-2 miechy można nakładać NW
ShiningCar Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Raz na 1,5-2 miechy można nakładać NW Myślę, że ten produkt wytrzyma dużo dłużej na szybie. Ja przeprowadziłem test bez czyszczenia szyby cleanerem i IPA i trzyma się bardzo dobrze (dla własnych obserwacji) Aplikacja przebiegała z ciekawości w pełnym słońcu, ścieranie po ok. 10 minutach. Produkt oczywiście stawiał chwilowy opór, ale dzielnie się poddał
GR_BKP Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Sprawdzaliście może jak działa w łazience (ceramika, szklany prysznic)? Potrzebuję na auto i do domu i tak się zastanawiam czy Carlack, czy GTechniq G1\G5...
michałoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Może jakiś apdejt? Nawet z bezdotyku mnie zadowoli.
Yasiek Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 GR_BKP, w sobotę będę robił porządki w domu i wówczas Carlack trafi na kabinę prysznicową. michałoś, na koniec tygodnia postaram się coś ogarnąć.
Sabat Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 No to dzisiaj udało mi się co nieco nagrać. Konkluzja jest taka że jak pada to nie ma problemu przy mżawce muszą się zrobić większe krople, filmik zmieniłem i podmieniam od 1min 20sek widać jak działa
Tomek WRO Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Sabat, super wiele osób czekało na te porównanie. Szkoda, że kamerka nie miała w kadrze dwóch NW ale i tak widać, że z Carlacka szybciej woda ucieka.
Tworek Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Test wykonany, materiały są, ale nie ogarniam narazie edycji takiej rozdzielczości filmów jakie nagrywam 720p 120kl/s, (After Effect, Sony Vegas i Pinacle Studio, nie dają rady, jutro zobaczę jak się spisuję Magix niby tylko on jest w 100% kompatybilny z GoPro)dziś pierwszy deszcz i byłem pod mega wrażeniem, przy średnim deszczu krople startują od 40km/h.
ShiningCar Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Tworek, dzięki bardzo za relację! Ciekaw jestem twoich wrażeń z "terenu"
Yasiek Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Mały update po prawie 2 tygodniach od aplikacji. http://www.youtube.com/watch?v=1PSR8bj_8hM
Yanek Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Nakładałem w środę na wszystkie szyby. Docieranie bezproblemowe zwilżoną fibrą. Wczoraj padał deszcz w Lublinie. Przy prędkości 60 km/h krople juz uciekają, a przy 80 km/h jest bajka. Boczne suche po chwili. Produkt
michałoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 dlaczego Ty nie jesteś jeszcze Masterem?
kamilgt Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 w końcu udało się nałożyć na szyby Carlacka wydajność : 10/10 (zużyłem może z 10ml na wszystkie szyby, a ja wszystko kładę grubo ) aplikacja : 10/10 (po 1-2 strzały wody z małego triggera na szybę i ścieranie szło banalnie) działanie : X/10 (czekam na deszcz)
ShiningCar Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 (zużyłem może z 10ml na wszystkie szyby, a ja wszystko kładę grubo To faktycznie była aplikacja "na bogato" !
kamilgt Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 ShiningCar, Daje rade w deszczu teraz pozostała trwałość do sprawdzenia
Sabat Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Faktycznie po psiknięciu wodą łatwiej się dociera, dzisiaj zrobiłem test na tylnej szybie i bopcznych . Posmarowałem i poszedłem do domu, po 3h wróciłem i próbowałem docierać. Oj ciężko było. Wystarczył strzał z wody i bez problemu. Testy oczywiście trwają.
kubik Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Przyjechał do mnie kolega z taką miesięczną i daje radę
Sabat Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Jutro rano będę mył auto to coś nakręcę
kamilgt Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Sabat, mi chodzi o jazdę w deszczu
Rekomendowane odpowiedzi