roomioo Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Jedno i drugie bardzo mi się podoba. Jak kolega wyżej napisał - podejście do klienta klasa. Musze znaleźć moment kiedy będę mógł się rozstać z maszyną na te 3 dni, bo jakoś sobie nie wyobrażam powrotnej przesiadki na Hitachi czy Makite. Mimo, że zima jeszcze nas nie opuszcza, nie potrzebuje aż tak grzać dłoni
fryc1981 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Witam kolegów. Po długich poszukiwaniach znalazłem chyba najbardziej atrakcyjną cenowo ofertę: https://www.taketools.de/artikel.php?id ... guenstiger Ciekaw jestem jak to wygląda z gwarancją...
KORDI Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Kolego za te same pieniądze w tym roku kupiłem ta polerke u kolegi FLEX Polska iw stu procentach polecam Ci go
fryc1981 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Dzięki za info, już idzie priv:)
Griffe Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Świetna maszyna, moja ma już kilka dobrych lat i radzi sobie dzielnie.
jbiz Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 KORDI, a czy to nie była jakaś sztuka ekspozycyjna - wystawiona tutaj na giełdzie?
ShineON Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Panowie co się stało z jakością. Zaczyna to słabo wyglądać. Z własnego doświadczenia i osób którym poleciłem maszyna zaczyna mieć coraz słabszą jakość
Denis Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 skąd ta opinia? Mamy z kolegą tą maszynę i póki co (10 msc od zakupu) nie ma się do czego przyczepić
ShineON Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Mam nadzieję że masz przedłużoną gwarancję. Jak nie to lepiej przedłuż. A zaczyna się od walniętej elektroniki po wirniki w maszynach od 1 do 2 lat
Tomeq631 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Panowie jako że stałem sie posiadaczem Flex-a mam pytanko do Was. Jakich obrotów się "trzymać" ? Bo w instrukcji jest od 380-2100 -a na maszynie od 600-2100 image upload upload an image
Administrator AreK Opublikowano 1 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Rób tak jak Ci będzie wygodnie i skutecznie a teorię wsadź do szuflady. Wiadomo, że zaczynasz od dołu i rozprowadzasz pastę, następnie szybciej a wykańczasz znowu dołem. Teoria a praktyka to dwie różne sprawy.
sardzent Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 czyli klasyka "Rob jak uwazasz, ale uwazaj jak robisz" ;]
Administrator AreK Opublikowano 1 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Nie oszukujmy się. Praktyka a teoria nie zawsze idą w parze.
Tomeq631 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Panowie wiadomo Lare tez robiłem generalnie na wyczucie ale co ciekawe dzwonilem do Flexa i Pan mi powiedział ze na etapie produkcji pomylili naklejki późno się zorientowali ze jest zle a maszyny poszły do sprzedażay więc podeślą mi właściwą przepraszali za pomyłkę Miłe podejście do klienta duzy plus dla Flexa a tak na szybko to jakie sa obroty na poszczególnych "biegach" w tej maszynie?
bienek Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Flex ma ok 400 jak nie dociśniesz do końca spustu na 1 biegu. Tak przynajmniej kojarzę. Dokładnie tak jak mówi AreK, trzeba sobie wyczuć na jakich prędkościach pracować. Dla przykładu właśnie skończyłem czarnego golfa robić i tak: Megs 101- na 3 biegu ok, na 4 zaczynała bardzo szybko wysychać i robiła straszny bałagan ( w sensie rysy) Menzerna 300- nawet na 4 -4.5 biegu nie zasychała i nie robiła takiego spustoszenia. Także jak widać różne pasty i pady wymagają innego podejścia do tematu.
Tomeq631 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Pasty mam Menzerna 500,2500,4000 i Koch Heavy Cut 8.2 i Antihologram.
Sucre Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Fg300 wchodzę na 5, wykańczam na 1 i dramatu nie ma.
FLEX Polska Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Panowie co się stało z jakością. Zaczyna to słabo wyglądać. Z własnego doświadczenia i osób którym poleciłem maszyna zaczyna mieć coraz słabszą jakość Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia co do jakości to nr tel. chyba masz do mnie... Z tego co mi wiadomo Twoja maszyna ma już kilka lat chyba że kupiłem sobie nową. Flex ma identyczną jakość ale nikt nie patrzy ile maszyna przepracowała godzin. W razie jakichkolwiek pytań - problemów jestem do dyspozycji.
Wenega Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 hmm.. a jam mam chyba pecha.. kupiłem PE-14 10.10.2015, do tej pory przepracował 40 może maksymalnie 50 godzin i wczoraj właśnie pojechał drugi raz do serwisu.. tym razem znowu głośno chodzi i szwankuje stabilizacja obrotów.. mam nadzieję, że będzie to już ostatni raz, bo chyba zacznę szukać czegoś innego..
Tomeq631 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wenega, Moja też była na serwisie po około 50 godzinach pracy przekładnia strasznie rzęźiła. Flex wymienił przekładnie na nową póki co jest ok ale "zrobiłem" nią narazie jedno auto tak zwany one step. Kiedys natrafiłem na yt na ten filmik i po wymianie smaru maszyna chodzi jak nowa a tutaj jest link z manualem jak rozebrac maszyne: http://www.live2detail.com/showthread.p ... PE14-2-150 Oczywiscie nie polecam rozbierac jak jest na gwarancji
Wenega Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 z tym że ja już drugi raz odsyłam na gwarancję.. po ostatniej naprawie też "udało mi się" zrobić jedno auto..
Tomeq631 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie jest to za fajne że maszyna "najwyższych lotów" psuje sie szybciej niż najtańszy chinczyk Ciekawe co na to Flex Czy robią wadliwe przekładnie czy zły olej
FLEX Polska Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witajcie. Problem głośniej przekładni polega na nieprawidłowym doborze dystansu między korpusem a kołem zębatym. Podczas pracy wzrasta temperatura i przekładnia zaczyna głośno pracować.. Bardzo Was przepraszam - osobiście dopilnuję aby serwisanci dłużej testowali urządzenia i pod większym obciążeniem, bo przy krótkiej próbie to zjawisko nie występuje... Dodane po 3 minutach 56 sekundach: z tym że ja już drugi raz odsyłam na gwarancję.. po ostatniej naprawie też "udało mi się" zrobić jedno auto.. Hej, wypełnij formularz: http://www.flex-elektronarzedzia.pl/zamow_kuriera.php maszyna będzie u nas w piątek i od razu trafi na stół. W poniedziałek będzie już u Ciebie.
Wenega Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 maszyna jest już od wczoraj u was, na szczęście mam blisko i sam podrzucam..
FLEX Polska Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Kurde, szkoda bo wczoraj byłem na miejscu i sprawa byłaby załatwiona od ręki... Zatem w dniu dzisiejszym zostanie naprawiona i odesłana. Za "fatygę" dostaniesz torbę na polerkę. Następnym razem (mam nadzieję, że nie będzie to naprawa) pisz wcześniej. Pozdrawiam. Maciek
Rekomendowane odpowiedzi