Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Wczoraj przygotowałem lakier pod wosk, a dzisiaj planuję nałożyć. Auto praktycznie nowe (6tys przebiegu), lakier w bardzo dobrym stanie, praktycznie bez hologramów. Mimo to, kłaść cleaner (duragloss #101)? Mogę nakładać go maszynowo? Jakim padem?

pad finishowy, koniecznie kładź celener. w kwietniu odebrałem nowe auto i robiłem pełne przygotowanie pod wosk i byłem zaskoczony ile syfu mam już na lakierze

Opublikowano

Mnie właśnie aerospace bardzo szybko spływał ze wszystkiego. Gumowych wycieraczek, pedałow, itp. Dopiero po zastosowaniu Koch chemie nano magic plast care, problem ustał, długo się trzyma.

Opublikowano

Ktoś nakłada wosk maszynowo ? Jeśli tak to proszę polecić jakiś wosk który można nałożyć DA i zapewni ochronę w zimę na 2-4 msc.

Opublikowano

Tylko po co mi to :D potrzebuję propozycji wosku ;) mam nadmiar miękkich padów i trzeba je wykorzystać a z DA mi się bardzo przyjemnie pracuje.

Opublikowano

Mam wrażenie ze wosk wejdzie w pad i go zatka... takie mazanie będzie. Ale fakt nie wiem nigdy nie probowalem;)

Z woskow coli 476, Fk 1000, nowe z soft99 na moje oko tez zimę przeleżą

Opublikowano

Czy mogę użyć "Tuga Chemie Alu Teufel Spezial" jako deajronizer do lakieru?

Czy jest to bezpieczne dla lakieru?

• Moderator
Opublikowano

Tery, mozesz, ale dosc sporo Ci go pojdzie bo jest lekko-zelowy ;)

Opublikowano

To może rozsmarować pędzelkiem czy nie ma sensu?

Ma ktoś porównanie Iron Offa do Monello Non-Ferro?

Opublikowano

ja bym wolała jednak coś bardziej dedykowanego jak chociażby Shiny garage iron off, który się znacznie łatwiej nakłada, ale jeśli już bardzo chcesz użyć tamtego to po porządnym umyciu auta spsikaj i rozsmaruj aplikatorem z mikrofibry tylko delikatnie dotykając . Pędzelek może być złym pomysłem tak jak Novus wspomniał

Opublikowano

Iron X jest porównywalny z IronOff, tyle że Iron X jest rzadszy. Osobiście używam teraz iron Off bo fajnie się pieni i siedzi trochę dłużej.

Opublikowano

Takie pytanko, na masce i przednim zderzaku mam pełno odprysków od kamieni. W planie mam przeprowadzić pełną korektę lakieru w moim czarnym 407 i nałożyć powłokę. Jak powłoka reaguje na odpryski? Czy spowoduje, że odpryski będą bardziej widoczne?

Opublikowano

W1Michal,

Kładłem tak i leży już miesiąc bez płaczu

Pogodny,

Oczywiście że będzie je bardziej widać. Proponuje je czymś zabezpieczyć np sonax ma taki szit ewentualnie zaprawki jak masz wprawę

Opublikowano

woof dzięki, pamiętam że kiedyś połozyłem na zime carbona i wiem że nieźle mi się trzymał i super mi się z nim pracowało natomiast nie mam HD cleana to raz a dwa że nienawidze tego środka pomimo że daje super rezultaty. I teraz nie wiem czy jednak nakładać collinite który średnio mi się podoba czy kupić carbona i przy okazji mieć wosk na lato. mam jeszcze opcje połozyć DG 111 na cleanerze Tough Prep bo akurat taki mam, aczkolwiek chyba go odpuszcze bo znacznie lepiej nakłada mi się woski w paście. wszystko rozbija sie o to czy faktycznie Colli będzie dużo trwalszy zimą czy będą to raczej nie wielkie róznice

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.