Sparco Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Ponawiam moje pytanie ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi a bardzo mi na niej zależy.Chciałem przeprowadzić korektę samochodu rover 75 srebrny metalic. Mam lare epl41 (DA). Próbowałem menzerna 500 + biała gąbka flexi oraz niebieski urban pro i niestety ale za bardzo nie rusza rys. Czy nie obejdzie się bez rotacji + futro? Nie stać mnie narazie na 2 maszynę i nie mam w ogóle doświadczenia z rotacją. Są jakieś mocniejsze pasty i twardsze gąbki? A może przejechać cały samochód papierem na mokro 3000? Lakier nie wyglądał na tak zapuszczony ale pod halogenem jest tragedia. Myty ciągle na automacie i nawet tempo nie widział Poratujcie. (Wyglinkowałem go i odsmoliłem) Mam w sumie taki sam problem,dziś robiłem korektę toyoty i jadę menzerną FG 500 na zielonym padzie 3M ile bym przejazdów nie zrobił,mocny docisk maszyny,słabszy i pod halogenem rysy nie schodzą ,tydzień temu w seicento było to samo,co robię źle ? ? Maszyna to LARE EPL -11
Adrianeo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Szybkie pytanie czym lepiej usunąć płytkie i małe rysy po kocich pazurach czy lepiej do tego nada sie UC czy może HGSC od 4Nano? praca będzie niestety musiała być wykonana ręcznie dlatego też od razu zapytam się czy jest szansa że ryski zejdą czy na wszelki wypadek zaopatrzyć się może również w papierki 2000-2500?
soll Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Nie testowałem HGSC od 4Nano ręcznie, ale UC daje radę. Natomiast po papierkach będzie Ci trudno usunąć bajzel ręcznie.
Adrianeo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 A ryski płytsze też Ci ładnie UC usuneło? Pracowałeś z Tricolorem czy jakimś innym padem?
kubik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Ponawiam moje pytanie ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi a bardzo mi na niej zależy.Chciałem przeprowadzić korektę samochodu rover 75 srebrny metalic. Mam lare epl41 (DA). Próbowałem menzerna 500 + biała gąbka flexi oraz niebieski urban pro i niestety ale za bardzo nie rusza rys. Czy nie obejdzie się bez rotacji + futro? Nie stać mnie narazie na 2 maszynę i nie mam w ogóle doświadczenia z rotacją. Są jakieś mocniejsze pasty i twardsze gąbki? A może przejechać cały samochód papierem na mokro 3000? Lakier nie wyglądał na tak zapuszczony ale pod halogenem jest tragedia. Myty ciągle na automacie i nawet tempo nie widział Poratujcie. (Wyglinkowałem go i odsmoliłem) Mam w sumie taki sam problem,dziś robiłem korektę toyoty i jadę menzerną FG 500 na zielonym padzie 3M ile bym przejazdów nie zrobił,mocny docisk maszyny,słabszy i pod halogenem rysy nie schodzą ,tydzień temu w seicento było to samo,co robię źle ? ? Maszyna to LARE EPL -11 Czasami wydaje się,że rysą płytsze niż w rzeczywistości i możesz ciąć i ciąć,ale szkoda lakieru na całym elemencie i już lepiej popapiurować
soll Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 A ryski płytsze też Ci ładnie UC usuneło? Pracowałeś z Tricolorem czy jakimś innym padem? Tricolorem, ale musisz mieć cierpliwość/krzepę, a najlepiej jedno i drugie, nie licz że to pójdzie łatwo - oczywiście zależy czy mówimy o wycięciu czegoś, czy tylko delikatne mizianie.
Dojnik91 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Papier 3m 3000 bedzie ok? Pozniej na DA to wyprowadze ?
kubik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Papier 3m 3000 bedzie ok? Pozniej na DA to wyprowadze ? Nie miałem nigdy problemów z wyprowadzeniem Ale cięcie DA jest jakie jest,nie ma co się bawić,ja tam daję na maksa i docisk taki,aby talerz się obracał i futrem też da pracować na DA
krzysztof79 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 SPARCO chyba jednak coś żle robisz, może nie wypracowujesz pasty, że nie możesz usunąć rys , jeszcze zależy jakie rysy masz na myśli ?? toyota ma miękki lakier więc menzerna 500 i 3m zielony krążek to rysy powinny schodzić aż miło , ja robię japończyki na średnim krążku i daje rade Pozdrawiam
alf Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 panowie male pytanko z mojej strony. Dla uzyskania pożądanego efektu: -w jakich mniej wiecej ilościach nakładać glaze Poorboy's Black hole oraz QD zymol field glaze ? ma ich być dużo czy maksymalnie mało na elemencie?
Bazuka Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 chce wykonać korektę lakieru w bmw e39, czyli chyba twardy lakier. Jakich past i padów będę potrzebował? Kolor auta to ciemny granatowy.
Tomasz91 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 chce wykonać korektę lakieru w bmw e39, czyli chyba twardy lakier. Jakich past i padów będę potrzebował? Kolor auta to ciemny granatowy. http://forum.kosmetykaaut.pl/search.php
krzysztof79 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 menzerna FG 500 i twardy pad lub futro [ Dodano: 19 Maj 2013, 22:33 ] alf nakładać w małych ilościach
J23 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Panowie, kupiłem APC Megsa (zielone), można to stosować w odkurzaczu? bo mam drugie autko które chciałbym wyprać, a niestety zgapiłem się, na stronie producenta nie pisze nic na temat prania przy APC. Z góry dziękuję.
dunga Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 J23, nie wiem czym będziesz prał, ale APC Megsa (zielone) pieni się i może stwarzać problem i zagrożenie dla odkurzacza.
§Pablo Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Czy można nadkładać cleanery, politury itd. zwykłą polerką czy tylko DA ?
/miodu/ Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Można nakładać cleanery, politury przy użyciu miękkich lub ultramiękkich gąbek. Obroty do 1000 obr/min
AMS Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Czy któraś pasta ze stajni Scholla lepiej wykończy lakier niż SF 4000 Menzerny? A może jakaś nawet lepiej zastąpi PF 2500?
wujkupawłu Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Pytanie do użytkowników Hondy Civic ufo - co nakładacie na listwy przy progach i nadkolach? Po zastosowaniu Yellow Bumper Gel brak efektu, chociaż na innych autach sprawdził się dobrze.
propekMONTER Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Shiny Garage Pink Gloss czy Shiny Garage Strawberr? Z truskawki byłem zadowolony. A Jak jest z pink gloss?
Wielebny Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Kupiłem sobie nowego Flaffy Dryer ale zapomniałem ,że przy pierwszym praniu strasznie farbuje. Teraz np pad żółty 3M zlevelował mi na kolor niebieski. Macie jakie sposoby jak to odbarwić ?
radekn Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Czy wiecie może gdzie dostanę poorboy's Black Hole tester? W wielu sklepach jest ale niedostępny
Swoop Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 radekn, napisz do MXów, bo chyba będąc u nich ostatnio widziałem
Rekomendowane odpowiedzi