Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Altay, dzięki za odpowiedź, jednak chciałbym usłyszeć opinie innych

Do Nilfiska przekonuje mnie to że jest 5 letnia gwarancja, a jak sie ma ta myjka?

Znów Macallister to taki noname, ale widziałem go i dobrze wygląda a co mnie przekonuje, to że ma zwijany wąż, co byłoby bardzo wygodne w użytkowaniu.

Jeśli chodzi o Karcher, to też nie wiem co to wogóle za seria 5, widziałem 5.200 i inne różne, ale samo 5 to nie widziałem więc nie wiem czy to sie opłaca.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Bazuka jak najbardziej mozliwe ;) kolega sie tym zajmuje i ostatnio robilismy jego felgi do e36 ;) wyszlo to calkiem calkiem w powiazaniu z polerka rantow :good:

Opublikowano

Izopropanol i alkohol izopropylowy wyczytalem ze oba alko. To to samo ale bez czyjegos potwierdzenia nie bede eksperymentowal na samochodzie .

Alkohol izopropylowy moge stosowac zamiast izopropanol'u ?

Opublikowano
mkbewe kup tenzi track jak do quada ;)

z tym Truckiem bym uważał tak samo jak z Dimerem, wydaje mi sie ze lepiej jest użyć Tenzi Super Green, jest bezpieczniejsza ale tez dobrze domywa

ok poszukam tego green'a najwyżej dorzuce mu trochę APC :)

Opublikowano

Mam wątpliwości, jaki sposób pracy wybrać przy pracy z pastami menzerna;

- metoda zenitu

- praca na stałych obrotach

Proszę o wypowiedź doświadczonych w temacie

Opublikowano

lukas10313, Stałe obroty

Maciej WTN, Ja zrobiłem VW LT doka, BMW e36, komplet felg 18 i zostało mi jeszcze z połowa. A wcale nie żałowałem tylko nakładałem aż na lakierze zostawał mokry ślad więc na bogato jeśli można tak to określić.

Opublikowano

Nie wierzę, że nikt nie czernił dachu Auto Brite Black Dye. Może jednak jest ktoś, kto to zrobił.

Proszę o info jak wyszło.

Opublikowano

Ja ponawiam pytanie :)

Parę godzin czytam forum, ale mimo to mam wiele pytać :)

1. Jak zrobię 3 stopniową korektę, to jest sens nakładać DG 652 czy odpuścić i oblecieć 601 + 111 ?

2. 601 i 111 nakładać DA czy ręcznie?

Opublikowano

obcy1234,

chyba Nilfiska, mam bardzo złe wspomnienia z Karcherem....

a zwłaszcza z ich serwisem MJM Jaroszyńscy w Łomiankach.....

osobiście po Karcherze kupiłem Makitę i jestem zadowolony

Opublikowano

Szybkie pytanie, mam bmw w takim lakierze (Lightgelb) :

Za duże zdjęcie.

Czym lepiej poprawie głębie: Blach Hole czy White Diamond?? Chcę mega błysk :P A nie wiem czy to jeszcze jasny czy już ciemny lakier. Muszę zdecydować co zamówić ;) Korekty pewnie 100% nie uda mi się zrobić i pozostałe zarysowania chciałbym czymś wypełnić :)

dzięki ;)

Opublikowano

PB BH nie wyciągniesz raczej zbyt dużo głębi z Twojego koloru - wg mnie to jeszcze paleta jasnych kolorów. Lepiej weź WD - będzie błysk :good:

Opublikowano

Szybkie pytanie... Lakier umyty, wyglinkowany itp i teraz:

- cleaner PB Pro polish, Meg's Deep crystal polish(politura), PB Black Hole, FK1000??

czy

- dac cleaner a na to black hole i fk1000?

czy

- jak wyzej ale bez wosku?

Politura Megsa nie pogryzie sie z Black Holem??

Kanapka ma polezec conajmniej 2 dni:) (podwozka do slubu) ale zalezy mi na glebi i czarnosci:)

Wszystko maszynowo na czarnym wafelku flexi oczywiscie procz FK1000

Opublikowano
cleaner a na to black hole i fk1000

ale aplikuj oczywiście dwoma padami a nie jednym ;)

oczywiscie ze dwoma :good: wiec Megs DC nie podbije wiecej wet looka przy BH??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.