mkr Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Roboty masz niewiele, wystarczy Ci spkojnie ta K5 Dodane po 7 minutach 11 sekundach: dołożyłbyś do 1050p dwie stówki i masz myjkę na lata a nie ładnie wyglądającą zabawkę bo przy kranzle to jest tak na prawdę zabawka sam bym chętnie teraz wymienił k5 na kranzle za dopłatą. Polo widzę, że bardzo chciałbyś mieć tego Kranzla Jeśli znajdziesz klienta na Karchera, daj znać, może coś fajnego wymyślimy Widzę, że chyba jesteś w temacie tych myjek. Da się kupić 1050TST poniżej 2200 zł? Dobrze zrozumiałem opisy, że 1050P po puszczeniu spustu pistoletu nadal pracuje, ale puszcza wodę przez bypass z ciśnieniem obniżonym do 10barów? TS i TST mają total stop - czyli wyłączają pompę po puszczeniu spustu, zgadza się? Ogólna konkluzja jest taka, że wszystkie "dodatki" 1050TST względem P są jednak przydatne i warto za nie dopłacić, choć cena w okolicach 2200 zł trochę mnie zabija, nie planowałem tyle wydać na myjkę. Nie kupię jednak 1050P bo będę żałował zbyt krótkiego węża, braku bębna, dirtkillera, kółek itd... MacGY, We wszystkich 1050 jest total stop, czyli puszczasz spust a silnik się zatrzymuje. Wąż w 1050 P i TS jest taki sam; 8m i w wykonaniu jak np. w karcherach k5 (według mnie jedyny minusik tych dwóch modeli) TST ma 12m wąż a dodatkowo jest w wykonaniu profesjonalnym(bardzo giętki, w stalowym oplocie i dobrej jakości gumy) Raczej ciężko będzie znaleźć TST poniżej 2200 zł, chyba że euro spadnie do około 4 zł lub zrobią jakąś dobrą promocję. Opcja bardziej budżetowa ( jeśli nie potrzebujesz kółek i bębna): Kupujesz np.: - 1050P - dirtkiller - 10m profesjonalny wąż(oryginał) lub zakuwasz trochę tańszy zamiennik. Myślę, że jest szansa na około 1950 zł za cały zestaw oryginale. Dodatkowo możesz odsprzedać gdzieś wąż stockowy i wróci do Ciebie z kilkadziesiąt zł. Dodane po 4 minutach 27 sekundach: Skoro nie P i nie TST to po środku masz TS - ja tak zrobiłem i jestem mega zadowolony. Lub jak pisze trenx90 W tej opcji wybierasz kółka, w poprzedniej zamiast kółek masz lepszy wąż. Cenowo chyba wyjdzie bardzo podobnie.
Przemcio Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Do mnie dotarl Nilfisk P150 I wrazenia jak najbardziej pozytywne. Nie żałuje zakupu Ciśnienie i wydatek wody w stosunku do K5 -- przepaść. waż na bębnie super. Nie obeszło sie bez przeróbki pistoletu bo jakis inżynier ubzdurał sobie ze dysze mozna zakładać tylko poprzez przedluzke ale sobie z tym poradziłem i juz zakładam dysze bezposrednio do pistoletu --- przydatne do spłukiwania szczotek czy dywaników trzymając w reku oraz do używania myjki pod wiata Ganeralnie moge na obecna chwile bardzo polecić cena do jakości i wyposażenia jak najbardziej ok
FPPfan Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Do mnie dotarl Nilfisk P150 I wrazenia jak najbardziej pozytywne. Nie żałuje zakupu Ciśnienie i wydatek wody w stosunku do K5 -- przepaść. waż na bębnie super. Nie obeszło sie bez przeróbki pistoletu bo jakis inżynier ubzdurał sobie ze dysze mozna zakładać tylko poprzez przedluzke ale sobie z tym poradziłem i juz zakładam dysze bezposrednio do pistoletu --- przydatne do spłukiwania szczotek czy dywaników trzymając w reku oraz do używania myjki pod wiata Ganeralnie moge na obecna chwile bardzo polecić cena do jakości i wyposażenia jak najbardziej ok Właśnie tak sobie ją pooglądałem w necie i rzeczywiście niezły sprzęcik - ma praktycznie wszystko co można chcieć od myjki: silnik indukcyjny, pompę mosiężną, spore ciśnienie znamionowe wynoszące 140bar (K5 ma około 120bar), max temperaturę przyłącza 60C, ma bęben na wąż, wbudowany zbiornik na środek myjący z regulacją pobierania, teleskopową rączkę a do tego ma bardzo dobrą cenę (kosztuje tylko stówkę więcej od mojego K5 Full Control). Myśle że to bardzo dobra alternatywa dla K5.... ba to nawet niezła konkurencja dla Kranzla 1050 TST Jedynie dziwnie rozwiązali w tym Nilfisku to lance jako wymienne końcówki... ale ma to pewnie też swoje zalety Nie żałuję swojej K-piątki ale ten model Nilfiska jest bez wątpienia lepszy - mocniejszy i lepiej wyposażony, a do tego nie kosztuje fortuny jak Kranzle 1050 TST Jedyne atuty K5 F.C. względem Nilfiska to świetny pistolet LED i lance Full Control a także pobór prądu poniżej 10A umożliwiający korzystanie z myjki ze zwykłych gniazdek w mieszkaniu
k@rto Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 ale sobie z tym poradziłem i juz zakładam dysze bezposrednio do pistoletu --- przydatne do spłukiwania szczotek czy dywaników trzymając w reku oraz do używania myjki pod wiata jak tego dokonałeś można tak w nilfisk c130 ?
MacGY Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 MacGY, We wszystkich 1050 jest total stop, czyli puszczasz spust a silnik się zatrzymuje. Wąż w 1050 P i TS jest taki sam; 8m i w wykonaniu jak np. w karcherach k5 (według mnie jedyny minusik tych dwóch modeli) TST ma 12m wąż a dodatkowo jest w wykonaniu profesjonalnym(bardzo giętki, w stalowym oplocie i dobrej jakości gumy) Raczej ciężko będzie znaleźć TST poniżej 2200 zł, chyba że euro spadnie do około 4 zł lub zrobią jakąś dobrą promocję. Opcja bardziej budżetowa ( jeśli nie potrzebujesz kółek i bębna): Kupujesz np.: - 1050P - dirtkiller - 10m profesjonalny wąż(oryginał) lub zakuwasz trochę tańszy zamiennik. Myślę, że jest szansa na około 1950 zł za cały zestaw oryginale. Dodatkowo możesz odsprzedać gdzieś wąż stockowy i wróci do Ciebie z kilkadziesiąt zł. Dodane po 4 minutach 27 sekundach: Skoro nie P i nie TST to po środku masz TS - ja tak zrobiłem i jestem mega zadowolony. Lub jak pisze trenx90 W tej opcji wybierasz kółka, w poprzedniej zamiast kółek masz lepszy wąż. Cenowo chyba wyjdzie bardzo podobnie. Niezbyt precyzyjnie się wyraziłem - wybieram TST, bo jest warta tej różnicy w cenie, a że nie planowałem tyle wydać to już inna sprawa, będę musiał Przekalkulowywałem to już na wszystkie sposoby i wszelkie kombinacje mijają się z celem, bo wszystkie dodatki w TST względem niższych modeli uznaję za niezbędne na moje potrzeby Szukam teraz tylko możliwie najniższej ceny.
ziele1234 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ja ostatnio zamawiałem Kranzle 1050 TST z adapterem 13430 i płaciłem 2250 zł z wysyłką w firmie Abexil Oczywiście tak jak chyba większość tutaj na zakup myjki miało być przeznaczone mniej
MacGY Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Hmm, a kiedy to było? Abexil mam blisko i byłem tam oglądać te myjki, ale cena była wyższa - 2298 i nie za bardzo chcieli rozmawiać o jakichkolwiek negocjacjach cenowych. Do tego adapter to też około 40-50 zł, więc wychodzi, że kupiłeś 100 zł taniej
ziele1234 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zamawialem w srode ok 16, wyslali w czwartek, w piatek byla u mnie. Zamawialem przez maila na poczatku tez nie bardzo bo to dobra cena i wogole, ale zaproponowalem taka cene i jak im pasuje to biore i widocznie pasowalo
piotrek305 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 kupiłem z Julii Nilfiska 120.6, dzisiaj miało być pierwsze mycie i stało się to samo co tutaj https://www.youtube.com/watch?v=N2RPEsFgxpI
KrzysiekT5 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Też mam tego nilfiska z juli i nie mam z nim żadnych problemów. Zmień może to fabryczne przyłącze na inne bo możliwe że nie dociska porządnie tej uszczelki.
dBone Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Nowa myjka to nie kombinował bym nic sam, wal do sklepu z tym.. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
piotrek305 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 no chyba musze całą myjkę brać.. tylkoo myjka jest 80 kilometrów od sklepu.. i nie wiem czy brać samą przyłączkę czy całą myjkę.. a da się kupić samą przyłączkę ?
thomasbham Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 A spróbuj założyć 2 uszczelki na raz może wtedy je bardziej docisnie
KrzysiekT5 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Weź samą złączke podejdź do pierwszego lepszego ogrodniczego i dobierz po średnicy gwintu inną złączke koszt to parę złotych.
powalla Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 636514 tylkoo myjka jest 80 kilometrów od sklepu W Lidlu był(jest?) komplet mosiężnych złącz do węża za 24,99zł , co przy tej odległości jest znikomym kosztem.
piotrek305 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 636514 tylkoo myjka jest 80 kilometrów od sklepu W Lidlu był(jest?) komplet mosiężnych złącz do węża za 24,99zł , co przy tej odległości jest znikomym kosztem. ale to ta przyłączka od myjki..
powalla Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 W komplecie jest przyłącze 1/2" czyli na 99,9% takie jakie masz przyłącze w myjce
piotrek305 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 W komplecie jest przyłącze 1/2" czyli na 99,9% takie jakie masz przyłącze w myjce na stronie lidla tego nie widze... widziałeś to w lidlu ?
powalla Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Tak, wczoraj to w ręce miałem, a w zeszłym roku zakupiłem taki komplet i trzyma jak zły
piotrek305 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Tak, wczoraj to w ręce miałem, a w zeszłym roku zakupiłem taki komplet i trzyma jak zły ok jutro zobaczę oby tylko pasował.. bo nie wiem czy tam czasem nie ma 3/4.. a jak nie to będę musiał filtr kupić wody i tez powinno być ok..
powalla Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jakie masz przyłącze do węza u siebie w domu? Przecież czy to 1/2 czy 3/4 to możesz sprawdzić dosłownie spojrzeniem , jednak czy skok gwintu jest taki sam , to musisz poświęcić te 10s i spróbować swoje przyłącze do kranu gdzie podłączasz wodę przekręcić do myjki .
powalla Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 636547 ale myjka ma 3/4.. uuu to w Lidlu tylko 1/2"
KrzysiekT5 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Castorama,Brico czy każdy inny sklep z rzeczami dla ogrodników masz tam przyłącz do koloru do wyboru
Rekomendowane odpowiedzi