Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czy czyszczenie tapicerki skórzanej APC to zbrodnia? Skończył mi się cleaner, a moge nie zdążyć kupić dedykowanego nic...

Oczywiście później zabezpieczę colourlockiem LV protector.

Na pewno nie zbrodnia, zależy jakie masz APC, Gull Jawel m.in. może służyć do oczyszczania skór (oczywiście nie wszystkich).

Nie ruszaj mocnym stężeniem.

Opublikowano

mam Megsa UC i polerke rotacyjna z regulacją obrotów (min 900 max chyba 3 tys)

czy mogę tym zestawem zrobić małą korektę lakieru (vw passat b5 3b) nie obawiając się że narobie szkód?

jeśli tak to jakie pady, obroty, docisk itd?

Opublikowano

tees, moim zdaniem lepiej kupić zestaw past Menzerna. Lakier VW jest dosyć twardy i mało co zrobisz UC, jedynie co to usuniesz utlenioną warstwe moim zdaniem. Na spokojnie możesz kupić pasty Menzerna FG500, PF2500, SF4000 do tego futro polerskie, białą, pomarańczową i czarną gąbkę. Docisk będziesz czuł pod polerką, ważne, żeby nie przegrzać lakieru (co jakiś czas sprawdzaj) i oklej sobie ranty. Duża ostrożność i korekta wyjdzie mega ! ;) Myślę, że wszystko wiesz. :ad:

EDIT : a co do obrotów.. Szczerze przed pierwszą korektą też się pytałem o takie rzeczy, itp. Lecz potem już nie zwracasz uwagi na obroty, widzisz co sie dzieje z pastą i po prostu robisz tak jak Ci pasuje, rozprowadź pastę i zacznij od ok 1200-1300 obr. potem wyczujesz ;)

Opublikowano

Wiecie może który środek do felg poradzi sobie z zżółkniętymi kołpakami?

Czy spróbować najpierw czymś typu dimer?

Opublikowano

Sebek96, dzięki :good:

niestety na razie fundusze na kosmetyki już się wyczerpały więc spróbuje UC :P

Opublikowano

Ja ostatnio walczyłem z kołpakami siostry 9 lat only bezdotyk i wąż w ogrodzie :D Irona poszło duuuużo, ale kołpaki funkiel nówki

Opublikowano

Witam.

Piszę trzeci raz, bo dwa razy tematy mi wyrzucili nawet nie dając mi szansy rozwoju sprawy i mojego problemu. Ale niech będzie, że zamieszczę to tutaj, chociaż nie wiem czy będzie to krótki problem.

Mianowicie, oddałem auto na polerkę. Wszystko fajnie, lusterko jak nic, metalik lakier pięknie połyskuje w słońcu. Jest natomiast jedno ale. Pod pewnym kątem w szczerym słońcu na całych bokach i masce mam kółka po maszynie (najprawdopodobniej). I moje pytanie brzmi następująco. Czy da radę załatwić to jakąś pastą i obróbką ręczną ? Czy jestem skazany na profi renowację lakieru ? Lakier jest bardzo miękki, nawet przetarcie palcem robi rysę ...

Zamieszczam kilka fotek, niestety z telefonu, ale coś tam widać. Postaram się o aparat.

5screiknpo2u_t.jpg

3fmdnnhv0ve7_t.jpg

lkx7fq9r1zxq_t.jpg

Opublikowano

witam czy jest jakiś sklep najlepiej w lublinie stacjonarny gdzie kupie APC, IPA, prespray i inne tego typu rzeczy ? wiem jest allegro ale odpada typ razem bo nie zdąży mi przyjść paczka.

Opublikowano

Zieger dla mnie robota spartaczona lub auto przed odbiorem było wypełnione tymi pastami... Moim zdaniem potrzeba korekte, sprostałbyś sam.

Opublikowano
witam czy jest jakiś sklep najlepiej w lublinie stacjonarny gdzie kupie APC, prespray i inne tego typu rzeczy? wiem jest allegro ale odpada typ razem bo nie zdąży mi przyjść paczka.

Partnerzy forum http://www.excede.pl/dane-firmy-r57.html

Nie wiem czy jest to sklep stacjonarny, ale nawet jak nie, to pewnie da radę się dogadać w sprawie odbioru osobistego.

Opublikowano
Zieger dla mnie robota spartaczona lub auto przed odbiorem było wypełnione tymi pastami... Moim zdaniem potrzeba korekte, sprostałbyś sam.

Mianowicie co potrzebuję ? Jestem laikiem ...

zieger komu Ty oddałeś to auto? Jaka masakra, "rozreklamuj" go porządnie

Echh długa historia. Auto odbierane w deszczową pogodę, potem zima i nijak tego nie widziałem. Reklamację teraz to sobie mogę wsadzić ...

Polerka robiona w warsztacie Tarnowskich Górach, Piotr Czak, ulica Gliwicka.

Jakieś porady co z tym fantem zrobić ?

Opublikowano

Może Ty źle dbałeś o samochód podczas zimy, hm ? Ja jestem zwolennikiem menzerny co możesz zobaczyć po poprzednim poście. FG500, PF2500, SF4000 + biała gąbka, pomarańczowa i czarna, maszyne z regulacją obrotów może od kogoś pożyczysz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.