kamilgt Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Czy ktos uzywal renoskor w celu odnowienia kierownicy? Ile czasu poświęciłeś na znalezienie informacji na forum na temat tych produktów?
t.grychnik Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Najlepiej odkleic znaczki jesli chce się to porządnie zrobic. no tak a co ze środkiem znaczka i np z napisami typu np.2.0 tdi tfsi żeby dokładnie dopieścić szczegóły
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Jakim najlepiej środkiem do polerowanie metalu zlikwidować te rysy z listw okiennych. One są tak delikatne że przy przecieraniu ich fibrą się rysują. Próbowałem na fibrze Mothers Mag&Aluminium Polish ale wydaje mi się że po nim jeszcze więcej rys przybywa.
kamilgt Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Pimps, jeśli to plastik przykryty chromem to może spróbuj czymś dedykowanym: http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -75ml.html
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 kamilgt - to nie jest plastik ale jest strasznie delikatne. Tak czy siak dzięki za podpowiedź.
kamilgt Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Na 95% jest to plastik pokryty cieniutką warstwą chromu czy czegoś podobnego
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Nie spieram się i tym bardziej musi być to środek delikatny - pewnie z tego Atosolu skorzystam chyba że ktoś jeszcze miał taki problem i coś może podpowiedzieć.
mar79 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Pimps, Czy fibra robiła się czarna?
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 mar79 - lekko się przyciemniła ale nie tak jak no końcówce wydechu.
impex Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W jaki sposob przechowujecie mikrofibry? Macie jakies pudelka itd? Chcialbym sobie to jakos fajnie posegregowac bo jest ich co raz wiecej.
mar79 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Pimps, Ja usuwałem osad po deszczu ( mnóstwo kropek) nie ruszyło nic ipa clener dopiero pasta którą wymieniłeś ruszyła to i dała połysk, ale zamiast fibry użyłem szmatki bawełnianej, a skoro robiła się czarna to leciałeś po jakimś metalu a nie plastiku
Pimps Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 mar79 - na listwach bardzo delikatnie dociskałem więc robiła się fibra ciemniejsza ale nie czarna jak na końcówce wydechu który po prostu mocno tarłem. No nie chyba spróbuje tego środka który polecił kamilgt bo drogi nie jest a może sobie z tym poradzi.
chris18404 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tubka kremu saphir na ile starczy razy, jezeli bede kladl 3-warstwowo?
Tommy Lee Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W jaki sposob przechowujecie mikrofibry? Macie jakies pudelka itd? Chcialbym sobie to jakos fajnie posegregowac bo jest ich co raz wiecej. ja trzymam w takim pojemniku, kosztowal kilka zlotych w NOMI a resztę siuwaxów trzymam w takim są do kupienia takie gotowe regaly z wysuwanymi szufladkami ale nie było tego u mnie i na szybko kupiłem te pojemniki, przynajmniej wszystko jest szczelne i nie kurzy mi się nic do środka
t.grychnik Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 mam pytanie w sprawie wosku Colli 476 jak cleaner polecacie? myślę nad prima amigo, r222, WOLFGANG DEEP GLOSS SPRITZ Sealant lub SONUS PAINTWORK CLEANSER
W1Michal Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Wolfgang Spritz to wosk w sprayu a nie cleaner. pomyliło Ci się swoją drogą awplikowałem go 3 dni temu, dziś spadł deszcz i jeśli chodzi o kropelkowanie to jest tragicznie, woda wogóle nie chce zjeźdżać z lakieru, za tą kase to pomyłka, choć look daje niezły, aczkolwie zawiodłem się. Wracam do Meguiarsa bez kombinacji. Co do cleanera pod Colli to ja kiedyś zastosowałem Dodo Juice i było ok, miałem też AF Tough Prep i również polecam
kM3 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Podpowiedzcie co lepiej położyć na roczną powłoke Gtechniq C1 by zabezpieczyć i podbić look... SOFT99 Fusso Coat Mirror Shine Dark Color – powłoka polimerowa czy AQuartz ReLoad Premium??
Quest Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 1. Mam pytanie. Dzisiaj myłem auto po delikatnej korekcie. Po wprowadzeniu auta do garażu zauważyłem że na słupku jest smuga po złapanym padem kleju z taśmy. Czy mogę wytrzeć to vp tar&glue i przetrzeć IPA ? 2. Czy mogę całe auto między ostatnim myciem a położeniem cleanera oblecieć IPA i mikrofibrą ? 3. Jak nanosić rotacją HDC ? Tak samo jak pasty polerskie ? dzielić dach na 6 części czy można robić na większych powierzchniach ? 4. Czy Carbon mogę nałożyć na np. cały dach odczekać chwilkę i wytrzeć mikrofibrą czy robić po kawałku i po minucie wycierać.
Mrcnsb Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Chciałem zrobić sobie przegląd maszynki krauss p7, jakim smarem ją najlepiej przesmarować ? Czy robić coś jeszcze po za smarowaniem głowicy ?
Novus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 1. Mam pytanie. Dzisiaj myłem auto po delikatnej korekcie. Po wprowadzeniu auta do garażu zauważyłem że na słupku jest smuga po złapanym padem kleju z taśmy. Czy mogę wytrzeć to vp tar&glue i przetrzeć IPA ? 2. Czy mogę całe auto między ostatnim myciem a położeniem cleanera oblecieć IPA i mikrofibrą ? 3. Jak nanosić rotacją HDC ? Tak samo jak pasty polerskie ? dzielić dach na 6 części czy można robić na większych powierzchniach ? 4. Czy Carbon mogę nałożyć na np. cały dach odczekać chwilkę i wytrzeć mikrofibrą czy robić po kawałku i po minucie wycierać. 1. Tak 2. Możesz 3. Można na większych. Ja średni dach robię na pół. 4. Żeby wiedzieć czy wosk jest gotowy do polerowania wykonujesz test palca. Jeżeli po przejechaniu palcem po lakierze wosk nie marze się to znaczy, że możesz polerować. Co oznacza, że nie, nie musisz dzielić.
mateuszk Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Jaki pad do one stepa robiony lare-epl11, lakier akryl granat LA5G VW, specyfik Menzerna PP Ultra. BP 125mm i 75mm. Flexipads biały a później żółty, czy biały, pomarańczowy. Są swirle i ryski większe, zapewne całkowicie ich nie usunę jednak na pełną korektę nie mam warunków. Ten BP 125mm w zestawie Lare EPL11+ jest jedynie pod pady 150mm ?
Qub@ Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Możesz na niego śmiało założyć gąbkę 125. Jak masz zamiar uzyc tylko i wylaczenie tej menzerny pp to proponowałbym zolty flexi (ktory nie jest mega miekki porównujac do innych miękkich)
Mess Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 mateuszk, Gąbki 135mm i 150mm spokojnie. Jakie polecicie rękawiczki do pracy? Średnia wytrzymałość (tak by zaraz nie pękały, ale nie musi to być poziom "backfire") fajnie jak by się w nich mniej ręce pociły.
Barista Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Znacie kogoś w Warszawie lub okolicach, kto dobiera kolor farby do skóry?
Rekomendowane odpowiedzi