Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Mielony, Benzyna ekstrakcyjna sobie z tym poradzi.

Też o tym myślałem :) Skocze zaraz, kupie i spróbuje, bo mnie to będzie denerwować. Dzięki wszystkim za porady

Opublikowano

Czym najlepiej zabezpieczyć białą tapicerkę skórzaną, aby łatwiej można było ją myć ? :o

Opublikowano

Jaki preparat polecacie do kierownic skórzanych, który da matowy efekt i powierzchnię nie lepką? Zależy mi na testerze, bo skórzaną mam tylko kierownicę w aucie.

Co sądzicie o Poorboys World Leather Stuff ?

Opublikowano

InspektorKot, jak dla mnie nie różni się on bardzo od Natural Looka, więc z matem ciężko,

na kierownice bym raczej go nie nakładał :/

poszukaj na giełdzie, może ktoś będzie miał do sprzedania resztki czegoś ciekawego ;)

Opublikowano
kubik

czyli czyszczenie, potem odżywka na konie impregnat ....

Impregnat od razu po czyszczeniu ;)

Opublikowano

Witam, ile srednio zużywacie mikrofibr do wymywania wypelniaczy past podczas korekty?

Mowie o uzyciu mikrofiby z IPĄ, benzyna ekstrakcyjna, zmywaczem silikonowym itd.

Auto sredniej wielkosci np Golf 5.

Oraz co da wytrzyma dluzej na oponach? Chodzi mi o efekt do 1 może drugiego mycia: koch chemie plast care, czy pb natural look?Wiem, ze nie sa to produkty typowo do opon, ale niestety nie mam w tej chwili nic innego.

Opublikowano

Ok, a po skonczonej korekcie podczas mycia samochodu, nadal widac kropelkowanie w niektorych miejscach.

Nie mam pianownicy, moge korzystac z cisnieniowego opryskiwacza.Do calkowitego zmycia wszystkich wypelniaczy itd z lakieru wystarczy mocne stęzenie tenzi trucka, apc nielsena i wody?Mam na mysli 50ml tenzi i 50ml apc na 1l wody.Probowalem juz tak robic z jakąś tania aktywna pianą i pojawiala sie fajna tafla wody.Dobre to rozwiazanie na "poki co" ?

Opublikowano

impex, ja daję spore stężenie płynu do mycia naczyń, zwykle w domu jest to PUR ;) i u mnie działa - tafla powstaje.

Opublikowano

Zamówiłem zestaw gliptone'a do czyszczenia skóry. Cleaner g12 ma to do siebie że jest gęsty. Czy należy go rozcieńczać z wodą, jak tak to w jakich proporcjach aby doczyścić mocno zabrudzoną skórę?

Opublikowano

Czy natys red zgra sie w miarę przyzwoicie z dodo lp? Musze znajomemu samochód ogarnąć a szkoda mi hdc i carbona na to kłaść :/

Opublikowano

Tomek WRO, nie tyle szkoda carbona bo zuzycia bym nawet nie zauwaze. Szkoda mi teraz hdc bo mi koncowka została. A koledze robie bo zakład przegralem, a on widzi wow po samym myciu :)

Opublikowano

czy red devil nada się do przeprania tapicerki w aucie (ewentualnie sofy w domu). jeśli tak to w jakich proporcjach.

Opublikowano

Na auto mam nałożone PB Black Hole i na to Sealant PB Ex-P, na szyby NW Autolandu, czy myjąc na bezdotyku wszystkimi programami zmyje NW i Ex-P? nie ma obecnie szamponu więc chciałęm troche zmyć kurz z auta. Drugie pytanie czy nałożenie drugiej warstwy Ex-P da dłuższą trwałość i lepszy efekt? Zauważyłem, że dół drzwi i tylna klapa już tak nie kropelkuje jak wcześniej, czy to normalne, że na tych elementach szybciej spada "ochrona"?

Jeszcze jedno pytanie, jaki QD najlepszy na Ex-P?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.