Frycu75 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Podobno jeszcze lepszy od miedzianego jest smar porcelanowy W jednej z relacji Justyny widziałem jak nim przygotowywała piasty przed montażem kół. A na marginesie koła potrafią się zapiec. Raz złapałem gumę i nie mogłem sam zdjąć koła. Asistans z wielkimi młotami się też męczyli, mimo że najpierw się śmiali że koła nie mogę zmienić. Potem mieli minę
HoodY Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Witam kolega przywiózł mi z UK coś takiego może miał ktoś z was styczność z czymś takim nawet niewiem co to jest i jak to aplikować Wiem tylko że jest to firmy Diamondbrite
Yasiek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 jak to aplikować Przecież na etykiecie jest napisane? Zabezpieczenie Stage 1 150 ml - dokładnie oczyszcza i wypełnia pory lakieru, tworząc gładką powierzchnię. Zabezpieczenie Stage 2 150 ml - tworzy warstwę ochronną o diamentowym połysku.
Justyna Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Podobno jeszcze lepszy od miedzianego jest smar porcelanowy W jednej z relacji Justyny widziałem jak nim przygotowywała piasty przed montażem kół. A na marginesie koła potrafią się zapiec. Raz złapałem gumę i nie mogłem sam zdjąć koła. Asistans z wielkimi młotami się też męczyli, mimo że najpierw się śmiali że koła nie mogę zmienić. Potem mieli minę Nie smar porcelanowy tylko pasta ceramiczna http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... 400ml.html
HoodY Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Yasiek, Ok dzięki za info. Gdybym umiał angielski to bym nie pytał. A kolega zostawił pod moją nieobecnoscią także do kogo miałem się zwrócić jak nie do grona profesjonalistów którzy zawsze mi prawde powiedzą i fachowo doradzą.
Frycu75 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Nie smar porcelanowy tylko pasta ceramiczna Justyna coś tam po głowie się telepało dlatego był myśliciel - może teraz zapamiętam też myślę ją kupić
Mess Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Ciekawski produkt;) Wrzuce sobie na listę, chociaż zawsze uzywam smaru miedziowego na połaczenie piast/tarcz z felgą... tak BMW lubi się zapiec zwłaszcza jak zimą się lata bez kołpaka Z drugiej strony często producenci tarcz, zabraniają używać pasty miedzianej na połączenie felga/tarcza (warranty void), a należy to połączenie tylko bardzo dobrze odczyścić. Najlepiej użyć czegoś takiego (potocznie włosy murzyna): Ale nie tego: - te mogą nie doczyścić
maciekd24 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 no jak przekladalem w jednej BMW do zdjec z letnich na zimowki to 30 min jedno kolo sciagalem tak sie zapieklo
Piter Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Czego używacie do odmierzania dokładnej ilości chemii przy rozcieńczaniu?
Kama Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Strzykawek 100ml Każda podpisana do czegoś innego
kita33 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Czego używacie do odmierzania dokładnej ilości chemii przy rozcieńczaniu? Ja używam kubków do odmierzania lakierów samochodowych
kupszczelisty Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Nieduża i tania miarka na płyny to pojemnik na mocz, tyle że nie wszystkie mają skalę.
kita33 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Np taki https://www.normfest-shop.com/cms/wm?ca ... oupId=7223 Masz podzialke i proporcje więc ulatwia dawkowanie chemi
damin Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Ja używam miarki dodawanej gratis do proszków do prania w hipermarkecie Real. Wziąłem jeden proszek i dwie miarki, nie było żadnego problemu.
Piotrek Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Piter, W IKEA chyba za 3 zł jest komplet takich łyżeczek do odmierzania. W komplecie jest 1ml,5ml,15ml i chyba 100 ml.
Chat Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 http://www.detailershop.pl/pl/p/Kubek-d ... zialka/642 http://www.shiningcar.pl/pl/c/Miarki/67
michoo_ Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Czy można dać pokrywę silnika do spawania plastików?
pawelpp Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 A czemu nie ? Dobry spawacz zrobi to tak,że się nie rozejdzie (nie pęknie). Nieraz zawozilem coś do spawania to się za głowę łapałem jakie trupy ludzie oddawali do klejenia/spawania,które powinny wylądować w śmietniku
Shmatan Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Jaka jest wydajność 303fg? ile potrzebuje żeby zabezpieczyć komplet dywaników welurowych i foteli w golfie?
michoo_ Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Myślę że cała butelka zejdzie, wszystko zależy jak dokłandie chcesz oblecieć
Altay Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Wydajność bardzo kiepska, jak zechcesz dokładnie zabezpieczyć fotele i dywaniki, co i tak zetrzesz po tygodniu, to zejdzie Ci całe opakowanie
canta8 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Mam prośbę o poradę. Mam w przedpokoju szafy a na nich przesuwne lustra od podłogi do sufitu. I przyprawią mnie one chyba o zawał serca. Kiedy słonce nie pada na nie wyglądają slicznie. Kryształowo,diamentowo. Kiedy słonce zaswieci wyglądaja tak jakby ktos pawia puścił. Jeden wielki zamaz.Próbowałem wielu rzeczy.Od klasycznych różnych płynów do szyb i luster ,poprzez babcine wynalazki z cytryną,octem, mocną esencją herbacianą i czym tam jeszcze do aresnału samochodowego.Czyściłem IPA czystą,rozcieńczoną, czyscilem APC rozcieńczonym,czystym,próbowałem cleanerów sciernych,nieściernych.Nawet na kawałku próbowałem UC Megsa. I nic. Bez słońca cycuś,w słońcu makabra. Problem w tym,że w lecie słońce cały czas będzie je oświetlało. Co zrobić? Już nie wiem czym to doczyścic. W słoncu wydaje sie to szkło byc pokryte jakby siwym osadem,którego nie da sie oczyścic. Pomocy!!!!!!!!!
KR54321 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Mógłbyś spróbować któregoś z preparatów do czyszczenia/polerowania szyb, np. Autoglym Car Glass Polish.
canta8 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dzieki.Spróbuje bo nie mam zamiaru sie poddac Dodam jeszcze,że specjalnie nakupowałem róznistych mikrofobr tylko do luster o stukturach gładkich,waflowych . Nic nie daje. Mysle,że to nie jest kwestia brudu na lustrze. One od dołu do góry mają taką jednolitą szarą warstwę która w słońcu wygląda paskudnie no i do niej się dziadostwo przykleja. Oba lustra są nią równomiernie pokryte.
Rekomendowane odpowiedzi