kubik Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Co prawda nie z flyby,ale miałem sytuację,że po nałożeniu nowych wycieraczek skakały jak durne,założyłem stare i spokój
peciu Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zalecenia i sposób użycia: * Nie nakładać na mokrą lub nie przygotowaną szybę. 1. Umyj dokładnie szybę. Następnie wypoleruj ją (ręcznie lub maszynowo) przy użyciu CeriGlass lub innego produktu przenaczonego do czyczenia szyb o właściwościach polerujących. 2. Umyj szybę ponownie, osusz i przemyj CarPro Eraser (ewentualnie mocnym stężeniem IPA - dwukrotnie!) - Używaj tylko czystych mikrofibr, ściereczek bawełnianych. 3. Nałoż na aplikator kilka kropel FlyBy30 i rozsmaruj równomiernie na szybie. Po 1 minucie zetrzyj dokładnie przy użyciu mikrofibry lub gładkich ściereczek bawełnianych. (wraz z upływem czasu dotarcie produktu sprawia większą trudność) 4. Unikaj kontaktu szyby z woda przez 12h. Ewentualnie wygrzej powłokę, rozgrzewając szybę do 80 stopni przy uzyciu promiennika IR lub innego źródła ciepła - taka kuracja pozwoli na przyśpieszenie utwardzenia powłoki. 5. Zaleca się równoczesną wymianę piór wycieraczek lub jednorazowe przemycie przy użyciu CarPro Eraser. I tego się trzymaj! Koleś leci na sucho FlyBy. Na mokro z ceriglass. Witam, ostatnio nakładałem FlyBy30 zgodnie z powyższą instrukcją, jedynie z ceriglassem pracowałem na sucho. Auto po aplikacji stało w garażu ponad 12 godzin. Po takiej aplikacji woda ładnie uciekała (test z węża ogrodowego) niestety do pierwszego umycia szyby VALETPRO GLASS CLEANERem, po NW nie ma śladu. Co mogłem skopać przy aplikacji, bo chyba VALETPRO GLASS CLEANER nie powinien zmyć NW? Pozdrawiam.
hihol Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Dzis przegladajac zapasy zobaczylem ze buteleczka z flybe z zestawu jest mentna. No fotce z prawej strony. Druga butelka kupiona od kolegi z forum wydaje sie bardziej ok? Reklamowac?
Griffe Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zdecydowanie reklamowac, mialem to samo, nie dziala
embargo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Dla mnie ta NW jest dobra na szyby boczne. Na czołowej trzymała się krócej niż RainX, efektywność na niższym poziomie, za to na bocznych trzyma się bardzo długo z akceptowalnym odpychaniem wody.
hihol Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 O trwalosci jeszcze sie nie wypowiem.. za to o zalodze DetailerShopu tak szybko i sprawnie wymienili mi flyby'a, super
SJake Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 FlyBy FORTE.... Jakieś opinie forumowe już istnieją, bo nie wiem czy eksperymentować dzisiaj samemu czy trzymać się utartych szlaków?
lation Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Czy ktoś używał tego preparatu do zabezpieczenia reflektorów z poliwęglanu? Będę na dniach odświeżał reflektory i nie wiem czym zabezpieczyć. Pomyślałem, że może Flyby się nada, innej powłoki nie mam na ten moment.
SJake Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy ktoś używał tego preparatu do zabezpieczenia reflektorów z poliwęglanu? Będę na dniach odświeżał reflektory i nie wiem czym zabezpieczyć. Pomyślałem, że może Flyby się nada, innej powłoki nie mam na ten moment. Jeśli już nie "po ptokach" to szukaj Optimum Opti-Lens
lation Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 Czy ktoś używał tego preparatu do zabezpieczenia reflektorów z poliwęglanu? Będę na dniach odświeżał reflektory i nie wiem czym zabezpieczyć. Pomyślałem, że może Flyby się nada, innej powłoki nie mam na ten moment. Jeśli już nie "po ptokach" to szukaj Optimum Opti-Lens Już po Nie zauważyłem żadnych negatywnych efektów po aplikacji. Pytanie tylko jak długo poleży, na razie jest ok.
KapselK Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Co do FlyBy30... no ja nie jestem zadowolony. Nie wiem, może coś źle zrobiłem, ale przygotowywałem powierzchnię tak jak było w instrukcji. Dupy mi nie urwała, myślałem, że jak to powłoka z prawdziwego zdarzenia, to będzie mega efekt i na długo a tu okazuje się, że powłoka siedzi niecałe 3 msc i właściwie to mam ochotę powtórzyć proces w celu sprawdzenia czy ona rzeczywiście jest tak słaba czy to ja popełniłem błąd przy aplikacji za pierwszym razem. Kropelkować kropelkuje, ale zrzut wody oraz efekt podczas jazdy jest mizerny, gorzej niż po Rain-X 2w1, którego używałem wcześniej.
Gość Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 37 minut temu, KapselK napisał: Co do FlyBy30... no ja nie jestem zadowolony. Nie wiem, może coś źle zrobiłem, ale przygotowywałem powierzchnię tak jak było w instrukcji. Dupy mi nie urwała, myślałem, że jak to powłoka z prawdziwego zdarzenia, to będzie mega efekt i na długo a tu okazuje się, że powłoka siedzi niecałe 3 msc i właściwie to mam ochotę powtórzyć proces w celu sprawdzenia czy ona rzeczywiście jest tak słaba czy to ja popełniłem błąd przy aplikacji za pierwszym razem. Kropelkować kropelkuje, ale zrzut wody oraz efekt podczas jazdy jest mizerny, gorzej niż po Rain-X 2w1, którego używałem wcześniej. Ile warstw i po jakim czasie wycierane?
KapselK Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 8 godzin temu, Bruuuum napisał: Ile warstw i po jakim czasie wycierane? Jedna warstwa, docierane tak jak w instrukcji po 1 minucie.
ghost Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 2 godziny temu, KapselK napisał: Jedna warstwa, docierane tak jak w instrukcji po 1 minucie. O ile w woskach warstwowanie bywa dyskusyjne, to w przypadku NW zauważyłem, że dodatkowe warstwy praktycznie zawsze polepszają zrzut. Dwie na bocznych, a na przedniej 2-3 i we wszystkich produktach jakie miałem było zdecydowanie lepiej niż po 1. Różnił się tylko odstęp pomiędzy warstwami od 1min do 1 dnia.
KapselK Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 Zamierzam kłaść ją jeszcze raz i położę dwie warstwy, żeby ogarnąć to przez weekend bo w tygodniu auto jest potrzebne.
Gość Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 47 minut temu, KapselK napisał: Zamierzam kłaść ją jeszcze raz i położę dwie warstwy, żeby ogarnąć to przez weekend bo w tygodniu auto jest potrzebne. Daj 3 warstwy co 5 minut bez docierania i ostatnią też po 5 minutach
Mir540t Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 To kiepski produkt. Dlatego wydali wersję FlyBy Forte i ten produkt jest już bardzo fajny.
Michał126 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Dobrze że piszecie Jest teraz w MrCleaner w promocji i myślałem, żeby się skusić. Mam nową szybę i chciałem coś, co bez problemu przeleży zimę, a najlepiej żeby jeszcze dużo dłużej (oczywiście przy jako-takiej konserwacji). RainX póki co jest spoko, ale jak wleję zimowy płyn, to przestanie być. Myślę, żeby zostać pionerem i położyć tę nowość od FX Protect.
KapselK Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Zrobię tak jak napisał @Bruuuum i zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jedna warstwa to porażka.
Gość Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 11 godzin temu, Michał126 napisał: Dobrze że piszecie Jest teraz w MrCleaner w promocji i myślałem, żeby się skusić. Mam nową szybę i chciałem coś, co bez problemu przeleży zimę, a najlepiej żeby jeszcze dużo dłużej (oczywiście przy jako-takiej konserwacji). RainX póki co jest spoko, ale jak wleję zimowy płyn, to przestanie być. Myślę, żeby zostać pionerem i położyć tę nowość od FX Protect. Gtechniq Smart Glass zdecydowanie
Mariusz12 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Z tego co słyszałem produkt robi swoje i jest godny polecenia !
Denzkit Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Zakupiłem, szkoda tylko ze dopiero po odczytaniu tego tematu.., bo efekt jest mizerny.. 2warstwy na przodzie i ta woda ucieka jakby chciała a nie mogła. Wszystko zrobione według instrukcji.., czy ktos rownież miał ten sam problem ? Czy po prostu cos złe zrobiłem lub da sie to poprawić ..?
Rekomendowane odpowiedzi