impex Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Perła to lakier 3 warstwowy.Baza+perła+lakier bezbarwny
woof Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Wczoraj przygotowałem lakier pod wosk, a dzisiaj planuję nałożyć. Auto praktycznie nowe (6tys przebiegu), lakier w bardzo dobrym stanie, praktycznie bez hologramów. Mimo to, kłaść cleaner (duragloss #101)? Mogę nakładać go maszynowo? Jakim padem? pad finishowy, koniecznie kładź celener. w kwietniu odebrałem nowe auto i robiłem pełne przygotowanie pod wosk i byłem zaskoczony ile syfu mam już na lakierze
janto Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 czym zabezpieczyć nowe gumowe dywaniki w aucie aby na długo pozostały jak nowe polecicie coś ?
daniel87 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 janto, 303 Aerospace Protectant
Sebek96 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Mnie właśnie aerospace bardzo szybko spływał ze wszystkiego. Gumowych wycieraczek, pedałow, itp. Dopiero po zastosowaniu Koch chemie nano magic plast care, problem ustał, długo się trzyma.
admr Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 303 Aerospace Protectant jest bardzo śliski na gumowych wycieraczkach i pedałach, polecam Koch chemie nano magic plast care.
mateuszk Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Ktoś nakłada wosk maszynowo ? Jeśli tak to proszę polecić jakiś wosk który można nałożyć DA i zapewni ochronę w zimę na 2-4 msc.
woof Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 mateuszk, Zainteresuj się tym http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=11
mateuszk Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Tylko po co mi to potrzebuję propozycji wosku mam nadmiar miękkich padów i trzeba je wykorzystać a z DA mi się bardzo przyjemnie pracuje.
woof Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Mam wrażenie ze wosk wejdzie w pad i go zatka... takie mazanie będzie. Ale fakt nie wiem nigdy nie probowalem;) Z woskow coli 476, Fk 1000, nowe z soft99 na moje oko tez zimę przeleżą
mateuszk Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Dlatego maszynowo nakłada się raczej te w formie mleczka typu Meg's Ultimate Wax liquid itp. nie wiem czy jest jeszcze coś innego.
Moderator krd Opublikowano 3 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 mateuszk, kazdy wosk mozna nakladac maszynowo, niekoniecznie te w plynie. Druga sprawa, ze niektore wypadaja ze sloiczka i nie ma problemu, a inne siedza i nie chca wyjsc http://www.autogeekonline.net/forum/pin ... isher.html
Tery Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Czy mogę użyć "Tuga Chemie Alu Teufel Spezial" jako deajronizer do lakieru? Czy jest to bezpieczne dla lakieru?
Moderator krd Opublikowano 3 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Tery, mozesz, ale dosc sporo Ci go pojdzie bo jest lekko-zelowy
Tery Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 To może rozsmarować pędzelkiem czy nie ma sensu? Ma ktoś porównanie Iron Offa do Monello Non-Ferro?
Moderator krd Opublikowano 3 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Mysle, ze rozsmarowanie pedzelkiem pomoze
Novus Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Smarowanie pędzelkiem po lakierze Hondy Będzie kosa
Justyna Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 ja bym wolała jednak coś bardziej dedykowanego jak chociażby Shiny garage iron off, który się znacznie łatwiej nakłada, ale jeśli już bardzo chcesz użyć tamtego to po porządnym umyciu auta spsikaj i rozsmaruj aplikatorem z mikrofibry tylko delikatnie dotykając . Pędzelek może być złym pomysłem tak jak Novus wspomniał
Drake1 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Ja do tej pory tylko na Ironx pracowalem. Muszę zobaczyć jak się sprawdza ta Tuga i Iron off. Warto kupić czy Ironx jednak dużo lepszy?
Justyna Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Iron X jest porównywalny z IronOff, tyle że Iron X jest rzadszy. Osobiście używam teraz iron Off bo fajnie się pieni i siedzi trochę dłużej.
W1Michal Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 bardzo osłabi się trwałość carbona jeśli położe go na np cleanerze DJ zamiast HD ? co poleży dłużej carbon na DJ czy Collinite 476 ?
Drake1 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 W takim razie spróbuję. Dojrzałem jeszcze Vampire. W testach wypada lepiej od Iron off. Oj będzie co testować
Pogodny Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Takie pytanko, na masce i przednim zderzaku mam pełno odprysków od kamieni. W planie mam przeprowadzić pełną korektę lakieru w moim czarnym 407 i nałożyć powłokę. Jak powłoka reaguje na odpryski? Czy spowoduje, że odpryski będą bardziej widoczne?
woof Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 W1Michal, Kładłem tak i leży już miesiąc bez płaczu Pogodny, Oczywiście że będzie je bardziej widać. Proponuje je czymś zabezpieczyć np sonax ma taki szit ewentualnie zaprawki jak masz wprawę
W1Michal Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 woof dzięki, pamiętam że kiedyś połozyłem na zime carbona i wiem że nieźle mi się trzymał i super mi się z nim pracowało natomiast nie mam HD cleana to raz a dwa że nienawidze tego środka pomimo że daje super rezultaty. I teraz nie wiem czy jednak nakładać collinite który średnio mi się podoba czy kupić carbona i przy okazji mieć wosk na lato. mam jeszcze opcje połozyć DG 111 na cleanerze Tough Prep bo akurat taki mam, aczkolwiek chyba go odpuszcze bo znacznie lepiej nakłada mi się woski w paście. wszystko rozbija sie o to czy faktycznie Colli będzie dużo trwalszy zimą czy będą to raczej nie wielkie róznice
Rekomendowane odpowiedzi