lajcik1 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Choć może już ktoś robił coś podobnego to podpowie Dalej będę się upierał, żeby nie robić czegoś, co jest nieodwracalne i przy odrobinie zdolności manualnych można jeszcze okleić folią czarny mat. Grill nie ma skomplikowanych kształtów więc, powinno być łatwiej. Niezależnie od tego co wybierzesz, życzę powodzenia
blaszczu Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Czy Duragloss Track Claw Racing polubi się Waszym zdaniem z cleanerem Wolfganga?
wega67 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Z braku miejsca do mycia samochodu, zauważyłem ostatnio taki patent. Opłukanie samochodu na bezdotyku i rozrobiony szampon w bańce 5 litrowej lany bezpośrednio na gąbkę/włochacza. Nadaje się taki patent ? czy więcej szkód można jeszcze narobić ? 2 wiadra odpadają niestety
kamilgt Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Dlaczego 2 wiadra odpadają? Ja myje tylko na bezdotyku, dwie glorie, pędzelek do felg, dwa wiaderka do bagażnika myje tylko po 19:30, żeby nie było kolejek i żeby nie blokować stanowisk.. Po umyciu wyjeżdżam ze stanowiska, osuszam, QD psik psik i do domu
wega67 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Dlaczego 2 wiadra odpadają? Ja myje tylko na bezdotyku, dwie glorie, pędzelek do felg, dwa wiaderka do bagażnika myje tylko po 19:30, żeby nie było kolejek i żeby nie blokować stanowisk.. Po umyciu wyjeżdżam ze stanowiska, osuszam, QD psik psik i do domu Największy problem to dostarczyć wodę, muszę przemyśleć tą kwestię. W Ząbkach jest spoko myjnia "Żaba" po 20 można wszystko robić bez stresu.
kamilgt Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 wega67, No ja sobie wszystko rozrabiam w domu i pakuje pełne wiadra/glorie do samochodu
chudy1987d Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Potrzebuję porady przy wyborze pasty do polerki aut dla handlarzy. A15+ , S17 czy coś maskującego?
Moderator Eryczek Opublikowano 5 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 chudy1987d, ja bym wziął A15+ bo to AIO: http://www.schollconcepts.com/en/profes ... atrix.html siła cięcia wprawdzie minimalnie mniejsza niż S17+ ale za to"świcić się będzie " bardziej a i jakieś zabezpieczenie lakier dostanie.
AMS Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Jak handlarze przygotowują auto, w sensie czym zakrywają rysy, że ich nie widać? Kumpel tak się napalił na auto, że zadbane, jak mu powiedziałem do pierwszego/drugiego deszczu to nie wierzył. Teraz prosi się o pomoc żeby nieco odświeżyć to auto bo nie może na nie patrzeć
Moderator Eryczek Opublikowano 5 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Jak handlarze przygotowują auto, w sensie czym zakrywają rysy, że ich nie widać? Jakiś wypełniających AIO ale jakich... - pewnie jakiś tanich
booohal Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Muszę doczyścić baaaaardzo zaniedbaną myjnię automatyczną. Na płytkach bród już wżarł się w szkliwo i szkliwa praktycznie nie ma. Potrzebuje więc jakiś kozacki kwas do takiej roboty. Użyłem Merida Super Sanitin i nawet nieźle ruszyło ale może macie coś lepszego na takie zaszczurzenie? Alux akurat się skończył
barry_1 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Witam, tak na szybko: jak to w końcu jest z tymi ruchami przy pracy ręcznej z woskami, politurami czy cleanerami? przeglądając forum nie mogę natrafić na finalne rozstrzygnięcie tego zagadnienia... jest takowe w ogóle?
kubik Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Witam, tak na szybko: jak to w końcu jest z tymi ruchami przy pracy ręcznej z woskami, politurami czy cleanerami? przeglądając forum nie mogę natrafić na finalne rozstrzygnięcie tego zagadnienia... jest takowe w ogóle? Koliste ruchy lepiej kryją,jednak generują większe ryzyko powstania rys ,,kolistych",podłużne analogicznie w drugą stronę
SzaKal Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Witam, tak na szybko: jak to w końcu jest z tymi ruchami przy pracy ręcznej z woskami, politurami czy cleanerami? przeglądając forum nie mogę natrafić na finalne rozstrzygnięcie tego zagadnienia... jest takowe w ogóle? Cleanery ruchy koliste, woski podłużne
musi_no1 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 czy położenie pb natty's blue na coli 476 jest dobrym pomysłem. tak by nie łapał tak kurzu i lepiej wyglądał na czarnej perle i całkiem długo poleżał?
Moderator krd Opublikowano 5 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Panowie, czy ktos ma porownanie mocnych APC, mianowicie konczy mi sie Surfex HD i mam pewien dylemat: 1. brac znow baniak Surfexa 2. wziac SG Red Devila 3. kupic SNB Gul Javela Jakby ktos mial ktorekolwiek dwa i mogl skrobnac swoja opinie to bylbym wdzieczny.
tetrus Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Chcialbym nalozyc 2 warstwy wosku w odstepie okolo 24 h. Po kazym polozeniu wosku go polerowac czy dopiero po drugiej warstwie?
soll Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Po każdej warstwie spoleruj, bo potem nie nałożysz właściwie 2 warstwy, o dotarciu większości wosków nie wspominam (po takiej przerwie)
adamus Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 SNB Sanesolv vs Prickbort MAC 124 Było kiedyś na forum porównanie tych dwóch produktów, z którego wynikało oba są tak samo dobre, ale jeden z nich na tą przewagę, że równie dobrze działa na mokrym lakierze jak i na suchym. Nie mogę znaleźć tego wątku, więc krótkie pytanie - który można używać "na mokro"?
SJake Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 1. brac znow baniak Surfexa 2. wziac SG Red Devila 3. kupic SNB Gul Javela Co prawda nie APC - ale wczoraj myłem sobie buty 4nano Wrapped Plastic Cleaner i powiem - jest moc. "Check it..." . Predator wydał mi się delikatnie słabszy. Minus: Cena/pojemność. Wracając do tematu z tej trójki wziąłbym Surfexa.
AMS Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Chciałbym sobie odświeżyć tapicerkę w aucie. Samo pranie ręczne raczej nie zda egzaminu. Chciałbym spryskać fotele Valet PRO Heavy Duty Carpet Polecicie jakiś tani odkurzacz który trochę tego syfu potem odessie?
Rekomendowane odpowiedzi