maluch Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Gdzie w Szczecinie mogę umyć auto na dwa wiadra? Zobacz tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#460939
faraon3021 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Co myslicie o zmywaniu APC po czyszczeniu wewnetrznych plastikow? Oczywiscie APC w proporcjach zgodnych ze sztuka. Mieliscie kiedys problem z resztkami APC pozostawionymi na plastikach bez dokladnego zmycia woda?
atvmmz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 faraon3021, Co masz na myśli mówiąc o zmywaniu? Ja po pędzlowaniu przecieram wilgotną fibrą, potem suchą i nigdy problemu nie było, a używałem różnych APC w różnych proporcjach.
faraon3021 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 faraon3021, Co masz na myśli mówiąc o zmywaniu? Dokladne przecieranie wilgotna fibra. Czasem kilka razy. Ja po pędzlowaniu przecieram wilgotną fibrą, potem suchą i nigdy problemu nie było, a używałem różnych APC w różnych proporcjach. Ja tez tak robie i nigdy nie bylo problemu. Za to u znajomego pojawily sie jakies dziwne plamy i nie potrafie mu podpowiedziec co jest przyczyna. Stawiam raczej, ze to wyszlo cos co bylo zamaskowane brudem i roznymi cudami. I nie ma tu winy APC Ale musialem zapytac
propekMONTER Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 mkbewe, bardzo klei się do rąk, jest droga no i ogólnie myślę że nie warto. Są lepsze.
bubolak Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Cquartz czy Zymol Carbon? Ochrona czy fun?
manio49 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Jakbym nie miał srebrnego lakieru to kupiłbym coś dla funu EDIT: bo kwarc da szklistość, a według mnie to na srebrnym tylko to można "wyciągnąć"
szpadliszi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Pany, autoglymowy Car Glass Polish, na przedniej szybie - ręcznie na twardej stronie tricolora, czy moze na DA , na pomarańczowym albo białym padzie ?
Pogodny Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Choc ja aplikowalem AG glassa na żółtym 3M i dawał radę. Na mega zaszczurzoną szybę p2500 na mokro też można.
szpadliszi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 szczura nie ma, są za to plamy, pewnie zakamienione, na przedniej
Pogodny Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 W jakim stezeniu Apc angelwax mogę śmialo zaaplikowac z marolexa na karoserię po korekcie aby wymyc paste z dołków po odpryskach? Zmywacz sylikonowy niestety nie rozpuścił menzerny a ipa tym bardziej.
FSO-Team Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 który klocek do wet sandingu wybrać: Megs'a czy Urbana http://www.pielegnowacauto.pl/materialy ... 75-mm.html http://www.pielegnowacauto.pl/materialy ... g-pad.html
jbiz Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Czy ktoś się orientuje który z partnerów posiada w ofercie DIMER 10 litr?
miw Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 jbiz, żaden z partnerów, musisz wygooglować sobie jakiś sklep lub szukać na allegro
kamil_rosen Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Wiem gdzie jest do kupienia w krk ale chyba 5l
pitheron Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Czy w glorii fm10 wymieniacie/dodajecie filce do tego co jest fabrycznie w szarej dyszy? Eksperymentuje z pianą SG i nie mogę uzyskać dobrej...
kerad Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 pitheron, zanim przesiadłem sie na PA to w Glorii robiłem roztwór 50ml SG Fruit na 1,2L wody i to na 3 filcach, ale wszystko zależy od wody. A i jeszcze jedno wode stosowałem o temperaturze ok 30 stopni Celsiusza wtedy wychodziła lepsza piana, niż na zimnej
pitheron Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 pitheron, zanim przesiadłem sie na PA to w Glorii robiłem roztwór 50ml SG Fruit na 1,2L wody i to na 3 filcach, ale wszystko zależy od wody. A i jeszcze jedno wode stosowałem o temperaturze ok 30 stopni Celsiusza wtedy wychodziła lepsza piana, niż na zimnej Dzięki. Ja też stosuje ciepłą wodę. Ostatnio próbowałem około 35ml na 1L. Wcześniej dałem 50ml na 0,7 i też próbowałem 50 na 1L. Za każdym razem mam jako taki oprysk przy najwyższym ciśnieniu i szybko przechodzi to w plucie pianą. I dopiero jak ciśnienie spadnie mam gęstą pianę, ale strumyk a nie wachlarz. A te 3 filce gdzie się zapodaje? W dyszy jest taki grzybek i on ma w środku filc, którego nie wyjmę (ale może się mylę). To te dodatkowe filce dawałeś przed grzybek? Sorki jeśli pytania są głupie, ale dopiero zaczynam się tym sprzętem bawić...
kerad Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 pitheron, ja miałem w zestawie 4 szt krążków filcowych, później producent wprowadził zamiast krążków, kolorowe "dysze" które miały zintegrowane w sobie powyższe krążki, to tak w wolnym tłumaczeniu. Filce masz pod główną dyszą wylotową, jak ją odkręcisz to powinny być 4 sztuki filców koloru żółtego, wyjmij jeden, lub dwa i spróbuj. Resztę już musisz dobrać testowo. A i jeszcze jedno po każdym użyciu warto jest te krążki przepłukać, tak słyszałem i tak sam stosowałem, gdyż później jak w nich coś zaschnie (resztki po pianie) to nie będzie następnym razem pożądanego efektu.
lu5asz Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Panowie,chcialbym wyciszyc bagaznik w mojej octavii,jakie maty i pianke najlepiej kupic?
Tery Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Czy CarPro CeriGlass jest dużo lepszy od Autoglym Car Glass Polish?
Rekomendowane odpowiedzi