adii Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Gibons, ta której używałem nie była moja i miała lekko przykrótki wąż... jeżeli 9m to ok w parkside mam ponad 10m i starcza żeby auto oblecieć, nie mam żadnego filtra, a pianownica od karchera to badziewie, jak już to jakaś P.A
Gibons Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 ale jesteś pewien że to był model k 5.2012 ? Czy każda pianownica PA podejdzie do parkside jak i do karchera ? chodzi mi o to czy są identyczne wejścia.
jeffik Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Nie są identyczne. Do Parkside'a pasuje pianownica z przyłączem do Lavora (długie skrzydła). Mam właśnie taki zestaw i daje radę
Gibons Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Moglibyście podać jakiś link którą pianownicę warto kupić do tego Parksidera i która na 100% podpasuje ?
jeffik Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Taka będzie dobra i generalnie polecana na forum. Sam ją posiadam i jest super. Co prawda idzie sporo więcej piany w porównaniu np. do Glorii czy innego Marolexa, ale nie trzeba się namachać. http://www.wera-serwis.pl/sklep/product.php?id_product=432
Gibons Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 a więc kupiłem jednak karchera model k. 5.600 w dobrej cenie wydaje mi się nie całe 900zł Jaką możecie teraz polecić pianownice do tego i gdzie ją zakupić najlepiej ?
iivo Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Gibons, tu masz fajny temat o pianownicach w którym już nie raz było omówione którą "sikawke" i gdzie kupić Polecam przejrzeć http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
111mishi111 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 czy orientuje się ktoś na temat sprzętu im. myjek firmy oertzen? http://www.oertzen.pl/index.php?a=lista_1 parametry wyglądają zachęcająca. duza wydajność wody, ciśnienie takie sobie, ale waga 31 kg. podobnie jak w słynnym ostatnio Graphite 2500W. ktoś używał tego sprzętu , wiec coś na ten temat?
ppwash Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Gdzie Ty tam widzisz słabe ciśnienie? Najmniejsza wydajność jaką znalazłem to 600l/h Firma nastawiona na przemysł, pełna profeska. Jak cenowo?
conrado Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Panowie, czy ktos ma myjkę nilfisk c120 i mógłby się wypowiedzieć czy też tak dziwnie się wyłącza jak na tym filmiku?
cziko Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Podepnę sie do tematu. Jestem rolnikiem poszukuje myjki do max 2000 zł. Przeznaczenie to przede wszystkim mycie maszyn rolniczych, posadzek, kostki brukowej no i oczywiście samochodu. Znalazłem Karcher Xpert HD 7125 za 2090 zł ale czy warto? Może jednak w tej cenie znajdę coś lepszego.? Znalzałem na aukcji taki model USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU Jest tańszy a parametry ma lepsze (chodzi mi o bary, wydajność tłoczenia, długość węża) Jeszcze znalazłem firmę nilfisk chwalona tu na forum USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU Bardzo proszę o pomoc w wyborze.
Burner Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 cziko, ja do kwoty 2000zł kupiłbym Karchera HD 5/15. Na Allegro są ciut droższe, ale myślę, że lekkie zbicie ceny to tylko kwestia negocjacji
cziko Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Te 5/15 jak widzę są w dwóch kolorach czy czymś dodatkowo różnią się ?
ppwash Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 W tym roku wybrane modele są w szarej obudowie. Zmiana stylistyki. Więc jeżeli jest szary - to jest to najnowszy model
cziko Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Ok dzięki już wszystko rozumiem. Teraz tylko pozostała negocjacja
maya Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Panowie, czy ktos ma myjkę nilfisk c120 i mógłby się wypowiedzieć czy też tak dziwnie się wyłącza jak na tym filmiku? Mam taką samą i coś masz nie tak. Może system start stop ? Masz wszystko dobrze podłączone ?
bodi Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, mam pytanie ogólne - co jest ważne w myjce kupowanej w celu mycia samochodu? Możliwość podpięcia dobrej pianownicy, czy zbiornik na detergent "przed" myjką? Oglądałem ostatnio kilka myjek (np. Nilfisk C120-6), B&D PW1700 etc. i żadna nie miała zbiornika na detergent. Dobrze rozumiem, że niestety takie myjki trzeba sobie odpuścić, bo pianą pianą, ale szampon podany "przed" silnikiem to podstawa przy brudniejszym samochodzie? Czy ktoś z Was ma myjkę bez zbiorniczka i jakoś sobie radzi z szamponem etc.? Pozdrawiam
ppwash Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Możliwość podpięcia dobrej pianownicy, czy zbiornik na detergent "przed" myjką? Tylko pianownica Zbiornik do podawania chemii Piana utrzymuje się na samochodzie, chemia podana przez myjkę od razu spływa. Z funkcji podawania skorzystałem raz, z ciekawości - czy działa? Nigdy więcej Oglądałem ostatnio kilka myjek (np. Nilfisk C120-6), B&D PW1700 etc. i żadna nie miała zbiornika na detergent. " Pianownica" dołączona do myjki B&D PW1700 to raczej zbiornik na detergent. Wyrzuci wodę ze środkiem, nic nie ubije. Polecam Ci filmik : Pianownica PA vs zbiornik dołączony do myjki B&D:
bodi Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Hej. Wiem, ze do B&D trzeba tez dokupic pianownice. Jest na to budzet Wiem jak piekna moze wyjsc piana. Ale w myjni bezdotykowej korzystam najpierw z piany, a potem myje pod cisnieniem woda z plynem. Mowisz, ze dobra piana i dobra myjka wystarczy? To wtedy biore Nilfiska C120. A jesli ewentualnie z czasem przyjdzie mi ochota na umycie bruku (jest szczotka), to tez najpierw spryskac jakas piana i rzeczywiscie olac mycie pod cisnieniem z detergentem? Dzieki za porade. pozdrawiam
conrado Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 maya, no właśnie wyjęta z pudełka i zmontowana, czy możliwe, że działa tak przez zbyt małe ciśnienie wody? (Wąż 1/2' 20m)
ppwash Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 A jesli ewentualnie z czasem przyjdzie mi ochota na umycie bruku (jest szczotka), to tez najpierw spryskac jakas piana i rzeczywiscie olac mycie pod cisnieniem z detergentem? Na kostkę turbodysza w zupełności wystarczy
maya Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 maya, no właśnie wyjęta z pudełka i zmontowana, czy możliwe, że działa tak przez zbyt małe ciśnienie wody? (Wąż 1/2' 20m) Wodę masz z kranu czy zasysa ze zbiornika ?
Marcinek_189 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Co powiecie o NILFISK C 120.6-6 Dane techniczne urządzenia: Moc silnika 1400W Ciśnienie: 120 bar 440/310 litrów wody na godzinę 1400 Watts / 6.1 A Uniwersalny silnik Pompa aluminiowa Automatyczny start / stop Wersja mobilna (zintegrowany wózek) Technologia Click & Clean Concept Regulacja strumienia wody w dyszy na lancy Długość przewodu 5m Warto inwestować 550zł czy w tej cenie dostane coś lepszego? i czy 120 bar starczy do mycia samochodu? woda ze studni zasysana pompą.
zawiszaM Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 zasysa ze zbiornikaa to myjka tak moze ? ja zakupilem B&D pw1400 do mycia ,ale pianownica to lipa straszna.
Rekomendowane odpowiedzi