czarekcw Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Prickbort może reagować z http://tanie-lakierowanie.pl/434-boll-s ... ray-u.html ? Na jesień zabezpieczałem podwozie z progami i chyba coś za dużo ciemnych plam miałem jak usuwałem smołę z lakieru
Mielony Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Mielony, Benzyna ekstrakcyjna sobie z tym poradzi. Też o tym myślałem Skocze zaraz, kupie i spróbuje, bo mnie to będzie denerwować. Dzięki wszystkim za porady
Żuczek Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Czym najlepiej zabezpieczyć białą tapicerkę skórzaną, aby łatwiej można było ją myć ?
kubik Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Impregnatem typu colourlock LV lub gtechniq l1
InspektorKot Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Jaki preparat polecacie do kierownic skórzanych, który da matowy efekt i powierzchnię nie lepką? Zależy mi na testerze, bo skórzaną mam tylko kierownicę w aucie. Co sądzicie o Poorboys World Leather Stuff ?
miw Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 InspektorKot, jak dla mnie nie różni się on bardzo od Natural Looka, więc z matem ciężko, na kierownice bym raczej go nie nakładał poszukaj na giełdzie, może ktoś będzie miał do sprzedania resztki czegoś ciekawego
InspektorKot Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 miw, dzięki za odpowiedź. W takim razie mniej więcej jakich produktów szukać do kierownicy?
atvmmz Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 InspektorKot, http://showcarshine.pl/1772-lederzentru ... y-itp.html
Żuczek Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 kubik czyli czyszczenie, potem odżywka na konie impregnat ....
kubik Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 kubik czyli czyszczenie, potem odżywka na konie impregnat .... Impregnat od razu po czyszczeniu
Żuczek Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 A kiedy odżywka? Już nie nakładać...
impex Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Witam, ile srednio zużywacie mikrofibr do wymywania wypelniaczy past podczas korekty? Mowie o uzyciu mikrofiby z IPĄ, benzyna ekstrakcyjna, zmywaczem silikonowym itd. Auto sredniej wielkosci np Golf 5. Oraz co da wytrzyma dluzej na oponach? Chodzi mi o efekt do 1 może drugiego mycia: koch chemie plast care, czy pb natural look?Wiem, ze nie sa to produkty typowo do opon, ale niestety nie mam w tej chwili nic innego.
/miodu/ Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 impex, Z 8-10 fibr dobrej jakości powinno starczyć, choć im więcej tym lepiej.
impex Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Ok, a po skonczonej korekcie podczas mycia samochodu, nadal widac kropelkowanie w niektorych miejscach. Nie mam pianownicy, moge korzystac z cisnieniowego opryskiwacza.Do calkowitego zmycia wszystkich wypelniaczy itd z lakieru wystarczy mocne stęzenie tenzi trucka, apc nielsena i wody?Mam na mysli 50ml tenzi i 50ml apc na 1l wody.Probowalem juz tak robic z jakąś tania aktywna pianą i pojawiala sie fajna tafla wody.Dobre to rozwiazanie na "poki co" ?
/miodu/ Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Tenzi truck z apc powinien dać radę. W jakich stężeniach nie wiem, bo akurat nigdy nie korzystałem z trucka
kloppo Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 impex, Moze sprobuj sam Tenzi Truck bez APC
Biszkopt Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 impex, ja daję spore stężenie płynu do mycia naczyń, zwykle w domu jest to PUR i u mnie działa - tafla powstaje.
Kula Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Zamówiłem zestaw gliptone'a do czyszczenia skóry. Cleaner g12 ma to do siebie że jest gęsty. Czy należy go rozcieńczać z wodą, jak tak to w jakich proporcjach aby doczyścić mocno zabrudzoną skórę?
Fiszer Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Czy natys red zgra sie w miarę przyzwoicie z dodo lp? Musze znajomemu samochód ogarnąć a szkoda mi hdc i carbona na to kłaść
Tomek WRO Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Fiszer, zgra się. Ale śmieszne jest Twoje stwierdzenie o zymolu. Ile tego wosku zużyjesz 2-3 gramy?
Fiszer Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Tomek WRO, nie tyle szkoda carbona bo zuzycia bym nawet nie zauwaze. Szkoda mi teraz hdc bo mi koncowka została. A koledze robie bo zakład przegralem, a on widzi wow po samym myciu
impex Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 /miodu/, kloppo,Biszkopt-dzięki za pomoc.
janto Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 czy red devil nada się do przeprania tapicerki w aucie (ewentualnie sofy w domu). jeśli tak to w jakich proporcjach.
kloppo Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 janto, Jak dla mnie za mocny srodek do prania. Moga pojawic sie odbarwienia. Lepiej wybrac cos typowego do prania tapicerki
robcok Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Na auto mam nałożone PB Black Hole i na to Sealant PB Ex-P, na szyby NW Autolandu, czy myjąc na bezdotyku wszystkimi programami zmyje NW i Ex-P? nie ma obecnie szamponu więc chciałęm troche zmyć kurz z auta. Drugie pytanie czy nałożenie drugiej warstwy Ex-P da dłuższą trwałość i lepszy efekt? Zauważyłem, że dół drzwi i tylna klapa już tak nie kropelkuje jak wcześniej, czy to normalne, że na tych elementach szybciej spada "ochrona"? Jeszcze jedno pytanie, jaki QD najlepszy na Ex-P?
Rekomendowane odpowiedzi