manio49 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Mam problem z tapicerką znajomego. Jego córa podróżująca w foteliku pewnego razu przykleiła do oparcia tylnej kanapy lizaka, ten się elegancko rozpłynął i zostawił gluta na całym oparciu i kleksa na siedzisku, znajomy ledwo odkleił fotelik Macie może jakiś pomysł jak usunąć ten lepki problem z kanapy? W sumie ciekawa sprawa, bo pranie nic nie da, wyrwać się nie da (bo za głęboko się "wtopił" ten lizak) i generalnie zagwozdka. Osobiście myślałem o potraktowaniu nagrzanym na maxa żelazkiem przez jakiś ręcznik, tak żeby w niego wtopić pozostałości. Ale domyślam się, że to nie usunie całości... Jak to już jeden mówił - pomożecie?
mkbewe Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Tak, bo to po taniości, 200 zł za polerkę no nie no za taką kasę to nie ukrywajmy to nie ma prawa być zrobione solidnie.
tevenet Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2014 Krótkie pytanko: zostawiłem na tych upałach glinkę ValtePro w samochodzie. Leżała tam chyba od poniedziałku. Mogę ją bezstresowo dalej używać czy miało to jakiś zły wpływ? Glinka wygląda ok.
marszo Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2014 Mam problem z tapicerką znajomego.Jego córa podróżująca w foteliku pewnego razu przykleiła do oparcia tylnej kanapy lizaka, ten się elegancko rozpłynął i zostawił gluta na całym oparciu i kleksa na siedzisku, znajomy ledwo odkleił fotelik Macie może jakiś pomysł jak usunąć ten lepki problem z kanapy? W sumie ciekawa sprawa, bo pranie nic nie da, wyrwać się nie da (bo za głęboko się "wtopił" ten lizak) i generalnie zagwozdka. Osobiście myślałem o potraktowaniu nagrzanym na maxa żelazkiem przez jakiś ręcznik, tak żeby w niego wtopić pozostałości. Ale domyślam się, że to nie usunie całości... Jak to już jeden mówił - pomożecie? Może parownica? Ciepła woda+ APC nie daje rady?
ValetPRO Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2014 tevenet Nic sie z glinka nie powinno stać
Pajko Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ludziska szybkie pytanie pasty Koch Chemie i pady flexi dobre połączenie czy lepiej wybrać padu np Urbana ?
mati373737 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Na którym cleanerze lepiej posiedzi mi fusso? Wiadomo coś w tej kwestii? Duragloss 652 / 601, czy mój faworyt Prima Amigo? Może coś innego, albo położyć go na IPA?
Mass Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Jaki cleaner pod Orange Crusha? Trochę tego jest i nie mogę się zdecydować. - Dodo Juice Prep Polish Cleaner - DODO JUICE LIME PRIME - DODO JUICE LIME PRIME LITE - Dodo Juice Basics of Bling Prep Polish Zalezy mi na jak najlepszej podkładce pod wosk i w miare bezpiecznią aplikację tricolorem.
knzz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Czy IPA rozcieńczamy jak tak to w jakich proporcjach czy używamy w org. stężeniu?
Carire Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 siema, chce poprawić coś wygląd w felach s-line w audi a4 tylko nie wiem czy ma to sens i coś to da? jaka pasta jak coś? mam od megsa pasta jak coś na fibre i jazda? thx
cyymek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam Jestem w trakcie kompletowania zestawu do korekty lakieru i ma takie pytanie czy Menzerene 2500 mogę zastąpić UC gdyż posiadm 2\3 butelki, a za tamte pieniążki zakupie dodatkowe akcesoria.
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 cyymek, czy Menzerna 2500 może zastąpić UC to trudno powiedzieć - dużo zależy jeszcze od padów i lakieru ale są to pasty o porównywalnej mocy tnącej.
ludwik93 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Panowie czy do mycia palstików zamiast APC mogę użyć w odpowiednim stężeniu aktywną pianę SG lub szampon ? może głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi pozdrawiam !
cyymek Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Jakie pady polecacie na początek do DA 135 czy 150 no i lepsze będą karbowane, honeye i snake czy tradycyjne płaskie?
booohal Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 ludwik93, Pianę śmiało. Ale wcześniej pro forma sprawdź na jakimś kawałeczku czy wszystko okej.
rafo1 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 trzymał ponad 2 miechy coś krótko jak na NW, co kładłeś? Nigdy wodą nie leciałem, spróbuj. U mnie działa GC od megsa Ja najpierw wypolerowałem szybę ręcznie Glass Polish Turtle wax, później nałożyłem NW z firmy Autoland (chciałem sprawdzić jak w ogóle działa nw, a tylko taką mogłem kupić na szybko w mieście) i trzymała 600km w deszczu Czy RainX jest aż tak mocny ? Cena przecież ta sama
Szwms Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam, Mam pytanko, jestem laikiem jeśli chodzi o detailing, kupiłem dziś wosk Mother's PowerWax Stage 2 Pan w sklepie powiedział, że jak na początek to może być, mówiłem mu że będę go nakładał ręcznie, lecz na odwrocie butelki pisze, że jest on do nakładania maszynowego. Zorientowałem się dopiero jak wróciłem do domu. Stąd moje pytanie czy mogę go nałożyć ręcznie czy po prostu mam go wymienić na jakiś inny? Pozdrawiam
eithray Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jak nakładać Autoglym UDS? Mniej więcej jak długo trzeba go rozpracowywać? Po jakim czasie mogę zacząć go polerować? Musi przyschnąć trochę? Obecnie jest trochę ciepło i mój UDS strasznie szybko przysycha i są problemy by go spolerować. Wychodzi na to, że od razu po nałożeniu trzeba go polerować?
Grzegorz82 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Witam , gdzie można kupić płytki wzorcowe do kalibracji (Aluminium i Stal) oraz folie pomiarowe do miernika Paint Detective PD8 ?? Mam możliwość kupić sam miernik za dobre pieniądze i nie wiem czy resztę rzeczy da się dokupić
Bastek1980 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Rozpoczynam dopiero kompletowanie - a w zasadzie mam je dopiero w planach na przyszły miesiąc. Chcę zakupić polerkę Vander DA i skompletować do niej zestaw BP, padów i past. Mój samochód to Peugeot 407 w kolorze czarny metalik/perła - lakier dosyć zmęczony życiem. Polerki będę używał amatorsko. Nie wiem czy lakier na tym aucie jest twardy, miękki czy średni. Wiem jedynie, że chcę zakupić polerkę DA żeby nie uszkodzić lakieru przy zabawie. Jaki zestaw na początek moglibyście mi polecić? Wszelkie informacje na forum są strasznie porozrzucane i dla laika ciężko je pozbierać do kupy - stąd ta moja prośba o radę.
Rekomendowane odpowiedzi