powalla Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 pablogda, Problem z tym napisem jest od lat znany na forum mazdy > http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 8&start=20 Potrzebujesz tylko "ori płytkę A" ...cokolwiek to znaczy
wilk30 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Po prostu potrzeba oryginalnej płyty z softem i wtedy ruszy wszystko navi wgra sobie oprogramowanie
matek55 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Ponawiam pytanie bo nie uzyskałem odp jest sens zmywac resztki wosku IPA skoro bede leciał od nowa clanerem ?
powalla Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Oj tam zamiast czekać na odpowiedź przeleciałbyś to już tą IPĄ ...zaszkodzić nie zaszkodzi , a najwyżej trochę ręką pomachasz jeśli za 3 dni ktoś raczy napisać że "nie ma sensu"
bgs Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 mati373737, tylko podkładka bezbarwna, oraz "cała" standardowa podkładka gumowa pod podstawą magnetyczną. Pamiętaj jeszcze o ewentualnym mocowaniu kabla antenowego... ,gdyż on również sieje ferment na lakierze... Podkładka magnetyczna to zło: - pogarsza pracę anteny - rysuje lakier - gromadzi się woda pod wspomnianą podkładką - zmniejsza siłę przylegania podstawy do nadwozia
MarrciN Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Ponawiam pytanie bo nie uzyskałem odp jest sens zmywac resztki wosku IPA skoro bede leciał od nowa clanerem ? Nie ma takiej potrzeby.
cyymek Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam czy ktoś z kolegów może sprawdzić mi vin KMHHN61DP3U103071 Z góry dziękuje i wszelkie ifnormacje z vinu proszę o podesłanie na PW. Pozdrawiam
mati373737 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 VIN może sprawdzić każdy za darmo na stronie historiapojazdu.gov.pl ale potrzebne ci bedzie jeszcze data pierwszej rej. i numer rej.
pablogda Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 @acidmk, @wilk30, @powalla Panowie, jeszcze raz dzięki za pomoc. Temat ogarnięty, faktycznie wystarczyło włożyć ori płytkę "A" Wiem, że na tym forum nie przystoi wklejać zdjęcia tak zapaskudzonego wyświetlacza. Ale co tam Tak to wyglądało: Wszystko gra i gitara !!
cyymek Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Tak ale czy na tej stronie da się sprawdzić auto z Austrii? B to chyba tylko PL obsługuje.
acidmk Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 @acidmk, @wilk30, @powallaPanowie, jeszcze raz dzięki za pomoc. Temat ogarnięty, faktycznie wystarczyło włożyć ori płytkę "A" Wiem, że na tym forum nie przystoi wklejać zdjęcia tak zapaskudzonego wyświetlacza. Ale co tam Tak to wyglądało: Obrazek Wszystko gra i gitara !! NO i super Gitarra! Znaczy ASO nie jest potrzebne i to jest dobra wiadomość.
mati373737 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 cyymek, A tego to ci kolego nawet nie powiem bo strona działa dopiero od jakiegoś tygodnia i sam nie wiem, ale myślę że tak bo chyba w końcu do tego została stworzona
exantuss Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Mając prima amigo jest sens kupowania hdc pod carbona czy raczej nie będzie żadnej różnicy wizualnie i w długości żywotności carbona?
turzol Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Mam pytanie odnośnie korekty lakieru. Jaka jest szkoła odnośnie wymywania pasty? Po skończeniu przejazdu i ostygnięciu roboczego panelu, psikać bezpośrednio IPA na panel wtedy wytrzeć fibrą czy najpierw wycieramy resztki wypracowanej pasty fibrą i wtedy traktujemy IPA?
soll Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Lepiej spryskać IPA lub zmywaczem i przetrzeć, żebyś nie przecierał pasty na sucho (nie mówię o luźnym pyle z past). Ponadto zamiast na panel można też psikać na fibrę, na niektórych lakierach łatwiej wytrzeć wtedy IPA.
LZ Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 @acidmk, @wilk30, @powallaPanowie, jeszcze raz dzięki za pomoc. Temat ogarnięty, faktycznie wystarczyło włożyć ori płytkę "A" Wiem, że na tym forum nie przystoi wklejać zdjęcia tak zapaskudzonego wyświetlacza. Ale co tam Tak to wyglądało: Obrazek Wszystko gra i gitara !! Czyli Mazda przechowuje oprogramowanie do navi w pamięci ulotnej? No to jakiegoś inżyniera fantazja poniosła...
bienek Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 exantuss, ja bym sobie darował HDC, ja wole o 100 razy bardziej pracować z Prima Amigo i efekt myślę, że będzie bardzo zbliżony.
impex Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Ostatnio na forum widzialem filmik lub zdjecia (nie pamietam dokladnie) gdzie bylo zaprezentowane dzialanie preparatu na owady itd.Z tego co pamietam to mial dopiero wejsc do sprzedazy, a efekty byly bardzo fajne.Szukalem i nie moge cos znalezc tego.Moglby mi ktos pomoc? Nie jestem pewien, ale bylo to chyba shiny garage
impex Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Tak zgadza sie.Bardzo dziekuje, mam nadzieje, ze w rzeczywistosci dziala tak samo dobrze jak na filmie i nie ma problemow z usunieciem zaschnietych owadów.
pabloo1033 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 hej.czy Koch Chemie Quick & Shine Elegant to to samo co Koch Chemie Allround Quick Shine ?
kita33 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Czy taka kombinacja ma sens? Zymol HDC + Black Hole + Zymol Carbon Duragloss Squeaky Clean + Black Hole + Fusso 99 DJ LP + Black Hole + Colli Prima Amigo + Black Hole + ....?
manio49 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 nie nie nie nie jeśli ma być bardziej trwałe niż do pierwszego deszczu. Black Hole jest tu problemem w pewnym sensie. Połóż Carbona na Prima Amigo - będziesz zadowolony
kita33 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 manio49, a jak wywalę BH z tej kombinacji czyli Zymol HDC + Zymol Carbon Duragloss Squeaky Clean + Fusso 99 DJ LP + Colli
Rekomendowane odpowiedzi