bigmaciek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Cześć, gdzie w Warszawie i okolicach mogę oddać klosze lamp do wypolerowania w sensownej cenie?
mati8201 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 z tego co mi wiadomo to niepowinno
Biszkopt Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 bigmaciek, w jakim samochodzie chcesz polerować? Jak chcesz, to możemy się spotkać jakoś wieczorem i Ci pomogę (jestem z Grodziska). Robiłem to już kilka razy, nie ma z tym jakiejś wielkiej filozofii. Może być u mnie w garażu, mam maszynę i jakieś resztki past. Koszt wtedy będzie symboliczy i wyrażony w butelkach Jak coś, to napisz PW. A jak nie chcesz, to uderz do Pawła Nowickiego (MX Nowicki), ew. możesz zapytać w Milano Garage, sąsiadowi robili w rozsądnej cenie i wyszło nawet nieźle, A rysa była głęboka u niego...
mkbewe Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Mam takie pytanko chciałbym sobie zaaplikować RainX'a czy przed nim dobrze byo by np AG Glass Polish ?? i na to dać Raina ?? Proszę o jakieś instrukcję użytkowniku bardziej doświadczonych z tym produktem
mkbewe Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 AG CGP - IPA - RainX ok idę się pobawić dziękuje
639 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam. Mam pytanie własciwosci Menzerny 4000 kontra PB PP. Wiem ze ten drugi jest cleanerem, ale gdzies znalazłem test i wyszlo ze coś tam trze. Dzis po raz kolejny oswajałem sie z maszyna na Volvo V40 i po Menzernie 400 na Białym Flexi nastepnie Menzernie 2500 na pomarańczowy Flexi zastosowałem własnie PB PP. Uznałem to za dobry pomysł bo za jednym razem finiszowałem i cleanerowałem. Czy popełniłem bład w sztuce? czy jednak powinienem po 2500 przeleciec 4000 a dopiero potem PB PP?
herusek14 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Chłopaki i dziewczyny.. Robię korektę Audi A3 98r. piano black.. FG500 na twardym flexipads'ie i zbiera ok... 3 pełne przejazdy i git. Chce wykończyć SF4000 na czarnym padzie Monster Schine i robi mi hologramy w chooo choo . Zimny lakier wymyłem obficie IPA 1:1 i miekkim padem ręcznym flexipads pomachałem wzdłużnie cherry glaze. Później dokładnie wymyłem IPA AIO i jest git.. zero holosów.. wymywałem bardzo długo. Mieliście już takie przeboje czy może już miekki pad od finischu jest bee? Mimo że ma mały przebieg. Dodam że maska lakierowana.
mkbewe Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 wg mnei to za duży przeskok między fg500 a sf4000 jeszcze bym coś dał. ten pad z monster shine oczywiście gofrowaty ?
kamil2963 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Czy mogę użyc ValetPRO Bilberry Wheel Cleaner do innych rzeczy niż czyszczenie felg ? np. oczyszczenia dolnych partii karoserii z syfu ? Chodzi mi o to czy nie uszkodzi lakieru, skoro usuwa taki syf z felg to czemu nie ze zderzakow. W przyszlosci kupie iron X, ale mam bilberry i ciekawi mnie czy sie nadaje...
kamilgt Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 kamil2963, dlaczego miałby usunąć smołę i opiłki metaliczne, skoro nie do tego został stworzony?
herusek14 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Pad jest płaski.. nie wafel. Ekipa z detailer.pl polecają taką kombinacje. Na innych lakierach takich akcji nie miałem. Toyote też tak robiłem i było git.
kamil2963 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 kamil2963, dlaczego miałby usunąć smołę i opiłki metaliczne, skoro nie do tego został stworzony? Wiem ze nie sluzy do tego, ale tak po prostu chcialem zapytac ;] Moze dlatego ze ironX myje sie tez felgi...
SDeba Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Czy warto polerować nowe, 2 miesięczne auto? Z bliska widzę pojedyncze, małe (0,5cm) ryski bardzo rzadko rozsiane. Dodam, że jedyna polerka, jaka póki co wchodzi w grę, to ręczna. Druga sprawa - czy warto myć samochód po glinkowaniu?
herusek14 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 SDeba osobiście nie wyobrażam sobie nie umyć auta po glinkowaniu
Chat Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Czy warto polerować nowe, 2 miesięczne auto? Z bliska widzę pojedyncze, małe (0,5cm) ryski bardzo rzadko rozsiane. Dodam, że jedyna polerka, jaka póki co wchodzi w grę, to ręczna. Druga sprawa - czy warto myć samochód po glinkowaniu? Polerować nie, ale cleaner lekkościerny przed woskiem wskazany. Moje auta po każdym glinkowaniu są całe w mazach i holsach, nie wyobrażam sobie by ich nie myć, czy nawet nie przejechać cleanerem.
SDeba Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Chat, tak też myślałem. W takim razie jaki cleaner ścierny polecasz/polecacie?
Chat Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Chat, tak też myślałem. W takim razie jaki cleaner ścierny polecasz/polecacie? Dodo Juice Lime Prime.
SDeba Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Chat, ostatnie pytanie nowicjusza : jak go aplikować?
Chat Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Chat, ostatnie pytanie nowicjusza : jak go aplikować? Imię: Sebastian Dołączył: Dzisiaj 23:03 Sebastian ....odrobinę wysiłku.
mati373737 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Co sądzicie o Prima Amigo na jasny lakier (jasna zieleń, oliwka)? Z tego co słyszałem to ten cleaner daje świetne efekty, ale bardziej na ciemnych barwach, a na tej też się spisze? Jest on też choć delikatnie ścierny i usunie/zamaskuje trochę swirli?
Pogodny Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ciekawa sytuacja. Skórzane fotele w idealnym stanie, walą taką dziwną stęchlizną. Jak pozbyć się takiego zapachu? Cleaner Colourlocka da radę zneutralizować ten zapach?
Chat Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ciekawa sytuacja. Skórzane fotele w idealnym stanie, walą taką dziwną stęchlizną. Jak pozbyć się takiego zapachu? Cleaner Colourlocka da radę zneutralizować ten zapach? Ozonowanie.
zegarek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Jeśli zalągł się grzyb to samo ozonowanie może nie być skuteczne. Taką skórę odgrzybia się roztworem z octu w odpowiednim stężeniu. Najlepiej zawinąć w worek na kilkanaście godzin. W połączeniu z ozonowaniem może dać dobry rezultat. Gorzej jak grzyb jest w gąbce. Oczywiście później wali wszystko octem, ale po kilku dniach wietrzeje
sinner Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Myślałem ze to się nigdy nie stanie a jednak..... stało się. Kupiłem białe auto stad też pytanie jaki wosk poleciilibyście do białasa koniecznie coś antystatycznego. Aktualnie mam Colli natysa niebieskiego petesa hi temp i kazdy przyciaga kurz i pył. Co moglibyscie polecic juz sprawdzonego Dzieki
Rekomendowane odpowiedzi