Novus Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Cięcie -> mycie -> finish (sf4000 w Twoim przypadku) -> IPA -> cleanery, woski
LoOkas Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Co proponujecie położyć na Chemical Guys Wet Mirror Finish Ultra Slick Non-Stick Gloss Magnifier ? i po jakim czasie? na te chwile posiadam: DURAGLOSS 111 CLEAR COAT POLISH BILT HAMBER AUTO BALM Collinite 476s Einszett Hartglanz
mkbewe Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Cięcie -> mycie -> finish (sf4000 w Twoim przypadku) -> IPA -> cleanery, woski no to trochę wcześniej miałem umyć a to wystarczy jak pianą go potraktuję czy jednak myć rękawicą ?
Justyna Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 a to wystarczy jak pianą go potraktuję czy jednak myć rękawicą ? rękawicą też, bezdotykowo ogólnie past nie usuniesz
mkbewe Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 qrde to muszę jeszcze raz potem auto zakleić do wykończenia i cleanera czy poprostu ostrożnie nakładać ?
bushido Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 a to wystarczy jak pianą go potraktuję czy jednak myć rękawicą ? rękawicą też, bezdotykowo ogólnie past nie usuniesz Sladowe ilosci past polerskich az tak ciezko zmyc ? Ja mam miejscami uc megsa czym najlepiej sie tego pozbyc
Moderator krd Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 bushido, zmywacz silikonowy i umycie auta recznie plynem do mycia naczyn
Novus Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Pasty do po każdym cięciu wymywamy. Mycie właściwe po cięciu to raczej wymywanie kurzu i pyłu i zakamarków po korekcie. bushido, UC pozbędziesz się IPĄ mkbewe, nie zaklejaj na finish. To jest tak delikatne, że krzywdy nie zrobi. Miękki pad finishowy, jakiś wafel najlepiej i raz dwa lecisz. Zaraz później IPA i wszystko będzie czyste i w idealnym stanie.
Chat Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 cleaner i wosk naturalny Zymola, który jak wiadomo potrzyma 2tygodnie max miesiąc A to skąd wziąłeś? Ło.. kurna to już ze 3 razy powinienem posmarować.
mkbewe Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 dzięki bardzo z naprowadzenie na dobry tor
zegarek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 czy położyć cleaner i wosk naturalny Zymola, który jak wiadomo potrzyma 2tygodnie max miesiąc Weź to wyedytuj, bo jakiś żółtodziób to przeczyta, uwierzy, że to prawda i będzie rozpowiadał dalej takie głupotki.
Eidos71 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Panowie i Panie - trochę już się pogubiłem... Czy pad Lake Country CCS Constant Pressure Hi-Gloss Polishing jest odpowiednikiem Lake Country CCS DA White Foam Polishing (widoczna różnica zewnętrzna to dodatkowa warstwa niebieskiej pianki w pierwszym z tych padów) ? Czy nie jest tak, że ten drugi pad (poza dedykowaniem do użytku z DA) jest bardziej miękki ?
senz Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Panowie i Panie - trochę już się pogubiłem... Czy pad Lake Country CCS Constant Pressure Hi-Gloss Polishing jest odpowiednikiem Lake Country CCS DA White Foam Polishing (widoczna różnica zewnętrzna to dodatkowa warstwa niebieskiej pianki w pierwszym z tych padów) ? Czy nie jest tak, że ten drugi pad (poza dedykowaniem do użytku z DA) jest bardziej miękki ? Jeśli chodzi o twardość to teoretycznie te dwa pady powinny być takie same ale w praktyce jest inaczej. Constant Pressure jest bardziej miękki niż CCS. Mi osobiście lepiej się pracuje CCS, na DA, Rupesie 21 czy rotacji.
grabek246 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 jakie polecacie lampy halogenowe do oświetlenia samochodu podczas pracy? wystarczy marketówka z żarnikiem 150w?
mavq Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Starczy, ale dosyć ciepło się robi. Napisz do bmwsrc i kup od niego metahalogeny na statywie. Sam będę teraz bbrał
Lybex Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Panowie może głupie pytanie no ale lepiej dwa razy zapytać. Na aucie miałem nałożone FK i w ostatnim czasie widzę że już go coś podjadło wiec należało by powtórzyć aplikacje. Tylko pytanie czym zdjąć pozostałości wosku ? Czy samo APC da rade ?
mkbewe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Czy samo APC da rade ? powinno go mocno osłabić ale wg mnie go nie ściągnie, chyba tylko cleaner cie ratuje
mati373737 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Lub umyj samochód płynem do naczyń najlepiej mocno stezonym :-) możesz też użyć jeszcze quick detailera i przedłużyć działanie wosku
pLaYmAn Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Umycie płynem do mycia naczyń nic nie da, musisz użyć cleanera.
woof Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jak ma całkiem zejść to mycie mocna chemia(tenzi truck np plus apc - tylko bez przesady) potem clener, ipa i wosk
mkbewe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 potem clener, IPA i wosk a nie odwrotnie ? czyli IPA cleaner wosk ?? jest sens lakier potraktowany clenerem przecierać IPA ?
Tomek WRO Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 potem clener, IPA i wosk a nie odwrotnie ? czyli IPA cleaner wosk ?? jest sens lakier potraktowany clenerem przecierać IPA ? Ja Cię proszę... pierdylion razy wałkowany temat
mavq Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 mkbewe, cleaner ipa wosk. Choć ipa nie jest konieczna. Użyj opcji szukaj zanim napiszesz coś inteligentnego
mkbewe Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Cięcie -> mycie -> finish (sf4000 w Twoim przypadku) -> IPA -> cleanery, woski seetki razy a i tak widzę rożne opinie. mavq wybacz o wszechwiedzący ze ośmieliłem się napisać bez wcześniejszego kontaktu z 10firmami detailingowymi... i cytat z innego forum: nie nalezy mylic produktu IPA z cleanerem lakieru.IPA to alkohol, który usuwa woski, powłoki, czy wymywa pasty polerskie, znakomicie równiez odtłuszcza lakier. Cleanery to mają często wypełniacze, oraz są delikatnie ścierne dzięki czemu maskują / wypełniają / usuwają delikatne zarysowania. Wosk samochodowy, może być aplikowany bezpośrednio na czysty odtluszczony lakier lub na lakier przygotowany cleanerem. Nie stosujemy jednak rozwiązania cleaner / ipa / wosk bo nie miało by to sensu.
mavq Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Novus dobrze napisał. Po pascie polerskiej musisz przemyc panel ipa... Potem cleaner, opcjonalnie ipa i wosk.
Rekomendowane odpowiedzi