Mask Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Na jakich obrotach najlepiej nakładać Prima Amigo maszynowo na rotacji?
Yanek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Mask, osobiście nakładałem na pierwszym biegu. Polerka to Krauss P7.
Mask Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dzięki, też więc tak spróbuję.
osa_607 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 LZ, tak mówią specjaliści, np. ci od Michelin. Oczywiście to są zalecenia, aby oponom nic się nie stało i odnosi się to do długotrwałego składowania. W dłuższym okresie czasu, opony powinny być przechowywane na półkach, pionowo, co najmniej10cm od podłoża. W celu minimalizowania deformacji, zalecane jest ich obracanie raz na miesiąc. Jeżeli opony są zamontowane na kołach, powinny być składowane poziomo pojedynczo lub w stosie do max. 4szt. po uprzednim znacznym obniżeniu ciśnienia (tak aby ciężar spoczywał na feldze a nie na boku opony).
gopspeedy Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Krótko: profi 50 nadaje się do zwykłego odkurzania czy tylko pranie?
Gilotyn@ Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 cześć Accord B92P kolor mięciuteńki do kwadratu. maszyna rotacja z czasem zaopatrzę się w DA pady do dyspozycji -czarny 3m -niebieski 3m -FLEXIPADS BLADE CZARNA -URBAN GĄBKA POLERSKA FINISHING... Menzerna 4000 niby finish, ale to nie to czego oczekuje. Co użyli byście na sam koniec ? Co warto spróbować
mkbewe Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Co użyli byście na sam koniec ? Co warto spróbować to może 3M 50383 ?
rafo1 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ile razy (orientacyjnie) można robić korektę lakieru na jednym samochodzie ? Co jaki czas Wy robicie korektę lakieru swoich samochodów (chodzi mi o używanie past ściernych) ?
mkbewe Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 to zaeży jak mocna masz sfatygowany lakier, Nie da się jednoznacznie powiedzieć ile można, najlepiej było by się wyposażyć w miernik grubości lakieru i prawdzić grubośc powłoki lakieru przed i po korekci, policzyć sobie +/- grubość lak bezbarrwnego i tym się sugerować, ale za 3 razem byłbym już mega ostrożny na kantach, przetłoczeniach itp. Inna sprawa to że na jednym aucie masz bardzo twardy lakier beznarwny a na innym jakieś miekkie g.o
cptolgierd Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Chcę zdjąc plastilaka z grilla. Czeka mnie 'skrobanie i ciągnięcie' czy prickbort da radę to zmyć bez męczenia się?
Gilotyn@ Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Co użyli byście na sam koniec ? Co warto spróbować to może 3M 50383 ? Moge spróbować, otwarty jestem na wszelkie propozycje. Sam lakier jest już mozna powiedzieć wyprowadzony z większych defektów, tylko brakuje mi konkretnego finishu
tukobi Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Czy ktoś może mi powiedzieć czym spryskać auto by nie właziły na niego koty - do szału mnie to doprowadza, zostają ślady na lakierze.
Eidos71 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 tukobi - Nie ma pewnych sposobów, które odgoniłyby koty od Twojego auta. A tak żartem (choć skuteczne): popryskaj jakiś inny samochód walerianą (krople walerianowe) - wtedy koty zajmą się tamtym autem, a Twoje zostawią w spokoju
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Gilotyn@, Sonax Profiline Perfect Finish - na niebieskim padzie 3M. Do Hondowskiego lakieru - król jest tylko jeden
tukobi Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Eidos71 dzięki nie mam innych aut w okolicy ;P
Hitchhiker Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Czy ktoś może mi powiedzieć czym spryskać auto by nie właziły na niego koty - do szału mnie to doprowadza, zostają ślady na lakierze.Słyszałem, że pomaga odstraszacz na... kuny. Do kupienia na allegro.
rafo1 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Na pierwszy raz polerka DA + Megs UC, da radę ? Czy coś innego brać ?
hej_man Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jestem po korekcie lakieru krausem, teraz chcialbym zabezieczyc lakier,wiec kolejne kroki to: 1.meguiars ultimate polish 2. ipa 3. wosk Czy ominac ipa? Bo znajduje rozne inf lakier ciemny
iljash Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Napewno nie znajdujesz roznych info, tylko nie doczytales Po co chcesz dawac Megsa UP jak zaraz potem to wszystko zmyjesz IPA? Dajesz jak juz: Ipa Up Wosk
hej_man Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzieki No wlasnie nie pasowalo mi tak,a czytalem tu gdzies ze po politurze ipa zeby byla idealna powierzchnia, albo ja juz cos pokrecilem...
naqes Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam, mam pytanie czy przed zastosowaniem SG Bee's Knees Purple Spray Wax i Buff Up Exteriro Sealant zastosować jakiś cleaner? Wystarczy sam preparat do usunięcia smoły i glinka czy użyć jakiegoś cleanera?
Chat Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam, mam pytanie czy przed zastosowaniem SG Bee's Knees Purple Spray Wax i Buff Up Exteriro Sealant zastosować jakiś cleaner? Wystarczy sam preparat do usunięcia smoły i Glinka czy użyć jakiegoś cleanera? Wskazany cleaner, po glince mogą pozostać jakieś hologramy, które cleaner usunie.
striker994 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jakiego aplikatora użyć przy PlastX? Chcę wypolerować plastikowe klosze z przodu i z tyłu, a także plastiki od zegarów we wnętrzu. Oczywiście ręcznie.
kloppo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 striker994, Wedlug mnie Tri- Color
Masta Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam. Czym usunąć ślady butów na progu w aucie? Przy wsiadaniu czasami się butem zahaczy i zostają takie czarne ślady. Próbowałem już różnych specyfików W ruch poszły już Nielsen Cyclone (koncentrat) i nawet Sonax do felg, do tego twarda szczoteczka i dalej lipa.
Rekomendowane odpowiedzi