Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poszukuje dobrego i trwałego impregnatu do tapicerki oraz dywaników welurowych.

Brałem pod uwagę te trzy ale jak macie inne dobre i sprawdzone to piszcie jakie możecie mi też polecić

1. Chemical Guys Fabric Guard Protectant

2. 303 FABRIC GUARD

3. 4nano Seats & Converible Protect

Posted

3. 4nano Seats & Converible Protect

jakoś mnie wczoraj nie zaskoczył na materiałowym boczku drzwi czy butach z materiału... ale z kolei dach cabrio już solidnie kropelkował

Posted
4. Gtechniq I1

Kurtkę sobie impregnowałem,prosty lecz nie przyjemny w użyciu(śmierdzi jak większość impregnatów ).Kropelki jak po Sonaxie :song:

Posted

303 od siebie nie polecam, zawiódł mnie już w wielu dziedzinach, nie dał rady na dachu cabrio na dłuższą metę, na wielu tapicerkach było bez efektu, dywaniki fajnie kropelkują w domu po kilku dniach efekt znika. Do tego atomizer powoduje, że deklarowane 473ml znikają w mgnieniu oka ;)

Posted

Polecam 303 FABRIC GUARD i 4nano Seats & Converible Protect. Pracowałem na jednym i drugim.

303 jest OK i wg mnie wystarczający, ale ostatnio przekonałem się do 4nano.

Tak czy siak i jeden, i drugi trzeba wygrzać, a efekt będzie bdb.

Posted
czy te preparaty nadają się do impregnacji alcantary ?

nie

Posted
nie

Dlaczego nie? ;)

Alkantara to nic innego jak tkanina.

Zabezpieczałem I1 i nie zauważyłem negatywnych skutków. Lekka wentylacja po akcji właściwej i wszystko w normie.

Posted
nie

Dlaczego nie? ;)

Alkantara to nic innego jak tkanina.

Zabezpieczałem I1 i nie zauważyłem negatywnych skutków. Lekka wentylacja po akcji właściwej i wszystko w normie.

Pomieszałem z impregnatem do skóry... :oops::lol:

Posted
Co doradzicie do porządnego zabezpieczenia skóry przed farbowaniem od Jeansów?

Gtechniq L1 lub Colourlock LV Protectant ;)

Posted

Hmm, no właśnie tego się obawiałem. Z tymi środkami już próbowałem. Kobita, ma chyba wybitnie mocny pigment w swoich spodniach, który przechodzi przez te impregnaty i wnika w skórę:(

Posted
Hmm, no właśnie tego się obawiałem. Z tymi środkami już próbowałem. Kobita, ma chyba wybitnie mocny pigment w swoich spodniach, który przechodzi przez te impregnaty i wnika w skórę:(

:cry:

SJake może podrzuci pomysł,jakiegoś mocarza :o

Posted

2car, A da się usunąć te zafarbowanie ? bo jeżeli nie to już nie ma tam lakieru bezbarwnego i już nic nie zrobisz, tylko ponowne lakierowanie.

Posted

OBY :)

Za pierwszym razem udało się ją prawie całkowicie doczyścić, ale w jednym miejscu powstały już minimalne przetarcia. Po pierwszym razie zabezpieczyłem Furniture Clinic Leather Protection Cream.

Po miesiącu kobita wróciła i było podobnie. Znów doczyściłem, ale tym razem nie obeszło się bez ponownego lakierowania jednego brytu. Przy tym razie założyłem LV Protectant.

... i znów nie upłynął miesiąc i to samo. Doczyszczanie, udało się ale znów ponowne barwienie, tym razem dwóch brytów i na koniec Gtechniq L1.

no i teraz po kolejnym miesiącu kolejna wizyta :/

• Moderator
Posted
4. Gtechniq I1

Ile z Twojego doswiadczenia Jacku bedzie to lezalo na dywanikach materialowych?

Posted

SzaKal

Bezbarwny jest, bo sam kładłem. Po drugiej wizycie byłem zmuszony do barwienia :/

Posted

Na szczęście nie moja :)

To klientka i w sumie pierwszy raz mam taki problem.

Autko to 1 roczne BMW i beżowa skórka.

Posted
Na szczęście nie moja :)

To klientka i w sumie pierwszy raz mam taki problem.

Autko to 1 roczne BMW i beżowa skórka.

Nie wiem czym lakierowałeś, ale zalecam z doświadczenia minimum tygodniowy odstęp między nałożeniem warstwy wykończeniowo - utrwalającej a odżywki/impregnatu do skóry. W tym czasie jakikolwiek kontakt z wilgocią może zaszkodzić, a ciemne, intensywnie barwione jeansy są absolutnie zakazane :)

Posted

DS_Tomek

Pracuję na Smartach z APP.

Myślisz, że zbyt szybkie nałożenie impregnatu może negatywnie wpłynąć na trwałość wierzchniej warstwy lakieru? Impregnat przeważnie nakładam po minimum 4 godz od zakończenia pracy.

Posted
DS_Tomek

Pracuję na Smartach z APP.

Myślisz, że zbyt szybkie nałożenie impregnatu może negatywnie wpłynąć na trwałość wierzchniej warstwy lakieru? Impregnat przeważnie nakładam po minimum 4 godz od zakończenia pracy.

Prawdę mówiąc nie pracowałem na APP, ale obawiam się że to o wiele za szybko.