Gajek Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Co polecacie zrobić z bardzo mocno wypłowiałym zderzakiem od Fiata 126p żeby odzyskał trochę koloru?? Opalarka czy może jakiś inny patent??
Geniusz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opalarka chyba najtrwalszy sposób, potem dressingi
Administrator AreK Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Gajek, zdecydowanie opalarka i dressing. Jeśli na podszybiu Matiza to niezastąpiony sposób to na każdym plastiku da radę.
jarekrk Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Robię Corsę C meeeega zrysowaną, i po raz pierwszy mam taką sytację, po przejeździe padem PRO WOOL(maszyna DA pasta tnąca megsa M101) od razu po jednym przejeździe mi farbuję na kolor nadwozia corsy pad. To jest po prostu dwu warstwowy lakier? Niestety nie mam miernika aby być na 100% pewny ale szukajac informacji w poradniku o polerowaniu tylko to znalazłem Czy to jest i tak bezpiecznie i można spokojnie jechać maszyną? Efekt jest spoko bo po 6-7 przejeazdach jest mega różnica tylko i tak zostaję sporo rysek I tutaj się boję dalej ciąć bo nie robiłem nigdy takiego lakieru, czy po prostu pad będzie się barwił a ja mam dalej ciąć i nie patrzyć na nic?
Administrator AreK Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Co to za różnica czy przepolerujesz klar czy dostaniesz się do podkładu? Tak czy tak trzeba lakierować. Tnij chłopie i nie wydziwiaj. Tym bardziej DA
mkbewe Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 lakier akrylowy będzie barwił pady/wełny, Leć z tym koksem i nic się nie przejmuj
mavq Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 jarekrk, masz lakier akrylowy. Tnij go i się niczym nie przejmuj
jarekrk Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Dzięki wam to jutro od rana lece z koksem:) A te czarne kropki na 2 zdjęciu widoczne na padzie nie zaszkodzą lakierowi? To chyba jakieś kawałki lakieru są? Cieżko to usunąc z pada.
zegarek Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 To jest po prostu dwu warstwowy lakier? Jarku, wszystko ok. Akryl czyli jednowarstwowy Brązowe kropki to mogą być syfy ze słabo wyczyszczonego lakieru. Rozczesuj to futerko co 2-3 przejazdy szczotką.
Mrcnsb Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Miałem na swoim akryl i mimo cięcia rotacją i futrem nie mogłem ściąć wszystkich rys. Zobaczysz jak fajnie będzie wyglądał twój garaż po futrze i akrylu. Cała podłoga niebieska:D
Manniek66 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Czy taką kombinacją past i padów jestem w stanie jako początkujący wykonać pełną korektę lakieru raczej z tych miękkich - fiat SC ? -Menzerna FG400 + pad biały flexipads 80mm -UC Megs (odpowiednik menzerna 2500) + pad pomarańczowy flexipads 80mm -Menzerna SF4000 + pad żółty flexipads 80mm
marszo Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Spokojnie ogarniesz to FG 400 i SF 4000
dominik2403 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Spokojnie ogarniesz to FG 400 i SF 4000 Dokładnie
kandy Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Rodzice kupili nowe auto i chciałbym zabić wosk, który się na nim obecnie znajduje i położyć swój. Czy wystarczy do tego użycie DG #601, czy lepiej auto umyć z dodatkiem apc lub płynu do naczyń?
cptolgierd Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Ja bym umył auto pianą aktywną + cleaner + wosk:)
ulik87 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Cześć, powiedzcie proszę, co pozostawi lepszy efekt, jeśli chcę na szybko odżywić dość zmęczony lakier przed sprzedażą auta. Z tym, że nie bardzo mam teraz warunki na maszynową aplikację, więc tylko rąsia. ValetPro Achilles Prep (mam na stanie) czy może Autosmart Cherry Glaze? Jakbym mógł użyć maszyny, to poleciałbym Achillesem, tym bardziej, że już go mam...ale bardziej chodzi mi o wypełnienie rys niż ich korektę, więc pomyślałem, że taki glaze może zrobi lepszą robotę dzięki z góry za pomoc!
Szymo90 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witam. Jestem po pierwszej (recznej) aplikacji Zymol Concours. Z ciekawosci zwazylem wosk przed i po aplikacji. Wyszlo ze zuzylem tylko 2 gramy wosku. Z tad moje pytanie czy nalozylem go za malo ? Czy powinienem uzyc wiecej wosku przy drugiej warstwie ?? Ile czasu powinienem czekac do spolerowania wosku z lakieru ?? Aplikowalem go na malym sportowym coupe Z gory dziekuje za pomoc.
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Szymo90, zużycie prawidłowe W zależności od warunków atmosferycznych, zostawiam wosk na 5-10 minut - ale tak co by nie wysechł.
powalla Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 ulik87, masz oba preparaty na stanie wiec zrob jeden blotnik tym , drugi tym , a reszte auta zrobisz tym co wygra na probnych blotnikach
mavq Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Cześć, powiedzcie proszę, co pozostawi lepszy efekt, jeśli chcę na szybko odżywić dość zmęczony lakier przed sprzedażą auta. Z tym, że nie bardzo mam teraz warunki na maszynową aplikację, więc tylko rąsia. ValetPro Achilles Prep (mam na stanie) czy może Autosmart Cherry Glaze? Jakbym mógł użyć maszyny, to poleciałbym Achillesem, tym bardziej, że już go mam...ale bardziej chodzi mi o wypełnienie rys niż ich korektę, więc pomyślałem, że taki glaze może zrobi lepszą robotę dzięki z góry za pomoc! Może jakieś AiO ?
manio49 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 mavq, Cherry Glaze to AIO. Achilles według niektórych także. ulik87, ja bym jednak polecał Cherry, bardzo fajnie się nim pracuje, nie trzeba uważać na plastiki, bo nie dość, że ich nie brudzi, to jeszcze je odżywia Polecam.
Mrcnsb Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 jest jakiś sposób na porządne zakrycie całej masy odprysków na przodzie auta ? Gdzieś kiedyś na forum się natknąłem na takie coś, ale za cholerę nie mogę znaleźć. O ile dobrze pamiętam to było najpierw malowane z grubsza lakierem a potem polerowane.
ulik87 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 dzięki Panowie za odzew. nie mam obu preparatów, tylko Achillesa. też wydawało mi się, że oba podchodzą pod AIO. czytałem właśnie o łatwości aplikacji cherry glaze'a i to mnie kusi nic to, trzeba będzie kupić i wypróbować
Mass Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Co polecicie do usunięcia lekkich swirli z oplowskiego lakieru? Będę używał tricolora
Manniek66 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 UC Megs'a powinno dać radę
Rekomendowane odpowiedzi