Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy PB NL należy docierać fibrą po zaaplikowaniu?

Ja na plastikach w Lagunie jak i w mondeo nie docieram. Może i na jakiś mniej wchłaniających by trzeba było. Nie mniej jednak, jak położysz odpowiednio cienko, generalnie odpowiedź brzmi nie. Najeży po prostu odczekać aż się wchłonie.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Ma ktoś jakiś pomysł czym zabezpieczyć białe Conversy ? Strasznie szybko się brudzą, a pranie co tydzień w pralce jest uciążliwe. :P

Może I1

Opublikowano

Yogibear, zdecydowanie za mało

Na samą korektę to ja zużywam minimalnie z 15szt.

Natomiast do woskowania to z 2-3 szt :)

Dużo zależy od jakości tych MF.

Opublikowano

Dzis powalczyłem troszke z samochodem, ktory nigdy nie widział zadnych kosmetyków...Zacząłem od prcikborta i ironx. Spryskane wszystkie dolne partie aż do połowy drzwi i tu rodzi sie pytamie o ilość. Zużyłem w oprysku 1/3 butelki ironx 500ml

Czy to przypadkiem troszkę nie za dużo :?: Ile Wam schodzi ironx'a na średniej wielkości auto :?: Przyznam szczerze krwawiło jak cholera :kox:

Opublikowano

escimo,

no niestety nie było....ale efekt pierwsza klasa.....a co.... na bogato :kox::-]

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale czym doczyścić słoneczko? Nakładałem na plastiki Nielsena S-A-S po wcześniejszym myciu APC, ale chyba dopiero Nielsen wyżarł stare czernidełko i inny dressing. Wymoczyć w APC? Dziś kilka godzin aplikator moczył się w białym jeleniu, ale za dużo to nie dało. Chociaż chciałbym wyeliminować chemiczny zapach, bo chwilowo arsenał trzymam w domu.

2jca885.jpg

Opublikowano
Dzis powalczyłem troszke z samochodem, ktory nigdy nie widział zadnych kosmetyków...Zacząłem od prcikborta i ironx. Spryskane wszystkie dolne partie aż do połowy drzwi i tu rodzi sie pytamie o ilość. Zużyłem w oprysku 1/3 butelki ironx 500ml

Czy to przypadkiem troszkę nie za dużo :?: Ile Wam schodzi ironx'a na średniej wielkości auto :?: Przyznam szczerze krwawiło jak cholera :kox:

Dobrze jest popsikać trochę na lakier i potem pracować delikatnie pędzelkiem (na początku mało to daje, ale potem jak pędzel "złapie" irona to ładnie się smaruje). Efekt też świetny ale zużycie irona jakby mniejsze :P

Opublikowano
Może głupie pytanie, ale czym doczyścić słoneczko? Nakładałem na plastiki Nielsena S-A-S po wcześniejszym myciu APC, ale chyba dopiero Nielsen wyżarł stare czernidełko i inny dressing. Wymoczyć w APC? Dziś kilka godzin aplikator moczył się w białym jeleniu, ale za dużo to nie dało. Chociaż chciałbym wyeliminować chemiczny zapach, bo chwilowo arsenał trzymam w domu.

Obrazek

Nielsen S-A-S jest w moim odczuciu mocno brudzący. Najlepiej przeznaczyć jednego słonecznego tylko pod ten (świetny nota bene) specyfik i nie męczyć się z czyszczeniem. Do wosku i tak już nie będzie używany ;)

Opublikowano

krd, we frani męczyłem go troszkę i jak widać dużo nie zdziałałem. Chcę chociaż ten zapach wyeliminować. Najwyżej będzie nocował poza domem :lol:

Opublikowano

Dostałem wosk ale nie w oryginalnym opakowaniu tylko po kremie i chyba przez te temperatury olejki się wylały i są na wieczku, nie wiem co teraz z nim zrobić... Jest już w lodówce jak coś ;)

• Moderator
Opublikowano

Ja bym wstawil do cieplej wody, rozpuscil i wymieszal, a pozniej schladzal :D

Opublikowano
Moja po 1.5roku jest ok ;)

moja też wydaje się ok,ale na butelce jest napisane:data ważności:08.03.2013 ;)

Opublikowano

Po prostu odkładasz ten aplikator do tego celu i tyle - ja mam kilka, których nie da sie doczyścić np jeden od usuwania kleju i smoły z felg itd

Opublikowano

1. Czy zestawem past Menzerna np 500, 2500, 4000 i zestawem padów Flexi jestem w stanie usunąć ręcznie w miarę płytkie i średnie rysy spowodowane głównie nieprawidłowym myciem?

Nigdy nie miałem do czynienia z profesjonalnymi pastami.

2. Jest jakaś godna polecenia pasta do polerowania reflektorów? Czy lepiej zainwestować w nowe klosze? W moim przypadku to koszt ok. 200 zł.

Opublikowano

Co sadzicie o takim zestawie?

SNB MAC PRICKBORT MAC 124

Valet PRO Ph Neutral Snow Foam+Nielsen Cyclone APC po 40ml i 1l wody destylowanej

pędzelkowanie APC 1/10

Valet PRO Poseidon's Car Wash na dwa wiadra i rekawica

glinkowanie ValetPRO Blue Traditional Clay Bar woda z szampon 10/1 czy sama woda?

Meguiars Ultimate Compound pomarańczowy płaski pad ABW

IPA fibra

MEGUIARS ULTIMATE POLISH aplikator z fibry i fibra

Meguiars #16 Professional Paste Wax żółty aplikator i fibra

Opublikowano

daball

1. do ręcznej kup megsa UC i trikolora - sprawdzony duet

2. papiery wodne oraz megs PlastX

generalnie wszystko znajdziesz na forum ;)

Opublikowano

Przy sobotniej ręcznej korekcie nie okleiłem listew na drzwiach i zderzakach, uszczelek i ogólnie czarnych elementów. Używałem Megsa UC + SRP + Colli, teraz są na czarnych elementach białe plamy, czym mogę to zamaskować/usunąć? Mam Nielsena brillance ale tym sposobem nie mogę całkiem pozbyć się białych nalotów ? :(

Opublikowano

Czy czyszczenie tapicerki skórzanej APC to zbrodnia? Skończył mi się cleaner, a moge nie zdążyć kupić dedykowanego nic...

Oczywiście później zabezpieczę colourlockiem LV protector.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.