Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

LZ, tak mówią specjaliści, np. ci od Michelin. Oczywiście to są zalecenia, aby oponom nic się nie stało i odnosi się to do długotrwałego składowania.

W dłuższym okresie czasu, opony powinny być przechowywane na półkach, pionowo, co najmniej

10cm od podłoża. W celu minimalizowania deformacji, zalecane jest ich obracanie raz na miesiąc. Jeżeli opony są zamontowane na kołach, powinny być składowane poziomo pojedynczo lub w stosie do max. 4szt. po uprzednim znacznym obniżeniu ciśnienia (tak aby ciężar spoczywał na feldze a nie na boku opony).

Opublikowano

cześć

Accord B92P kolor mięciuteńki do kwadratu.

maszyna rotacja z czasem zaopatrzę się w DA

pady do dyspozycji

-czarny 3m

-niebieski 3m

-FLEXIPADS BLADE CZARNA

-URBAN GĄBKA POLERSKA FINISHING...

Menzerna 4000 niby finish, ale to nie to czego oczekuje.

Co użyli byście na sam koniec ? Co warto spróbować ;)

Opublikowano

Ile razy (orientacyjnie) można robić korektę lakieru na jednym samochodzie ? Co jaki czas Wy robicie korektę lakieru swoich samochodów (chodzi mi o używanie past ściernych) ?

Opublikowano

to zaeży jak mocna masz sfatygowany lakier, Nie da się jednoznacznie powiedzieć ile można, najlepiej było by się wyposażyć w miernik grubości lakieru i prawdzić grubośc powłoki lakieru przed i po korekci, policzyć sobie +/- grubość lak bezbarrwnego i tym się sugerować, ale za 3 razem byłbym już mega ostrożny na kantach, przetłoczeniach itp.

Inna sprawa to że na jednym aucie masz bardzo twardy lakier beznarwny a na innym jakieś miekkie g.o :)

Opublikowano

Chcę zdjąc plastilaka z grilla. Czeka mnie 'skrobanie i ciągnięcie' czy prickbort da radę to zmyć bez męczenia się?

Opublikowano
Co użyli byście na sam koniec ? Co warto spróbować

to może 3M 50383 ?

Moge spróbować, otwarty jestem na wszelkie propozycje. Sam lakier jest już mozna powiedzieć wyprowadzony z większych defektów, tylko brakuje mi konkretnego finishu :/

Opublikowano

Czy ktoś może mi powiedzieć czym spryskać auto by nie właziły na niego koty - do szału mnie to doprowadza, zostają ślady na lakierze.

Opublikowano

tukobi - Nie ma pewnych sposobów, które odgoniłyby koty od Twojego auta. A tak żartem (choć skuteczne): popryskaj jakiś inny samochód walerianą (krople walerianowe) - wtedy koty zajmą się tamtym autem, a Twoje zostawią w spokoju :lol:

• Moderator
Opublikowano

Gilotyn@, Sonax Profiline Perfect Finish - na niebieskim padzie 3M.

Do Hondowskiego lakieru - król jest tylko jeden :)

Opublikowano
Czy ktoś może mi powiedzieć czym spryskać auto by nie właziły na niego koty - do szału mnie to doprowadza, zostają ślady na lakierze.
Słyszałem, że pomaga odstraszacz na... kuny. Do kupienia na allegro.
Opublikowano

Jestem po korekcie lakieru krausem,

teraz chcialbym zabezieczyc lakier,wiec kolejne kroki to:

1.meguiars ultimate polish

2. ipa

3. wosk

Czy ominac ipa?

Bo znajduje rozne inf

lakier ciemny

Opublikowano

Napewno nie znajdujesz roznych info, tylko nie doczytales :D

Po co chcesz dawac Megsa UP jak zaraz potem to wszystko zmyjesz IPA?

Dajesz jak juz:

Ipa

Up

Wosk

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy przed zastosowaniem SG Bee's Knees Purple Spray Wax i Buff Up Exteriro Sealant zastosować jakiś cleaner? Wystarczy sam preparat do usunięcia smoły i glinka czy użyć jakiegoś cleanera?

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy przed zastosowaniem SG Bee's Knees Purple Spray Wax i Buff Up Exteriro Sealant zastosować jakiś cleaner? Wystarczy sam preparat do usunięcia smoły i Glinka czy użyć jakiegoś cleanera?

Wskazany cleaner, po glince mogą pozostać jakieś hologramy, które cleaner usunie.

Opublikowano

Jakiego aplikatora użyć przy PlastX? Chcę wypolerować plastikowe klosze z przodu i z tyłu, a także plastiki od zegarów we wnętrzu. Oczywiście ręcznie.

Opublikowano

Witam.

Czym usunąć ślady butów na progu w aucie? Przy wsiadaniu czasami się butem zahaczy i zostają takie czarne ślady. Próbowałem już różnych specyfików :(

W ruch poszły już Nielsen Cyclone (koncentrat) i nawet Sonax do felg, do tego twarda szczoteczka i dalej lipa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.