MateeX Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam Panowie i Panie! Mam zapytanie co możecie doradzić aby wyczyścić to ciężkie zabrudzenie po leniu lakierniku, który nie okleił opon przy lakierowaniu felg i je zapodkłaował podkładem niczym nie mogę tego usunąć Zdjęcie:
MateeX Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 A jezeli nie wyczysci to macie jakis sposob? bo drapac paznokciem nie bardzo mi się uśmiecha
fipa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Próbowałeś jakąś twardą szczotką? Taką z twardym włosiem.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 zacząłbym od zdjęcia opony co by nie uszkodzić felgi
MateeX Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Nie mam możliwości sciągnięcia opony z felgi.
fipa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To jedź do lakiernika niech poprawia co popsuł, albo skrob paznokciem.
SEBOOL2006 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 zdjąć oponę i zmyć acetonem. Przeczytaj co napisał 2 posty wyżej. " Nie mam możliwości zdjęcia opony z felgi "
maya Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 W takim razie bez naruszenia felgi tego nie usunie, ponieważ aceton ruszy też lakier na feldze, ewentualnie obklejenie felgi taśmą i wtedy do dzieła.
piotrek233 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Swoją drogą to jak się dziwie że Ty te felgi odebrałeś. Po pierwsze, czemu felgi były malowane z oponami bo ja tego nie rozumiem. Jedziesz ścigasz opony, lakierujesz i zakładasz opony, wszyscy są zadowoleni. Jak lakierować to dobrze. Oszczędzasz w ten sposób czas i pieniądze. Tak jak koledzy mówią czeka Cię ściągniecie opon żeby wyczyścić to dobrze wtedy będzie miało to ręce i nogi. Nie rozumiem również dlaczego nie ma możliwości ściągnięcia opon?
kubik Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zapewne miało być tanio i tak ma pozostać
Moderator Eryczek Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A kolega sam sobie nie polakierował felg? - zapewne ani wtedy ani teraz nie ma ochoty na pójście w dodatkowe koszty i zdejmować opon . Rozwiązanie z acetonem jest chyba jedyne słuszne, tyle że bez zdejmowania opon, trzeba będzie być BARDZO ostrożnym
KR54321 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Wypuść powietrze (jeżeli demontaż kół z auta to nie jest zbyt duży koszt), jeśli nie uzyskasz bezpiecznego dystansu żeby nie zniszczyć lakieru na feldze i żeby móc swobodnie pracować, to mógłbyś spróbować "nagiąć" delikatnie ścianki opon. Do głowy wpada mi teraz tylko ściągacz do sprężyn + obustronnie jakieś równe łaty. Okleić dokładnie felgi i do dzieła. Sprawdziłbym najpierw czy aceton nie zniszczy/nie zmieni koloru Twoich opon. Najlepszą radę już dostałeś - zdejmij opony
MateeX Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Myślę ze w szczeliny dostane się bez problemu tylko potrzebuje srodka ktory nie uszkodzi lakieru na feldze, czy benzyna ekstrakcyjna da rade sobie z tymi zabrudzeniami, bo do zmywacza do paznokci bez zawartosci acetonu mam obawy.
mister31 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 ... albo wysłać felgi do jednej z wielu firm które zajmują się renowacją. Efekt jest więcej niż zadowalająćy.
MateeX Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Szkoda pieniędzy na sciaganie opon i wysylke i renowacje, byly swiezo lakierowane, wyczyscilem co sie dalo, resztki ktore zostaly zmyją się same podczas jazdy w trudnych warunkach lub same odlęcą, temat uważam za gotowy do zamknięcia i polecam zmywacz do paznokci nie uszkadza lakieru, a świetnie zmywa zabrudzenia.
Rekomendowane odpowiedzi