SzaKal Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Evo, Nie pamiętam nazwy produktu, ale wiem że tenzi ma w ofercie coś do usuwania osadów wapiennych.
bienek Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Wydaje mi się, że tam nie będzie wiele do odratowania. Mojej laski auto stoi często pod balkonem i kapało na niego z kilku miejsc. Ta woda z osadem "wypalila" water spoty tak, że przeżarło bezbarwny. W następnym tyg postaram się zabrać za jej auto i wtedy pokaże jak to wygląda, bez papierkowania tego nie ruszy a i po tym zabiegu nie jestem pewien czy ślad i tak nie pozostanie. Tego seja pewnie by trzeba bylo jakimś kwasem fosforowym potraktować
tukolarz Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 do usuwania osadów wapiennych używa się środków kwasowych, a nie zasadowych Ja tam uderzyłbym z "grubej rury" nierozcieńczonym Zanitolem- w końcu to chemia samochodowa, a w łazience usuwał osady wapienne jak hardcorowa chemia "higieniczna", no i jest od niej bezpieczniejszy. Co zeszłoby- to by zeszło... Gorzej raczej by nie było .
fernando Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Co jest bardziej żrącego dla gumowych uszczelek od tenzi truck clean z jego ph 14?
wojtassss Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Mam ciekawe środki do czyszczenia fontann Schodziło by z niego jak skóra po opalaniu
magnum Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 który szampon od Shiny Garage jest godny uwagi? Oragne, Strawberry czy żaden z nich? czy Shiny Garage Perfect Active Foam dobrze sie sprawdza?
luq92 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 magnum, mam truskawę od Shiny i w porównaniu do Autoglyma czy 901 jakiejś przepaści nie widzę. pachnie ładnie, myje się nim bardzo dobrze i zamierzam w najbliższej przyszłości dokupić jeszcze trochę Co do piany to również daje radę. Może nie leży długo i nie jest gęsta, ale to co ma robić to robi Do mycia na co dzień jak znalazł. Przy mocniejszym brudzie z zimy troszkę gorzej wypadła, ale ten syf kwalifikował się dla Tenzi Trucka
kedar Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Jak masz lakierowane jak ja to IP 2500 na białym flexi PF 4000 na niebieskim 3M Obrazek A ręcznie jak wypolerować słupki (chociaż przywrócić blask)? Tripple mało dało, może SSR-y?
escimo Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 kedar, prędzej UC. SSRy u mnie już 3ci rok leżą i praktycznie ich nie używam, nie mogę jakoś znaleźć zastosowania do tych past
M4ciek Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Chyba w litrowej podpisana czarnym flamastrem. Kiedyś zostawiłem przypadkowo szampon, chłopakom dobrze służył. Po tygodniu już go nie było. Zestawianie tam czegokolwiek to śliska sprawa niekoniecznie ja widziałem tam niedawno moje MPC i coś jeszcze w tych 300ml butelkach (poznaję po naklejkach), były nadal z zawartością tylko znowu zapomniałem zabrać
Treys Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 takie szybkie pytanko , czy pracie mikrofibry + gąbki z innymi ubraniami w pracle czy ręcznie białym jeleniem ?
luq92 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Treys, nie odważyłbym się wrzucić fibr i aplikatorów do pralki z ciuchami Przeważnie piorę ręcznie w jeleniu, bo nie chce mi się targać frani na dwór
Treys Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Treys, nie odważyłbym się wrzucić fibr i aplikatorów do pralki z ciuchami Przeważnie piorę ręcznie w jeleniu, bo nie chce mi się targać frani na dwór wiem też nie mam zamiaru dlatego pytam ręcznie ciężko jest mi to doprać cholerne zabrudzenia
luq92 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Treys, u mnie nawet cięższe zabrudzenia puszczają w Jelonku. Lekko pocieram szmatkę o siebie i ładnie schodzi.
Piotrek Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Evo, Toruńska długa, gdzie dokładnie ?
koniu Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Potrzebuję jakieś pady do mechanicznej korekty lakieru. Wydaje mi się że lakier bezbarwny jest strasznie podatny na zarysowania, nie wiem czy to ma znaczenie w doborze padów. Ktoś może pomóc ? Lakier nie jest oryginalny...auto było malowane z 4 lata temu i potrzebuje kuracji odświeżającej.
bobek1976 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Dzisiaj zaobserwowałem na dach po deszczu, że woda zbija się w duże nieregularne krople czy możliwe żeby po tygodniu natty's blue już padal? Czy przekombinowałem z kładzeniem Starałem się po korekcie ręcznej UC przemyłem ipą położyłem i wypracowałem PB PP potem PB WD i blue.
M4ciek Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 jak kanapkujesz, o końcowej wytrzymałości decyduje ten który jest najbardziej na spodzie...
SJake Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 jak kanapkujesz, o końcowej wytrzymałości decyduje ten który jest najbardziej na spodzie... ...o ile ten wyżej go nie zeżre. Wtedy zazwyczaj wszystko spłynie "po pierwszym razie". potem PB WD i blue. W swojej kombinacji pomiń WD i Blue potrzyma tydzień-dwa dłużej.
bobek1976 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 W takim razie jest sens dawać cokolwiek na WD skoro Blue z niego spływa tak szybko. Powiem, że ja i tak nie widziałem za bardzo różnicy samego WD jak i WD z blue. Jeżeli chciałbym nałożyć znowu niebieskiego to powtarzać proces z cleanerem?
Treys Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Panowie jeszcze takie małe pytanko , nie chce zakładać nowego tematu bo szkoda posiadam takie alu , chciałbym trochę boki jakoś ręcznie przepolerować oraz usunąć pozostałości po zimie , no nie błyszczy się to tak jak powinno K2 Aluchrom pasta nie daje żadnego fajnego efektu , zastanawiałem się nad Autosol Aluminium czy uzyskam jakiś dobry efekt błysku ? ( lustrzany chyba papierem ściernym wodnym by trzeba było ?)
luq92 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Mam takie oto przetarcie na boczku fotela. Da się to jakoś naprawić? Cerowanie zda egzamin czy lepiej coś od spodu podłożyć czy coś w ten deseń?
Treys Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Po zimie i soli to tylko papier itd jaka gradiacja ?
barteKKK03 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Treys, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 40&start=0 luq92 jak już chcesz się tak bawić to możesz spróbować zamienić siedziska foteli. Materiał z fotela pasażera na miejsce kierowcy i na odwrót, wtedy lekko podcerować i osłabiony materiał będzie sobie odpoczywał
Rekomendowane odpowiedzi